BERLIN CITY GUIDE (PART 1) / GERMANY

20:47

Berlijn. De stad waar op vrijdag het feestje van start gaat en waar het op de maandagochtend pas eindigt. Waar de parkjes in dansvloeren veranderen en men een plekje aan het water zoekt om het laatste biertje weg te tikken wanneer het middaguur toeslaat. De stad waar je een verdrietig geschiedenisboekje over open kunt slaan en waar verschillen liggen tussen de oost- en westkant. Berlijn is de stad van kleurrijke straatkunst, warme koffietentjes en van rauwe techno. De stad is opgedeeld in verschillende wijken, allemaal met hun eigen plekjes, must-sees en onmisbare bezienswaardigheden. In dit deel: Neukolln en Prenzlauer Berg.  

Klunkerkranich / Karl-Marx-Strasse 66, Neukolln
Noem het een exclusieve club, een rooftop garden, een muzikale hangplek. Bovenop de parkeergarage van een enorm winkelcentrum keer je terug naar rust met een uitzicht waar je even een momentje voor moet pakken (bij voorkeur rond de klok van zonsondergang). Alles is helemaal duurzaam, de munt in je cocktail groeit daar bijvoorbeeld gewoon tussen de tafeltjes en stoeltjes!

Let Them Eat Cake / Weserstrasse 164, Neukolln
Een vintage boetiekje dat allerlei pareltjes in huis heeft! Ietwat prijzig, maar zeker wel de moeite waard. Overigens zitten er in dit straatje meer leuke vintage shops, zoals 'Neuzwei'!

Les Papilles / Flughafenstrasse 25, Neukolln
In hartje Berlijn vind je een jong Frans restaurantje, met een échte Franse kaart, Franse muziek en natuurlijk bijpassende wijn! De inrichting is hipper-de-pip en je betaald er een schijntje. Leuk als je in de buurt bent en even niet weet waar of wat je moet eten!

Mauerpark / Gleimstrasse 55, Prenzlauer Berg
Op zondag in je bed blijven liggen? Voor een echte Berliner not-done! Nee, op zondagmiddag jaag je je kater weg in het Mauerpark. Je vindt er verschillende live-acts, straatmuzikanten, een karaoke spektakel, een foodtruck corner en een enorme vlooienmarkt (yep, het hele jaar door). Een walhalla van interieur, vintage, oude rommel en zelfgemaakt spul (vergelijkbaar met IJhallen). Ik scoorde er een shirtje en een hertengeweitje en de schade was slechts €7 (da's leuk, he?). Klein detail: het park is gebouwd op restanten van de Berlijnse muur! 

You Might Also Like

0 COMMENTS

.

.