10x DE LEUKSTE TIPS VOOR BERLIJN

Lacherelle tips voor Berlijn
Lacherelle tips voor Berlijn
Lacherelle tips voor Berlijn
Lacherelle tips voor Berlijn
Lacherelle tips voor Berlijn
Lacherelle tips voor Berlijn
Lacherelle tips voor Berlijn
Lacherelle tips voor Berlijn
Lacherelle tips voor Berlijn
Lacherelle tips voor Berlijn
Lacherelle tips voor Berlijn
Lacherelle tips voor Berlijn
Berlijn. De stad waar op vrijdag het feestje van start gaat en waar het op de maandagochtend pas eindigt. Waar de parkjes in dansvloeren veranderen en men een plekje aan het water zoekt om het laatste biertje weg te tikken wanneer het middaguur toeslaat. De stad waar je een verdrietig geschiedenisboekje over open kunt slaan en waar verschillen liggen tussen de oost- en westkant. Berlijn is de stad van kleurrijke straatkunst, warme koffietentjes en van rauwe techno. De stad is opgedeeld in verschillende wijken, allemaal met hun eigen plekjes, must-sees en onmisbare bezienswaardigheden. 10x de leukste tips voor Berlijn! 

1. Markthalle Neun
Ik presenteer u: de foodhallen van Berlijn! Met (let op!) in het weekend een speciale ontbijteditie. Dit wil jij.

2. House of Small Wonder
Het schijnt dat dit hét plekje is waar je absoluut eens moet lunchen. Voor het interieur en voor de originele kaart. Ik heb dit plekje helaas moeten overslaan wegens tijdsgebrek (en een overschot aan fingerlicking good restaurantjes), maar ik raad je 'm op basis van betrouwbare verhalen toch aan.

3. Club der Visionäre
Dit is echt zo'n plekje dat je net even moet kennen. Gelegen op een soort vlot op de Spree vind je deze zonovergoten biertuin waar je met je voetjes in het water kunt hangen, 's avonds transformeert de boel tot club. Ze serveren hier echt de lekkerste zelfgemaakte pizza's, dus aanrader om te blijven om een hapje te eten! In de zomer worden er ook vaak films vertoon op een groot scherm dat aan de brug hangt. Ik bedoel, wat wil je nog meer? 

4. Klunkerkranich
Noem het een exclusieve club, een rooftop garden, een muzikale hangplek. Bovenop de parkeergarage van een enorm winkelcentrum keer je terug naar rust met een uitzicht waar je even een momentje voor moet pakken (bij voorkeur rond de klok van zonsondergang). Alles is helemaal duurzaam, de munt in je cocktail groeit daar bijvoorbeeld gewoon tussen de tafeltjes en stoeltjes!

5. 1990 Vegan Living
Dit is een 100% vegan restaurant waar ze eten serveren alsof je midden in Vietnam bent (trust me, ik ben in Vietnam geweest). De kaart is uitgebreid, ontzettend smakelijk en erg betaalbaar! Bestel van alles en nog wat, deel het lekker met je tafelgenoten en genieten maar. 

6. Monkey Bar in 25Hours Hotel Bikini Berlin
Ten eerste is dit een belachelijk mooi hotel (maar echt!), ten tweede kun je er de lift pakken naar het dakterras waar je uitzicht hebt op de dierentuin van Berlijn (of beter gezegd: de apen uit de dierentuin)! Drink er een cocktail uit je designerglas, geniet van je groene uitzicht en plof neer op een designerstoeltje (het interieur is echt een gevalletje zwijmel-zwijmel).

7. Badeschiff
Badeschiff is drijvend zwembad in de rivier de Spree (echt, wie heeft deze genialiteit verzonnen?). In de zomer maakt het zwembad deel uit van een strandbar en in de winter is het een soort overdekt saunacomplex (mag ik hier wonen?). Houd er wel rekening mee dat je op tijd een tijdslot moet reserveren. 

8. Con Tho
Nog zo'n Vietnamees restaurant met een vegan/vegetarische kaart die verdomde goed smaakt! Ik kan aanraden om een tafeltje buiten te reserveren, want dan zit je lekker tussen het bamboe je bao buns of pho bo (maar dan de vega versie) op te smikkelen. Yummie! 

9. Café Datscha
Wie had ooit gedacht dat een Russisch tentje zó lekker smaakte? Ik ben echt diehard fan van het ontbijt hier (en dan met name de Russische blini's met zalm!). Bloody Mary ernaast en je hebt de perfecte start van de dag. 

10. Yaam
Bij strandbar Yaam waan je je even helemaal in tropische sferen. Je kunt hier heerlijk aan de Spree zitten met je voetjes in het zand en je billen in een relaxed strandstoeltje. Zin in wat meer actie? Blijf zitten tot de avonduurtjes, want dan verandert deze plek in een club! Het is een geliefd plekje bij de Berlijnse reggae community en dat zie je terug in de kunst, voel je in de vibes van deze plek en proef je terug op de kaart. 

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram