UPDATE / 12 TIPS OM POSITIEF TE BLIJVEN TIJDENS DE CORONACRISIS!

Zo, het duurde even voor ik de kracht vond om wat op papier te zetten. Ik heb me eerst door wat flinke jankbuien moeten worstelen. Vorige week is namelijk ook bekend gemaakt dat Australië voorlopig (lees: minimaal zes maanden) op slot gaat. Deze maand stond mijn verhuizing naar Australië op de planning, dus heb ik een tijdje terug huis en haard opgezegd om mijn grote droom achterna te kunnen gaan (lees maar). Wat dit nu voor mij betekent is dat ik zonder werk en woonruimte in Nederland vastzit. Ik ben daarom de afgelopen dagen druk bezig geweest met solliciteren, hospiteren en de boel op een rijtje krijgen. Dit terwijl mijn hoofd stampvol zit met angst, ongeloof, verdriet en onzekerheid. Vooral de eerste dagen voelde ik me zo overweldigd! Ik kan soms zo'n enorme controlfreak zijn en ga daarom best wel slecht op het feit dat de situatie bijna iedere dag anders is. Ik ben vast niet de enige die het gevoel heeft dat we in een soort zieke apocalyptische film zitten? Ook lekker ironisch dat de bovenstaande wegwerpfoto's tijdens mijn afscheidsfeestje zijn geschoten en klaar waren op de dag dit ik het bovenstaande nieuws hoorde. Ik denk dat het zo bizar gaat zijn om deze post later terug te lezen...

Ik besef me dat iedereen op een eigen manier door het virus wordt geraakt. Het zijn bizarre tijden, waarin mijn hart vooral uitgaat naar m'n lieve familie, vrienden en de opaatjes en omaatjes in deze wereld. Ik hoop en duim voor betere tijden, voor ons allemaal. In de tussentijd moeten we een beetje aan elkaar denken, je locals supporten, voor elkaar zorgen en natuurlijk goed de handjes wassen! Gelukkig heb ik een aantal activiteiten en gedachten gevonden die mij helpen optimistisch te blijven. Misschien (dat hoop ik) heb jij er ook wat aan. Komen ze:

1. Opschrijven waar je dankbaar voor bent
Iedere dag schrijf ik ten minste één ding op waar ik dankbaar voor ben. Een heel lief vriendinnetje stuurde me een boekje op die me hierbij helpt (hier te koop). Er staan simpele dingen in als: de zon op m'n kop gevoeld, lekker gekookt voor mezelf of een lief berichtje gehad op social media. Maar ook: iedere dag weer dankbaar zijn voor gezondheid.

2. Borrelen via Houseparty
Met de app Houseparty kun je met wel acht mensen tegelijkertijd videobellen en spelletjes spelen! Het is zo'n beetje een nieuwe hobby geworden: in de namiddag met een wijntje in de ene hand en mijn telefoon in de andere hand met vrienden videobellen. Vorige week heb ik drie uur lang met oud-collega's gekletst, gelachen en een pubquizje gedaan.

3. Je favoriete hitjes luisteren
Ja, muziek sleept je door goede én slechte tijden. Nu meer dan ooit ben ik verslaafd aan mijn favoriete plaatjes. Met jezelf karaoke in de spiegel doen is trouwens ook een enorme aanrader!

4. Bellen tijdens het wandelen
Tipje van de dag om geen couch potato te worden: lekker aan de wandel tijdens het bellen! Ik weet niet hoe het met jullie zit... Maar nu ik mijn vrienden en familie niet meer kan zien, hang ik uuuuuren aan de telefoon. Met als gevolg dat ik dus een paar uur per dag aan de wandel ben. Frisse lucht doet een mens goed!

5. Mediteren met Balance
Omdat we allemaal te maken hebben met angstgevoelens en isolatie, heeft Balance besloten om iedereen een jaarabonnement cadeau te geven. Deze app helpt je met mediteren en de rust in jezelf terug te vinden door middel van ademhalingstechnieken. Ik zit inmiddels op dag tien van het programma en ik kan nu al niet meer zonder!

6. Podcasts luisteren (tijdens het opruimen)
Ik vind het best wel rustgevend: opruimen (in mijn geval verhuisdozen inpakken) onder het genot van een podcast. Mijn absolute favoriet is de BOOS Anti-Corona Depressie Podcast. Die tips! Ze helpen écht!

7. Tijd om te sparen
Hoewel ik momenteel eventjes zonder werk zit, is dit wel een mooie periode om te sparen! Er is namelijk niet zoveel waar je je geld aan uit kunt geven... Lees: geen rondjes in de kroeg, geen festivals, geen concerten, geen dure etentjes, geen impulsaankopen in de stad, geen filmpje pakken, geen musea, geen vakantie en ik kan nog wel even doorgaan. Maar hey, liefde is niet gecanceld, muziek is niet gecanceld, je vriendschappen zijn niet gecanceld, een boek lezen is niet gecanceld en self-care is ook niet gecanceld.

8. De natuur krijgt een reset
Naast alle ellende die ik dagelijks in het nieuws lees, zijn er ook positieve dingen aan de hand in de wereld op dit moment. Zo zwemmen er opeens weer dolfijnen voor de kust van Italië, in Japan lopen er herten dwars door de stad, er is een schonere lucht gemeten en het water van de oceaan begint helderder te worden. Het voelt alsof dit is wat de natuur al een tijdje nodig had en dat moeder aarde altijd een weg vindt om de balans te herstellen... Ik hoop dan ook dat we hier als mensheid een hoop van leren!

9. Met snacks op bed liggen
Met snacks op bed liggen is zo comfortabel en mag echt wel voor een keertje! Vooral als je die snacks besteld hebt bij een kleine ondernemer in jouw buurt. Gooi er daarna een thuis work-out achteraan en je bent gelijk van je schuldgevoel af.

10. Nieuwe hobby's ontdekken
Kwam je nooit aan dat ene boek toe? Of staan je bordspellen al jaren te verstoffen in de kast? Dan kun je nu helemaal losgaan! Ik ben oprecht van mening dat na deze coronacrisis iedereen verder gaat met nieuwe hobby's op zak. Mensen lezen weer boeken, luisteren naar muziek, leren nieuwe talen, maken kunst en muziek, spelen spelletjes en leren nieuwe manieren van vermaak. Mensen leren weer de rust terugvinden, beginnen met mediteren, doen yoga en dansen weer. Ook leren we wat er echt toedoet in het leven, beseffen we weer dat gezondheid en innerlijke rust belangrijker zijn dan hartjes op Instagram. Ga terug naar je basis en neem het mee naar de toekomst!

11. Reiskiekjes terugkijken
Als ik reisfoto's terugkijk, word ik me toch een partij happy. Nu meer dan ooit besef ik me in welke vrijheid we leven en hoe mooi het leven en deze planeet is. Een uitgelezen moment om daar even bij stil te staan!

12. Het komt goed
Het is belangrijk om iedere dag tegen jezelf te zeggen dat het goedkomt. Want lieve mensen, het komt ook goed! Uiteindelijk.

Het heeft in ieder geval ook geholpen om dit even lekker van me af te schrijven. Morgen ga ik bij een appartementje kijken en ik ga binnenkort bij Picnic beginnen om mensen aan boodschappen te helpen. Verder ben ik lekker bezig met solliciteren en hoop ik daar binnenkort een leuke update over te hebben! Deel vooral jouw tips of gedachtespinsels in de reacties. Ik wens jullie allemaal een heleboel virtuele knuffels toe (en een jaarvoorraad pleepapier!).

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram