THE YEAR 2019

Zo. Er mag een strik om het jaar 2019. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wat mij betreft kan dit jaar niet snel genoeg afgelopen zijn. Ik heb het afgelopen jaar zo'n 20 keer in het ziekenhuis gelegen (meer daarover lees je hier), dus op mijn lijstje voornemens staat eigenlijk maar één ding: gezondheid! Toch moet er ook stilgestaan worden bij de positieve dingen. Want, lieve mensen, ook in deze donkere wintertijden worden we omringd door lichtjes (en de beste vrienden en familie!)... Dit waren de hoogte- en dieptepunten van mijn jaar 2019 in een warm, virtueel jasje.

J A N U A R I
Ergens in januari, tijdens een middag bootje varen in Nationaal Park de Biesbosch, heb ik een ongeluk gehad. Daarna deed mijn knie het niet meer zo goed en moest ik allerlei onderzoeken en scans in het ziekenhuis laten doen. Deze maand stond vooral in het teken van op de bank met de poot omhoog en warme chocolademelk voor het leven drinken. 

F E B R U A R I
In februari deed ik het nog steeds een beetje rustig aan. Gelukkig kon ik af en toe m'n kop in de zon gooien en had ik aan de lopende band fijne afspraken met vrienden op de planning staan.  

M A A R T
In maart besloot ik mijn winterdip bij het vuilnis te gooien. Eerst ging ik even lekker een weekendje weg in eigen land, naar de stad Eindhoven (hier vind je de city guide). Vervolgens maakte ik een rondreis door Marokko! We vlogen naar koningsstad Fez (lees hier), volgde daar een Marokkaanse kookcursus (lees hier), tikte vervolgens Chefchaouen (lees hier) aan en eindigde onze reis in Rabat (lees hier). Een zonovergoten maandje dat voorlopig nog wel even gezellig in m'n herinneringenpotje bewaard blijft. 

A P R I L 
Deze maand werd ik 25 jaar oud en dat bracht iets speciaals met zich mee... Op mijn verjaardag heb ik namelijk een perceel in Schotland gekregen! Wat mij officieel Lady of Glencoe & Lochaber maakt. Hoe dat precies zit? Je leest het hier! Het staat zeker in mijn voornemens om binnenkort een bezoekje aan mijn eigen stukkie grond te brengen. 

M E I 
In mei besloot ik het er even flink van te nemen en pakte ik feestje na feestje. De eerste festivals stonden weer voor de deur, blijheid! Daarnaast vloog ik richting Kopenhagen om een lief vriendinnetje op te zoeken en bracht ik gelijk een bezoekje aan Zweden. Meer daarover lees je hier!

J U N I 
Juni was zo'n perfecte zomermaand, met liggen in parken en zwemmen in natuurwateren. Van die dagen dat je ijsjes eet als lunch en telkens de tijd een beetje vergeet. Ik installeerde een hangmat in m'n tuintje en heb vanuit daar de hittegolf overleefd (of poging tot). Juni was takkewarm, maar godvergeten heerlijk! 

J U L I 
In de maand juli had ik absoluut het meest bijzondere hoogtepunt van dit jaar te pakken. Ik was namelijk door een Israëlische overheidsorganisatie uitgenodigd om een rondreis door Israël te komen maken (hier en hier lees je daar meer over). In de categorie dat laat ik mij geen tweede keer zeggen! Tijdens deze reis is mijn hartje een klein beetje veroverd door het land en alle lieve vrienden die ik daar heb leren kennen. Deze herinnering stop ik sowieso in het rugzakje dat meegaat naar een nieuw jaar! 

A U G U S T U S 
In augustus probeerde ik alles uit het leven te halen wat erin zat, want een maand later zou ik geopereerd worden aan mijn knie en m'n mobiliteit voor een aantal weken verliezen. Ieder weekend feestjes op de planning, uitgebreid voedsel in m'n mond stoppen op zonovergoten terrasjes, dansend alle festivals afgaan, naar de sauna, nog meer dansjes doen, ijsjes halen, alleen maar zwemmen, naar de kust om nog meer te zwemmen en gewoon heel even doen alsof het leven zorgeloos is.  

S E P T E M B E R
In september kreeg ik dus een paar pinnen in m'n knie en heb ik weken op bed moeten liggen. Het was absoluut geen hele gezellige periode, maar ik ben wel super super super dankbaar voor alle vriendjes, vriendinnetjes en familie die goed voor me kwamen zorgen. Zo heeft een vriendin me bijvoorbeeld een keer als verrassing meegenomen naar de dierentuin (wat voor haar betekende dat ze me de hele dag in een rolstoel moest voortduwen). Daar zag ik mijn meest favoriete reuzenvriendjes en iets kleinere reuzenvriendjes: baby-olifantjes! Nou, blijer kun je mij dus niet krijgen. Daarnaast zat ik deze maand voor het eerst als haarmodel (het resultaat vind je hier, gelijk een simpele hair updo voor de feestdagen!). M'n knietje deed het misschien niet, maar m'n lange lokken gelukkig wel. 

O K T O B E R
In oktober krabbelde ik langzaam weer een beetje op en bracht ik veel tijd door bij vrienden en familie. Eindeloos bordspelletjes spelen en haardvuurtjes bouwen! Het hoogtepunt was Halloween vieren met al m'n lievelingsmensjes. Weliswaar m'n eerste feestje op krukken, maar dat maakte m'n griezellook juist mooi af! 

N O V E M B E R
In november genoten we van de herfst vanuit een super knus boshuisje (meer daarover hier). Verder heb ik deze maand veel plaatjes gedraaid, soepjes gebrouwen en al m'n kleren uitgezocht én verkocht. Tot slot liet ik deze maand twee nieuwe tatoeages zetten (het verhaal erachter lees je hier). Potverdikke blij mee! 

D E C E M B E R
December, daar zijn we dan. Altijd een uiterst geschikte maand om heel even terug te blikken, stil te staan en los te laten. Dat doe ik door muziek voor het leven te draaien en lekker veel in m'n notitieboekje te kladderen. De laatste dagen van dit jaar ga ik er flink wat flesjes goede wijn doorheen jagen, met familie naar Disney on Ice en hele dagen in pyjama kerstfilms kijken. Tweede kerstdag breng ik voor het eerst met vrienden door en daar heb ik hartstikke zin in! Wat zijn jouw plannen voor de feestdagen?

Dus, 2019, de groeten!!! 2020 wordt een typisch gevalletje 'nieuwe ronde, nieuwe kansen'. Dit wordt gewoon wél mijn jaar! Het jaar waarin ik goede ziekenhuisuitslagen ga krijgen en naar Australië verhuis (daarover later meer). Op een nieuw jaar met feestconfetti in overvloed, op dankbaarheid, op goede flessen wijn, op uitdagingen, op je lievelingsliedjes op repeat, op goed nieuws berichtjes, op reizen naar verre landen, maar vooral: op gezondheid! Voor jou, voor mij én voor al onze liefste vriendjes, vriendinnetjes en familie! Ik gun jou dit alles en meer magische gebeurtenissen. De beste wensen en heel veel liefs! 2020, zin in je!

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram