SRI LANKA IN 3 WEEKS / PART 1

Ergens midden in de Indische Oceaan ligt Sri Lanka, ofwel ‘de parel van het oosten’. Na een speldenprik op de wereldkaart bleek dit mijn nieuwe vakantiebestemming te worden. Wat je daarvan kunt verwachten? Kilometers - met palmboom begroeide - zandstranden, eeuwenoude tempels, bergen vol theeplantages en een bevolking die je net zo warm begroet als het zonnetje dat daar dagelijks op je toet loopt te stralen. Gooi die voetjes in de lucht en reis met mee langs de zuidkust van dit veruk-kelijke eiland! 

Negombo / 2 nachten
Vlieg je naar Colombo? Kies er dan voor om niet in de hoofdstad zelf, maar om in Negombo te verblijven (trust me, dat is een iets aangenamere verblijfsplek én ook nog eens op een kwartiertje rijden vanaf het vliegveld!). Strijk op je eerste dag neer op The Coco Beach en ga vervolgens voor een hapje eten bij King Coconut (het beste plekkie in town om zonsondergang te kijken).

Hikkaduwa / 3 nachten
Vanaf Negombo pak je makkelijk een trein (dat is overigens een hele beleving opzich) naar Hikkaduwa, een fijn kustplaatsje. Kies voor een dag surfen/strandhangen en bezoek de dag daarop de vestingstad Galle. Je kunt je daar laten rondrijden met een tuktuk, die je langs de authentieke vissersplekjes, verschillende tempels, kruidentuinen en het fort zal brengen. Een wandeling rondom het fort is zo'n 4 km en de perfecte plek om - al wandelend - de zon te zien zakken! Tip: spreek met de tuktuk een prijs per gereden kilometer af en check even de kilometerteller voor je van start gaat! Voor een heerlijk slaapplekje in Hikkaduwa raad ik je sterk Arcadia Resort aan en voor een relaxte spot voor drankjes ga je naar Top Secret.

Unawatuna / 2 nachten
Unawatuna heeft alles wat je op een tropisch eiland zoekt: witte stranden, perfect snorkelwater, goede golven om te surfen en palmbomen all over. Voor een mooi, afgelegen strandje moet je zeker even je handdoekje uitgooien op The Jungle Beach. Een must-do: een Sea Turtle Hatchery bezoeken. Dit is een opvanghuis voor zieke (of beschadigde) zeeschildpadden en jij kunt een handje helpen! Zo was er een kleintje die z'n vin verloor door de schroef van een vissersboot (#whatswrongwiththisworld), maar die klaar was om weer terug in de zee gezet te worden! #turtlepower

Volgende week neem ik je verder mee langs de kustlijn en over het eiland! 

0 Comments

Follow Me On Instagram