EINDHOVEN CITY GUIDE / THE NETHERLANDS

Afgelopen weekend vond ik het weer eens tijd voor een weekendje weg in eigen land. Deze keer reisde we af naar het gezellige Brabantse Eindhoven. Daar kwam ik verrassend genoeg een heleboel fijne, gezellige en vooral creatieve plekjes tegen. Benieuwd welke dat zijn? Lees snel verder en plan er gelijk zelf even tripje achteraan! Zin in meer city guides vanuit Nederland? Check het hier! Welke stad moet ik ook echt eens bezoeken volgens jou? Let me know, ik ga graag op onderzoek uit ;)

SHOPS
Urban Shopper / Torenallee 80, Eindhoven
Dit kleine winkelcentrum op Strijp-S heeft niet het standaard winkelcentrumgehalte dat je gewend bent. Bij Urban Shopper vind je 20 bijzondere winkeltjes met vintage, interieur, vinyl, design, boeken en een kapper!  Kleinschalige initiatieven die nét even anders zijn. Ik scoorde hier een hele mooie  pantalon in aubergine. 

YATVA - Yetunde and the Vintage Alternatives / Edisonstraat 144, Eindhoven
Oké, ik ga echt een heleboel vintage hotspots af, maar nog nooit zag ik zo'n walhalla als dit. Bij YATVA kun je exotisch lunchen, je lokken laten knippen en een nieuwe garderobe inslaan bij Inu4Vintage! Je ziet en merkt aan alles dat de collectie met liefde is uitgezocht en ingekocht. Ik nam een kei gezellig paar schoentjes naar huis. Uitgekeken? Tegenover het pand zit een kringloopje, dus ook daar kun je je hart even ophalen als je spulletjes graag een tweede leven geeft. 

LOODS 040 / Aalsterweg 145, Eindhoven
In deze oude, in de vergetelheid geraakte, industriële loods zit een heuse interieurhemel. Je hebt hier vintage, industrieel design en antiek. Genoeg spul om wat moois voor jouw thuis te scoren!

FOOD & DRINKS
Meneer de Boer / Keizersgracht 20, Eindhoven
Deze - all day breakfast - tent is genomineerd voor leukste restaurant van Nederland. Mijn mening? Couldn't agree more! Het personeel is super lief, de koffie smaakt er heerlijk (ze serveren hier kurkuma latte!) en de pannenkoekjes en broodjes zijn dikke waar voor je geld. 

Down Town Gourmet Market / Smalle Haven 2-14, Eindhoven
Jawel, Eindhoven is in het bezit van een foodhall! Vergelijk het met een foodjungle van zo'n 20 minirestaurants, waarbij je op zoek moet naar je eten (de keuze is reuze!), maar ook een plekje vinden is een kleine uitdaging. Als je je eenmaal door de wirwar van voedsel heen hebt geslagen, kun je extra genieten.

Xu Noodle Bar / Emmasingel 37, Eindhoven
Voor een tientje slurp je zo'n heerlijke kom versgemaakte noodles met extra veel groenten naar binnen. Ik heb er nu alweer de hele week zin in #zolekker!

MUST DO'S
Van Abbemuseum / Bilderdijklaan 10, Eindhoven
Helaas was ons weekend overladen met zware windstoten en bakken regen, dus dan is naar een museum gaan altijd een perfectie optie (of natuurlijk een kussengevecht in bed organiseren). In het Van Abbemuseum heb je moderne en hedendaagse kunst en kun je je prima een paar uurtjes vermaken.

Temporary Art Centre / Vonderweg 1, Eindhoven
In deze culturele broedplaats vind je zo'n 80 ateliers van startende beeldend kunstenaars, ontwerpers en andere makers aan de wereld van morgen. Check van te voren even het programma vol expo's, muziek en feestjes! 

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram