RABAT CITY GUIDE / MOROCCO

Niet de allermooiste stad van Marokko, wel de hoofdstad van dit veelzijdige Noord-Afrikaanse landje. Wij hebben Rabat voornamelijk als uitvalsbasis voor een goed potje relaxen gebruikt. Met een ligging pal aan de Atlantische Oceaan maakt dat dit een goede plek is als je flinke even-niets-doen plannen hebt. Tussen al het slapen en zonnen door zijn er evengoed een paar bezienswaardigheden die de moeite zijn om te bezoeken. Ik vertel je welke en waarom! Kleine protip: verblijf hier maximaal drie á vier dagen, daarna heb je de boel wel weer gezien. Onze volgende stop wordt Fez, waar de volgende city guide over zal gaan #staytuned. 

MUST DO'S
Kasbah of the Udayas / Lot Abtal 37, Rabat
De kasba is een oude Portugese vesting aan het water en kun je het beste omschrijven als een stad in een stad. Maak een wandeling door de vele kronkelende straatjes (onderweg kom je best wel gave street art tegen) en laat jezelf gewoon een beetje verdwalen. 

Andalusian Gardens / Avenue Al Marsa, Rabat
Zin in een rustig plekje in de schaduw? Kom even chillen in deze botanische oase van rust! Ook nog eens hartstikke gratis te bezoeken.

Mausoleum of Mohammed V & Hassan Tower / Boulevard Abi Regreg, Rabat
Als je zin hebt om wat pracht en praal mee te pakken, moet je naar het mausoleum van de koninklijke familie. Helaas was er een soort speciaal evenement gaande tijdens ons bezoek, waardoor we geen kijkje binnenin konden nemen. De buitenkant zag er in ieder geval vrij imposant uit! Klim ook gelijk even de Hassantoren op, want uitzichtje gegarandeerd.

FOOD & DRINKS
Café Maure / Rue Bazo, Rabat
Vanaf dit openluchttentje, waar ze heel klassiek enkel muntthee met amandelkoekjes serveren, heb je prachtig uitzicht over de zee, de haven en het strand. Oftewel: hier kun je je ultieme sit back and relax momentje pakken. Er lopen hier ook een heleboel schattige zwerfkatjes rond die graag een beetje van je aandacht willen ;)

Le Dhow / Avenue Al Marsa, Rabat
Le Dhow is een oud piratenschip waar je cocktails op het dek kunt slurpen. Het feit dat ze hier alcohol serveren is vrij uniek in Marokko. Niets lekkerder dan een koud biertje in het avondzonnetje vanaf het water ;) Voor voedsel kun je trouwens beter een tentje op straat nemen, want eten in een restaurant in Rabat is in verhouding ietwat prijzig.

PLACES TO SLEEP
Dar El Kebira Salam / Avenue Sidi Mohamed Ben Abdellah 7, Rabat
Denk aan een prinsessenslaapkamer waarin de fluitende vogeltjes 's ochtends in het rond vliegen, een zonovergoten dakterras met zwembad (die overigens buiten werking was, maar wel mét uitzicht op de oceaan en het stadscentrum) en ontbijtjes waar je de hele nacht over hebt liggen dromen. Dit hotel heeft het. 

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram