11 THINGS TO DO IN TEL AVIV / ISRAEL

Afgelopen weken heb ik een rondreis gemaakt door hét beloofde land, een land dat mij zeker weten gegrepen heeft: Israël. Wat een indrukken! Van de woeste rivieren en watervallen in het noorden, naar de droge en stille woestijngebieden in het zuiden en van relaxt dobberen in de Dode Zee tegen de grens van Jordanië, naar het hysterische feestleven in Tel Aviv. Ik maak deze reis trouwens niet zomaar... De organisatie Birthright Israel heeft mij, samen met zo'n 40 andere jongeren met Joodse roots, uitgenodigd om het land te komen ontdekken. Een onvergetelijk cadeautje! Ik neem je mee langs alle plekjes van onze reisroute, te beginnen bij Tel Aviv! Een vrij moderne stad, dat een beetje Berlijns aandoet.
1. Ga snoepen op de HaCarmel Market 
Op deze warenmarkt komt de zoete geur van baklava, verse kruiden en rijp fruit je neus in volle glorie tegemoet. Neem dus je eetlust mee! Daarnaast is het de perfecte plek om al je souvenirs te scoren. Vergeet niet je onderhandel skills in de strijd te gooien.

2. Zoek naar verborgen pareltjes op de Jaffa Flea Market
Tel Aviv is een geweldige stad voor liefhebbers van vintage en tussen-oude-zooi-struiners. Door de hele stad kom je tweedehands winkeltjes tegen, maar het leukste is om de Flea Market in Jaffa te pakken. In de categorie vlooienmarkten echt een paradijsje (en op Shabbat na dagelijks geopend!). Daarnaast is Jaffa de oudste wijk in town. Vroeger was dit de plek waar pelgrims van over de hele wereld aanmeerden om naar Jeruzalem verder te trekken. Vandaag de dag hebben verschillende kunstenaars zich hier gesetteld en hun creativiteit losgelaten op de kleine straatjes en kerkjes.
3. Flaneer over Rothschild Boulevard
Rothschild Boulevard is één van de belangrijkste straten en loopt dwars door de stad. Vooral 's avonds is het een plek waar je muzikanten hoort spelen, lachende mensen ziet natafelen en waar je eindeloos kunt genieten van mensen kijken. Schrik niet van de elektrische stepjes en fietsen die je om de oren vliegen naast de voetgangerspromenade.
4. Trakteer jezelf op een magische zonsondergang aan de strandboulevard
Tel Aviv heeft alle stranden in huis die je zomerse snoet maar kan wensen. Jaffa Beach is de ultieme hangplek voor surfers, Banana Beach en Hilton Beach zijn simpelweg populaire stranden en bij Frishman Beach kom je voornamelijk locals tegen. Zin in een magisch kleurenpalet van roze, oranje en geel? Stop je voetjes in het zand en zie hoe de zon langzaam richting de horizon zakt.
5. Wandel een kunstroute
De hele stad staat stijf van de straatkunst en graffiti. Er zijn een aantal routes die je kunt lopen door verschillende wijkjes die je meenemen langs de meest indrukwekkende werkjes. Neem absoluut je camera mee!
6. Regel een slaapplekje in het Abraham Hostel
Ik ben in weinig hostels geweest waar de sfeer zo goed is als hier. Er worden dagelijks meerdere activiteiten en evenementen georganiseerd en ontbijt is hartstikke inbegrepen! Wat mij betreft de perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Ook als je hier niet slaapt, kun je hier gewoon op het enorme dakterras of in de lounge komen chillen.

7. Lik je vingers af op de Sarona Market 
De Sarona Market kun je vergelijken met de foodhallen: een verzameling van lokale restaurants en kleine winkels waar vooral specerijen, lekkernijen en noten worden verkocht. Loop wat rond en laat je verleiden door de kleuren en geuren die je tegemoet zullen komen. Wij besloten vreemd te gaan op alle hummus en falafel en lekker Japanse ramen te bestellen.
8. Vier feest!
Tel Aviv is helemaal van god los als het op feesten aankomt. Op ieder stukje strand wordt er gedanst en op vrijwel iedere doordeweekse avond vullen clubs zich binnen een mum van tijd op met technoliefhebbers. In JIMMYWHO? kun je je zeker goed vermaken, maar misschien komt dat door het feit dat je daar staat te dansen in een oude kluis van een voormalige bank. Mijn meest favoriete plek is Kuli Alma. Deze club bestaat uit allemaal verschillende kamers en gangetjes, waarbij er in iedere ruimte een ander muziekgenre wordt gedraaid! Volg de met graffiti versierde muren en verdwaal in een oase van muziek en kunst... Bestel ook zeker de slushtail (slush puppy met sterke drank, hal-le-lu-jah)!

9. Eet de beste vegan burger van je leven bij Nature Boys
Het schijnt dat ze hier de beste burgers van Tel Aviv serveren en ik kan uit ervaring zeggen: het smaakt! Alles is hartstikke vegan en dus ook hartstikke lekker. Bovendien een welkome afwisseling na dagen shoarma en kebab eten.
10. Bezoek het Helena Rubinstein Pavilion for Contemporary Art
Hier vind je wisselende exposities die de diverse stromingen in hedendaagse Israëlische en internationale kunst reflecteren en de toegang is helemaal gratis!

11. Prop jezelf vol bij Bino
Het is watertanden geblazen als je het terras van Bino komt oplopen en je ziet links en rechts allemaal goed gevulde pita's met shoarma, gegrilde aubergine, tahini sausjes en shakshuka... Verdorie, wat kan je hier lekker eten zeg! Je raadt het al: dit is zeker een aanrader.

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram