THE BALI BIBLE / WHERE TO EAT, SLEEP AND PRAY (PART 4)

Met een klein bootje steken we de oceaan over en varen we van het paradijsje Bali rechtstreeks naar de Gili-eilanden. Drie kleine Indonesische eilandjes in de categorie witte stranden, palmbomen,  helderblauw water en koraalriffen. Het fijne is dat auto's of andere voertuigen op geen van de eilanden is toegestaan (lees: rust!). We verblijven in een hutje genaamd 'Hakuna Matata', wat op dat moment als de perfecte lijfspreuk voelt. Ons bed is bestrooid met lichtroze bloemetjes uit de boom die een schaduw over het tuintje laat vallen. De eerste nacht op het eiland eindigt in zee, waarin honderden lichtgevende algen het water een magische blauw gloed geven (dat schijnt dus een natuurwonder te zijn!). Op de bodem van de zee duik ik een prachtig stukje koraal op, waar de eigenaar van ons verblijfje vervolgens een ketting van maakt. Bali zit vol met verborgen plekjes, natuurschatten en is een heuse voedselhemel. In elk deel vertel ik jou mijn favoriete plekjes om te eten, te slapen en om te bezichtigen. 

Where to eat? Avocado Cafe, Canggu
Opgelet: alles op de menukaart bevat avocado! Ik ga voor een omelet met zalm en avocado en een avocado-espresso shake (ehhh, hallelujah!). Ik moet zeggen, in Canggu zit werkelijk waar om elke hoek van de straat zo'n heerlijke hier-moet-je-absoluut-eens-gegeten-hebben tent (probeer bijvoorbeeld eens de Hawaiiaanse Poke Poke, Old Man's, Crate Cafe, Deus Cafe, Betelnut Cafe, Monsieur Spoon, The Shady Shack, Cinta Cafe of Balifornia Republic). Yep, Canggu is een voedselparadijs eerste klas.

Where to sleep? Le Pirate Beach Club, Gili Trawangan
Alle Gili's kun je binnen een uurtje helemaal in 't rond fietsen, dus dat is wat we deden. Onderweg kwamen we deze ultieme hang out tegen. Je vindt er hangmatten, een infinity pool, frisse cocktails en schattige hutjes (in piratenstijl!) waar je een nachtje kunt verblijven (enne, je hebt dus uitzicht op het strand). 

Where to pray? Sunset Paradise Beach, Gili Trawangan
Als de zon op 't punt staat om onder te gaan, fiets dan even verder naar Sunset Paradise Beach. It's all in the name: vanaf dit paradijselijke strand heb je de mooiste zonsondergang van heel het eiland! Om het allemaal nog nét iets perfecter te maken kun je plaats nemen op een enorme schommel in het water. Geluksmomentjes. 

3 Comments

  1. Je hebt een nieuwe volger! wat een super mooie foto's prachtig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo mooi allemaal! Hele mooie fotos heb je gemaakt :) Ik vond deze week een geurtje wat als smeltkaarsje (weet niet of ik het zo goed zeg) bedoeld is, die geur deed me zo erg denken aan Bali! Heb hem nu in mijn bezit haha, elke keer als ik het geurtje aan zet moet ik denken aan deze prachtige plek :)

    BeantwoordenVerwijderen

Follow Me On Instagram