UPDATE / IK VERHUIS NAAR AUSTRALIË!

Woohoo, het is officieel. Ik verhuis in april naar Australië! Hoe, wat, waarom, wat?! Achter de schermen ben ik hier natuurlijk al maanden mee bezig. Ik ga je vertellen hoe het zover is gekomen én ik neem je de aankomende tijd mee in alle voorbereidingen die hierbij komen kijken! 

Het was een regenachtige avond ergens vorige winter. Ik speelde al een poosje met de gedachte om voor langere tijd naar het buitenland te vertrekken. Iets dat ik altijd heb gewild. Ik sprak af met een vriendin die avond en vertelde haar dat ik voelde dat er iets moest veranderen in mijn leven. Ik was onrustig, zat er niet helemaal lekker in en was meer aan het dagdromen dan dat ik daadwerkelijk in het moment aan het leven was. Om eerlijk te zijn maakte woorden als 'carrière maken' en 'huis kopen' me een soort van angstig. Iets wat ik veel om me heen zag gebeuren en waar ik zelf ook beetje (al dan niet onbewust) naartoe aan het werken was. Was dit daadwerkelijk de richting die mijn leven opging?

Die vriendin sprak de simpele woorden uit die ik al een tijdje moest horen: "waarom ga je niet een tijdje in het buitenland zitten?". Mijn ogen begonnen te sprankelen en mijn hartje ging sneller kloppen. Zoals zij het zei klonk het als een heel voor de hand liggende stap. JA! Dit wil ik! Tijdens mijn studie deed ik een minor in het buitenland en dat was de mooiste ervaring ooit. Na mijn studie heb ik een paar maanden door Azië gereisd en bij terugkomst kwam er een hele mooie baan op mijn pad. 'Weer naar het buitenland gaan kan altijd nog' heb ik de afgelopen jaren vaak tegen mezelf gezegd. Tot je beseft dat het stukje 'altijd nog' een leugen is om dingen op een makkelijke manier voor je uit te kunnen schuiven. Tot het te laat is om dat soort beslissingen te nemen... Wat als die droombaan inderdaad op m'n pad komt? Wat als ik met die droombaan opeens toch een huis kan kopen? En wat als ik de liefde van mijn leven tegen het lijf loop? Op dit moment heb ik, naast een huurhuisje en een prima baan, nul verplichtingen. Ik vroeg mezelf: "wat houdt me nou helemaal tegen?!". 

In de trein terug naar huis bombardeerde ik mijn ouders met een iets te enthousiast en een tikkeltje roekeloos spraakbericht: "Ik heb zojuist besloten dat ik naar het buitenland ga! Ik weet nog niet precies waarheen, maar ik weet wel dat ik ga! Dan weten jullie dat alvast!". Vanaf dat moment begon ik er met mensen over te praten, me erin te verdiepen. Het was mijn plan om binnen een paar maanden te biezen te pakken, maar in diezelfde regenachtige januari heb ik een ongelukje gehad en moest ik al mijn reisplannen on hold zetten. 

In de tussentijd probeerde ik mezelf op te vrolijken met het beeld dat ik aan het feesten ben op witte stranden en aan het duiken tussen vriendelijke zeeschildpadden, én ik ging sparen. Uiteindelijk besloot ik: Australië it is! Een prachtig eiland dat, en nu komt het belangrijkste, openstaat voor jonge mensen zoals ik die een baan overseas zoeken. 

Oké, beslissing gemaakt. Maar wat moet je vanaf dit punt allemaal regelen? Wat komt erbij kijken als je naar het buitenland wilt vertrekken? Hoe ga je om met de verplichtingen waar je op dit moment aan vastzit? Waar moet je rekening mee houden? Hoeveel geld heb je nodig? Wat zijn de risico's? In de aankomende artikelen ga ik je precies dát vertellen! Tegen de lezers die ook een soortgelijke droom hebben (maar misschien nog niet helemaal de stap durven te zetten), wil ik zeggen: laat je inner fuck it spreken! Lieve mensen, het leven is te kort voor uitstelgedrag. Tuurlijk, het is doodeng. Maar fuck it!

Oja, heb je advies of tips voor accommodaties, full time jobs, dingen om te doen, must-sees, do's & dont's of iets anders; laat het me alsjeblieft weten! Ik ben ook nog op zoek naar tips voor Singapore en Nieuw-Zeeland. Die pak ik natuurlijk ook gelijk even mee!

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram