SRI LANKA IN 3 WEEKS / PART 2

Ho, wacht! Als je het eerste deel nog niet gelezen hebt, kun je dat hier eerst even doen. Vandaag neem ik je namelijk verder mee langs de oostkust en door de hooggebergten van het tropische - met je voeten in het witte zand island vibes - Sri Lanka.

Mirissa / 2 nachten
Ja, Mirissa. Nog zo'n lekker kustplaatsje waar je kunt snorkelen, surfen en je billen roodbruin kunt bakken. Als je hierheen gaat, verblijf je bij Surf & Yoga. Je krijgt voor een tientje een kamer met airco, eigen badkamer en (jaja) je kunt iedere morgen aansluiten bij yoga- en surflessen of gewoon tranquilo toekijken vanuit de hangmat. Wat betreft eten kan ik (en volgens Tripadvisor nummer één plek om voedsel te verorberen) de Dewmini Roti Shop aanraden. Mocht je een sterke voorkeur hebben voor Indiaas eten, ga dan naar Café 4 U in het buurplaatsje Matara. Daar at ik de lekkerste maaltijd van de hele reis! Bizar dat je voor een volle tafel eten slechts een paar euro kwijt bent, hoe maken ze het er toch voor? Pak daarna een refreshing cocktail op een reusachtige schommel in de Australische bar The Doctor's House

Arugambay / 3 nachten
Mocht je op zoek zijn naar die échte surfersvibe, ga dan richting de oostkust en verblijf een paar nachten in Arugambay. Je gaat hier veel Aussies tegenkomen en alles is hier ietsje minder 'local', maar zit vol met leuke hotspots! Ga overdag surfen bij Whisky Point of Peanut Farm Beach, ga vervolgens eten bij The Seahorse Inn (je kunt hier pizza's bestellen, echt een hallelujah moment na twee weken curry) en sluit de avond af met cocktails bij Hideaway. Ook een dikke aanrader: op safari gaan! Er zijn verschillende aanbieders en nationale parken in de buurt, maar extra speciaal om te kiezen voor een overnachting (slapen tussen de olifanten!). Kies wel wijs, want in een aantal parken worden olifanten bereden en aan kettingen gehouden. Moedig deze bizarre industrie alsjeblieft niet aan!

Ella / 3 nachten
Ella ligt hoog tussen de groene bergtoppen van Sri Lanka, wat duidelijk voelbaar is aan de temperatuur. Waar je langs de kust ultiem kunt relaxen, is dit de perfecte plek om je wandelschoenen uit je koffer te trekken en flink op pad te gaan. Er zijn verschillende bergen die je kunt beklimmen, te beginnen met de kleinste en minst zware Little Adam's Peak (plof daarna neer bij 89 Acres Resort voor een drankje mét uitzicht!), de iets zwaardere Ella Rock of de voor gevorderden Adam's Peak. The choice is yours! Daarnaast kun je een bezoek brengen aan de legendarische Nine Arches Bridge of trek de theevelden in, bijvoorbeeld richting Lipton's Seat. Het allerchillste in Ella: de bovenste verdieping van Cafe Chill. Goed eten voor een nog betere prijs, zitzakken en chillen to the max.

Dan is dit het punt waarop ik vertel dat we daarna met de trein richting Kandy zijn gereden, omdat dat de mooiste treinreis ter wereld schijnt te zijn. Maar helaas werd mijn reismaatje ziek en hebben we de laatste week in het ziekenhuis doorgebracht en de reisplannen moeten cancellen. Dus tot dusver mijn reisverslag uit Sri Lanka! 

1 Comments

Follow Me On Instagram