7 PLACES TO EAT & DRINK IN LISBON / PORTUGAL

De Portugese keuken. Eenvoudig eten met veel smaak. Vooral in Lissabon snappen ze heel goed waar ze mee bezig zijn. Je stuit hier al snel op hippe koffiespots met goede taartjes, authentieke recepten in kleurrijke jasjes, de meest smaakvolle ijssalons en borrelplekken op bijzondere locaties. Waar moet je absoluut een vorkje prikken of drankje bestellen? Ik ga het je allemaal vertellen!
1. Manteigaria / Rua do Loreta 2, Bairro Alto
Als je in Lissabon bent, zal het je niet ontgaan dat 'pastel de nata' hier een dikke hit is. We hebben het hier over een soort pasteitje van bladerdeeg en pudding. Aanrader om deze als toetje na het avondeten te halen en op één van de vele pleintjes dat de stad rijk is op te eten.
2. Frutaria / R. dos Fanqueiros 269, Chiado
Van heel Lissabon is dit mijn absolute favoriet. We zijn zelfs meerdere keren geweest, omdat het zó lekker (en belachelijk goedkoop) was! Je vindt hier smoothies, bowls, pannenkoekjes en allerlei andere brunchopties met vers fruit.

3. Mercado da Ribeira / Av. 24 de Julho 49, Cais do Sodré
Dit is één van de grootste (en oudste) foodhallen van Portugal. De markt is gelegen in een 13-eeuws pand en je vindt hier een verzameling van de lekkerste keukens: Spaanse broodjes, Italiaanse risotto, Portugese vis, Franse kaasplankjes... Je loopt gegarandeerd met een voldaan buikje de deur weer uit.
4. Pop Cereal Café / R. do Norte 46, Bairro Alto
Ja, het bestaat: een cornflakes café! Er is één wand waar wel honderd verschillende soorten cornflakes staan waar je uit kunt kiezen. Daarnaast staan er ook heel random een paar stapelbedden tussen het retro meubilair. Ontbijtje op bed, anyone?
5. Amorino / R. Augusta 209, Chiado
Toegegeven, niet het goedkoopste ijsje ooit, maar wel een hele lekkere en fotogenieke! Het leuke is dus dat je één prijs betaald en vervolgens onbeperkt smaakjes kunt kiezen die ze dan met een spatel als bloemblaadjes op je hoorntje zetten.

6. PARK / Calcada do Combro 58, Baixa
Als je een goed biertje met een weids uitzicht wilt, moet je hier zijn. Je moet maar net weten waar het zit; ergens op het dak van een parkeergarage! Een kwestie van de lift naar de bovenste verdieping pakken en een stukje doorlopen. Verwacht veel planten, DJs en simpele maaltijden.
7. Montana Lisboa Café / Armazém a Porta 20, Cais do Sodré
Deze koffiezaak en verfwinkel in één serveert allerlei gezellige gekleurde bagels en burgers. Extra pluspunt: het terras zit pal aan het water!

Benieuwd naar de do's en must-sees van Lissabon? Je leest het hier!

0 Comments

Follow Me On Instagram