CHEFCHAOUEN CITY GUIDE / MOROCCO

Chefchaouen, Chaouen, de Blauwe Parel, the City of Your Dreams, oftewel: het meest fotogenieke plekje van Marokko. Vanuit Fez (klik) reden we door het ruige Rifgebergte richting dit bijzondere bergdorpje, dat door haar blauwe gloed al vanaf ver te spotten was. In de jaren dertig van de vorige eeuw hebben Joodse vluchtelingen vanuit religieuze betekenis de stad namelijk met een indigoblauwe kleur beschilderd. Onbewust hebben zij toen de basis gelegd voor de magie die vandaag de dag over de stad hangt. Twee volle dagen dwaalden we door dit blauwe doolhof en ik ga je vertellen wat je absoluut niet mag overslaan tijdens jouw bezoek! 

MUST DO'S
Plaza Uta El-Hammam / Plaza Uta El-Hammam, Chefchaouen
Chefchaouen voelt als een oase van rust in vergelijking met andere koningssteden in Marokko (of komt dat door de kalmerende kleur blauw?). Het hart van de stad wordt in ieder geval gevormd door dit rustige plein, dat omringd wordt door kleine restaurants en cafés die qua prijs en kwaliteit hartstikke de moeite waard zijn.

Spanish Mosque / Chefchaouen
In de vorige eeuw is de stad bezet geweest door Spanjaarden en die hebben er gelijk maar even een moskee op nagelaten. De moskee zelf is overigens nooit in gebruik genomen, maar de panorama die je vanaf hier hebt is adembenemend mooi! Je moet er wel even een kleine klim bergopwaarts voor maken, maar onderweg wordt je vergezeld door kleine berggeitjes en ezels. Persoonlijk vond ik de weg naar de moskee en het uitzicht vanaf daar één van de (letterlijke en figuurlijke) hoogtepunten van mijn rondreis door Marokko.

Ras El Maa Waterfall / Chefchaouen
De waterval zelf stelt in principe niet zoveel voor, maar het leuke aan dit plekje is dat de vrouwen hier samenkomen om hun kleren en tapijten te wassen. Neem plaats op de brug en geniet van de beroering van de locals in combinatie met het serene geluid van kletterend water op de achtergrond.

FOOD & DRINKS
Hotel Restaurant Aladin / Rue Targui Place Outahamam 17, Chefchaouen
Zoek een plaatsje op het dakterras en laat je ogen de rest van 't werk doen! Vanaf hier heb je namelijk super goed uitzicht op de oude Kasbah en het grote plein. Niet geheel onbelangrijk: het eten is hier heer-lijk (en goedkoop)!

PLACES TO SLEEP 
Residence Hotel Chez Aziz / Street Sidi Srifi, Chefchaouen
Vanaf dit boetiekhotel ben je binnen een mum van tijd in de medina. De hotelkamers zijn eigenlijk kleine Marokkaanse appartementjes, compleet met keuken, huiskamer, open haard en televisie mét films! In de ochtend komen ze het verse ontbijt in een picknickmand brengen, super schattig!

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram