THE BEGINNER'S GUIDE TO AIRBNB


Airbnb is wat mij betreft een van de beste opties als het gaat om een verblijfsplaatsje regelen wanneer je gaat reizen of er een weekendje tussenuit wil piepen. Dat zit zo: voor de prijs van een hotelkamer krijg je vaak een heel appartement, je neemt een kijkje in de omgeving van een echte local en komt terecht in de meest bijzondere optrekjes der mensheid (check de bovenstaande foto's van mijn Airbnb paleisje in Berlijn!). Weg van dat wat toerisme ademt! Dan nu de hamvraag: waar moet je op letten wanneer je een Airbnb gaat boeken? Daar ga ik vandaag vanuit mijn eigen ervaring antwoord op geven.

Check de reviews! Soms ben je ervan overtuigd dat het desbetreffende plekje aan al jouw eisen voldoet, maar niets blijkt minder waar. Zo liet ik ooit m'n oog vallen op een pittoresk optrekje in het hartje van Parijs, las ik in de reviews dat het appartement 19 hoog was. Geen lift aanwezig. Ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar ik ben meestal nogal lui als ik op reis ga... Zoiets vermelden de verhuurders uiteraard niet in hun advertentie!

Kijk hoelang de verhuurder actief is op Airbnb. Meestal zijn panden die al jaren op Airbnb staan flink in prijs gestegen. Vrij nieuw toegevoegde appartementjes zijn vaak (nog) goedkoop, omdat de verhuurder nog niet zo hoog in de resultaten staat en misschien niet zo goed weet wat hij/zij voor de kamer kan vragen. Een makkelijk trucje om goedkoper uit te zijn voor dezelfde kwaliteit dus! Hoe meer aanvragen een verhuurder krijgt, hoe meer moneys ze zullen vragen. Een kamer waar ik 2 jaar geleden nog €35,- voor betaalde, staat er vandaag de dag voor €55,- op.

Check de locatie! Vaak worden Airbnb's aangeboden onder het mom van 'beautiful place in the city centre' of 'big room in the heart of the city'. Laat je niet verleiden en pak de kaart er even erbij. Een uur lopen naar de hoofdstraat noem ik niet perse een centrale ligging. Doeeei!

Maak een wishlist aan. Yep! Je kunt, net zoals bij ons geliefde Pinterest, een soort board maken met je favoriete optrekjes en droom appartementen en deze vervolgens delen met je best friends/reismaatjes (maak bijvoorbeeld een wishlist van Stockholm of New York aan, dat is gegarandeerd kwijlen en misschien komen ze ooit eens van pas).

Zorg voor goed contact met je verhuurder! Een vriendinnetje van me kreeg een dag voordat ze op reis ging een berichtje waarin stond dat haar verhuurder in de gevangenis zat en daardoor dus niet langer het appartement kon verhuren. Ehhh... Awkward. Meestal is Airbnb heel betrouwbaar, maar voelt het toch niet goed? Doe het dan gewoon lekker niet.

Een gedeelde flat of je eigen kamer? Het kan voorkomen dat je het appartement moet delen met je verhuurder of dat je zelfs je kamer deelt met huisgenoten (of huisdieren, ook een optie). Kijk goed naar wát er precies wordt aangeboden! Je kunt tijdens je zoekopdracht ook aangeven waar jij behoefte aan hebt. Handug!

3 Comments

  1. Mooi zeg, dat appartement! Ik vind Airbnb geweldig! Tegenwoordig ga ik eerst Airbnb checken voor ik naar hotels zoek, al vind ik meestal vrij snel een leuke plek om te logeren. Bij het boeken let ik ook op precies dezelfde dingen als je hier opnoemt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is zo handig! Thanks :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben zo benieuwd naar het logeren via AirBNB, heb het nog nooit gedaan maar wil dat zeker wel gaan doen, dus dit zijn superfijne tips!

    BeantwoordenVerwijderen

Follow Me On Instagram