HOORAY! MIJN BLOG BESTAAT 10 JAAR!

Bizar! Er is een decennium voorbij gegaan sinds ik deze blog het wereldwijde web inschoot. Ik was 14 jaar oud en zocht een plekje waar ik verhaaltjes en m'n liefde voor fotografie en mode kon delen. Het was een tijd waarin ik geïnspireerd was door bloggers als Lisa Olsson, Yara Michels en The Blonde Salad. Dit wilde ik ook! Ik werkte me avond aan avond door een heleboel raadselachtige HTML-codes heen en na een hoop frustraties was mijn eigen plekje op het internet geboren! Speciaal voor dit jubileum blik ik terug op de hoogtepunten van de afgelopen tien jaar, want eerlijk? Zonder deze blog had ik een heleboel te gekke dingen niet gedaan en gezien en een heleboel mooie mensen nooit ontmoet! 

2010
Mijn eerste post bestond uit één foto zonder tekst. Waarschijnlijk omdat ik nog niet helemaal snapte hoe ik een volledig artikel moest schrijven. Haha! Ik deelde vooral vakantiekiekjes en melodramatische verhalen over mijn tienerleven.

2011
In dit jaar liet ik me vooral inspireren door de grote modebloggers en plaatste ik mijn eerste outfitfoto's. Daarnaast ging ik helemaal los met verhalen schrijven en voelde mijn blog als een fijne uitlaatklep.

2012
In 2012 veranderde er een hoop! Ik kocht mijn eerste spiegelreflexcamera en ik kreeg opeens aanvragen van PR-bureaus binnen die graag met me wilde samenwerken. De eerste keer dat ik een uitnodiging voor een exclusief lanceringsfeestje kreeg, dacht ik dat deze verkeerd in mijn mailbox terecht was gekomen! Uiteindelijk belandde ik op een evenement met mijn grote voorbeeld Yara Michels en het voelde alsof mijn droom uitkwam. In dat jaar ging stapte ik ook op de trein naar Maastricht om een grote modeshow te bezoeken. Daar ontmoette ik een lezeres die later een hele goede vriendin is geworden. Zo leuk!

2013
Mijn blog beleefde hoogtijdagen. Ik kreeg producten opgestuurd om over te schrijven en bezocht maandelijks de leukste persfeestjes. Tijdens de opening van een expositie ontmoette ik zelfs Jan Taminiau! Het modemeisje in mij was dolgelukkig, want kort daarna ontving ik mijn eerste uitnodiging voor Amsterdam Fashion Week! Ik was o.a. bij Spijkers & Spijkers, Tony Cohen en Marije Hellwich. Na de zomer verhuisde ik voor mijn studie naar Ierland en veranderde mijn blog langzaamaan in een reisdagboekje.

2014
Ik verhuisde terug naar Nederland vanuit Ierland en pakte weer een jaartje Amsterdam Fashion Week mee. Daar zag ik o.a. Dennis Diem, Dorhout Mees en David Laport. Ook begon ik dit jaar met reizen maken en de eerste reisverslagen verschenen op m'n blog.

2015
Ik ging nog steeds als een speer op m'n blog. Tussen het studeren en werken door, probeerde ik zoveel mogelijk artikeltjes online te plaatsen. Inmiddels had ik een leuke groep meiden leren kennen die ik regelmatig zag tijdens persevents. Ik had de tijd van m'n leven en snapte steeds beter hoe dit wereldje werkte. Voor de buitenwereld leek het vaak alsof ik van alles gratis kreeg, dat was in principe ook zo, maar ze vergaten dat het bijhouden van een blog echt hard werken is! Voor het eerst had ik het gevoel dat ik iets terugkreeg voor de tijd die ik erin stopte.

2016
Ik studeerde dit jaar af en ging een paar maanden door Azië reizen. Daardoor kwam de modewereld een beetje op een laag pitje te staan en schreef ik steeds meer artikelen over reizen en hotspots.

2017
Na het reizen kreeg ik een fulltime baan en een eigen huisje, waardoor m'n blog een beetje op de achtergrond schoof. Ik plaatste aanzienlijk minder artikelen, maar haalde er alsnog evenveel plezier uit als voorheen. Met als hoogtepunt mijn reis door Sri Lanka!

2018
Inmiddels was mijn blog echt geen modeblog meer te noemen. Ik ging nu als reisblogger door het leven! Ik schreef city guide na city guide. De eerste opdrachten om hotels te testen en reviews te schrijven druppelde langzaam binnen. Ik vond het heerlijk; ik vergat letterlijk de tijd en alles om me heen als ik aan een artikel zat te werken.

2019
In 2019 zat ik een tijdje in een fase waarin ik niet meer zo goed wist of ik nog wel door wilde gaan met bloggen. Vooral omdat deze wereld totaal is overgenomen door influencers op Instagram. Toch besloot ik om door te gaan voor mezelf; ik haal zoveel plezier uit verhalen schrijven en foto's schieten! Dat gaf me de motivatie om weer een  heleboel mooie reizen en reistips met jullie te delen!

2020
Wow, en dan ben je opeens tien jaar verder! Van online dagboekje, naar modeblog en reisblog. Binnenkort ga ik naar Australië verhuizen en ga ik dit plekje vooral inzetten om mijn avonturen bij te houden. Fijn om te delen met vrienden en familie thuis, maar ook hartstikke leuk voor later! Wat er ook met mijn blog gaat gebeuren, ik ben in ieder geval hartstikke dankbaar voor de afgelopen tien jaar. Een blog opzetten was de beste beslissing die ik als 14-jarige kon maken!

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram