8 THINGS TO DO IN LISBON / PORTUGAL

Lissabon. Een zonnige budget citytrip aan de kust. Ik bedoel, wat wil je nog meer?  Je moet er in ieder geval beslist een keertje geweest zijn! Vorige week liet ik je de lekkere eet- en drinkplekjes van deze kleurrijke stad zien (check hier). Vandaag neem ik je mee in alle do's en must-sees!
1. Bezoek het sprookjesachtige Palácio da Pena
Op slechts een uurtje reizen met de trein ligt het ietwat toeristische plaatsje Sintra. In Sintra zijn allerlei imposante trekpleisters te bezoeken, maar het absolute hoogtepunt (letterlijk én figuurlijk) is het knalgele paleisje waar in 1889 de laatste koningin van Portugal, koningin Amélie, woonde. Niet alleen het paleis is adembenemend mooi, ook het uitzicht dat je vanaf hier hebt is om even stil van te zijn. Jaja, die koning Ferdinand II kan er wat van met z'n optrekje. Tip: neem vanaf het treinstation een bus en bespaar jezelf een enorme klim naar de top.

2. Ga op vintage treasure hunt
Lissabon is best een hippe stad, dus je komt hier de nodige vintage zaakjes tegen. Mijn tips? Ás de Espadas voor vrolijk geprinte jurken en rokken en goede accessoires en A Outra Face da Lua voor (ietwat prijzige) unieke klassiekers. Op zaterdagochtend moet je beslist naar de vlooienmarkt Feira da Ladra! Hier scoor je kleding voor een paar ekkies, sieraden, retro interieurspul en gekke hebbedingetjes. Bovendien hangt er een heerlijk rustig sfeertje. 
3. Stop je voeten in het zand op Cascais Beach
Zelfs in oktober kun je hier fanatiek het zon, zee, strand ritueel uitoefenen. Vanaf het centrum van Lissabon pak je de trein en sta je binnen een halfuur op het strand. Onderweg stop je op verschillende badplaatsjes en surfstranden, maar Cascais Beach kan ik je zeker aanraden. Perfect voor een dagje weg uit de stadsdrukte! 
4. Pak tram 28
Je kunt natuurlijk een stadswandeling maken, zo'n irritante (en veel te dure) toeristenbus nemen, maar je kunt ook tram 28 pakken. De grap is: deze tramlijn gaat precies langs alle highlights en belangrijke bezienswaardigheden van de stad en een kaartje kost je nog geen €2,50. 
5. Ga voor groen in Jardim Botanico de Lisboa
Yes! Lissabon heeft inderdaad een Hortus Botanicus! Ik was best wel content met m'n tijgerpakkie tussen de cactussen en palmbomen. Toegang tot het park is ongeveer €5,-.
6. Bezoek creatieve ministad LX Factory
Dit voormalige fabrieksterrein is een aantal jaar geleden omgebouwd tot een plekje voor kunstenaars en creatievelingen, foodies en designers. Je vindt er winkeltjes, hangplekken en restaurants en er is iedere dag wel iets te doen: van concerten en markten tot aan workshops en festivals. Check dus vooral even de agenda als je van plan bent een bezoekje te brengen! 

7. Ga lekker struinen in Embaxaida
In een fantastisch historisch pand, een voormalige ambassade, zitten allerlei pop-up winkels en conceptstores. Dorstig? Er zit ook een café en gin bar in het pand!
8. Loop over roze in Rua Nova do Carvalho 
Oké, hoe gezellig is dit: in Lissabon zit een straat die volledig roze geasfalteerd is! Vroeger was dit de red light district (hoe toepasselijk?), vandaag de dag kun je hier vooral goed drankjes drinken. Do I need to say more

Dat was 'm dan! Verwacht volgende week een city guide over... Praag! Tot dan :)

0 Comments

Follow Me On Instagram