10 BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BERLIJN DIE JE NIET MAG MISSEN

Lacherelle bezienswaardigheden Berlijn
Lacherelle bezienswaardigheden Berlijn
Lacherelle bezienswaardigheden Berlijn
Lacherelle bezienswaardigheden Berlijn
Lacherelle bezienswaardigheden Berlijn
Lacherelle bezienswaardigheden Berlijn
Lacherelle bezienswaardigheden Berlijn
Lacherelle bezienswaardigheden Berlijn
Lacherelle bezienswaardigheden Berlijn
Lacherelle bezienswaardigheden Berlijn
Lacherelle bezienswaardigheden Berlijn
Lacherelle bezienswaardigheden Berlijn
Lacherelle bezienswaardigheden Berlijn
Berlijn is een soort schatkist van kunst en cultuur (en eten, zó veel eten!). Eentje waarbij je alles wil pakken wat je pakken kan en niets wil missen. De stad is opgedeeld in verschillende wijken, allemaal met hun eigen plekjes, must-sees en onmisbare bezienswaardigheden. Bekijk ook 5x de leukste tips voor Berlijn

1. Bikini Mall
Dit winkelcentrum moét je gezien hebben: je vindt er concept stores en pop-up stores van kunstenaars, designers en allerlei andere creatieve merkjes. Het aanbod van winkels verandert er maandelijks (wát-een-feest!).

2. Mauerpark
Op zondag in je bed blijven liggen? Voor een echte Berliner not done! Nee, op zondagmiddag jaag je je kater weg in het Mauerpark. Je vindt er verschillende live-acts, straatmuzikanten, een karaoke spektakel, een foodtruck corner en een enorme vlooienmarkt (yep, het hele jaar door). Een walhalla van interieur, vintage, oude rommel en zelfgemaakt spul (vergelijkbaar met IJhallen). Ik scoorde er een shirtje en een hertengeweitje en de schade was slechts €7 (da's leuk, he?). Klein detail: het park is gebouwd op restanten van de Berlijnse muur!  

3. Helmut Newton Foundation
De spraakmakende expo van Helmut Newton in FOAM gemist? Dan ga ik je vast heel blij maken als ik je vertel dat deze Berlijnse fotograaf al jaren een eigen gallerij heeft in zijn geboortestad. En ja, it's worth it: er hangt namelijk ook werk van zijn vrouw Alice Springs.

4. East Side Gallery
De Berlijnse muur moét je een keer gezien hebben. Op deze plek zijn de muren beklad met werk van o.a. Bodo Sperling, Thierry Noir, Dimitrji Vrubel en en zo'n 115 andere kunstenaars. Prach-tig!

5. RAW-tempel
Deze valt wat mij betreft in de categorie 'moet je geweest zijn'. Het is een enorm fabrieksterrein dat is omgetoverd tot een soort cultureel mini-dorpje, met een vlooienmarkt, een openluchtbioscoop, verstopte terrasjes, straatkunst(enaars), een foodmarkt, een indoor skatehal, ateliers en ik kan nog wel even doorgaan... Zoek je nog een lekkere alternatieve technoclub? Dan is 'Suicide Circus' misschien wel een kijkje waard.

6. Holocaust-Mahnmal
Je weet wel, die grote grijze abstracte blokken. Een echte toeristische trekpleister, maar wel eentje die je eigenlijk niet over mag slaan. Het is zo'n indrukwekkend (en fotogeniek) bouwwerkje waar je jezelf helemaal in kunt laten verdwalen.

7. Hamburger Bahnhof - Museum für Gegenwart
In dit oude treinstation vind je een indrukwekkende collectie van contemporary art. Ze hebben wisselende exposities, dus even het opzoeken wat er precies gaande is of laat je lekker verrassen! 

8. Teufelsberg
Op de restanten van een Amerikaans spionagestation en omgeven door de bossen van het Grunewald, ligt de Teufelsberg. Na een korte boswandeling en een korte klim richting de top bereik je het afgesloten terrein met de iconische radarbollen die boven de toppen van de bomen uitsteken. Vanaf hier heb je dan ook legendarisch uitzicht op de stad. En dat is niet het enige wat er te zien valt: vandaag de dag is het verlaten terrein gevuld met de mooiste kunst van de beste kunstenaars uit de omgeving. Een interessante ervaring! 

9. Liquidrom
Not so much een bezienswaardigheid, maar zeker een activiteit die je niet mag overslaan: een bezoekje brengen aan Liquidrom! Dit is een wellnesscentrum in het kloppende hartje van Kreuzberg, waar je heerlijk een paar uurtjes kunt ontspannen. Of nouja, ontspannen... In de wellness vind je een grote koepelhal met een warm zoutwaterbad waar een dj zorgt voor heuse technohitjes, terwijl jij heerlijk ligt te floaten op het water. Dit is inclusief onderwaterlichteffecten! Net alsof je aan het zweven en raven tegelijk bent, de ultieme combinatie als je het mij vraagt. Verder vind je verschillende sauna's, baden, een stoombad en er zijn ook dagelijks speciale opgietingen bij te wonen. 

10. Tempelhofer Feld
Op een voormalig vliegveld ligt een enorm stadspark (lees: 380 hectare groot!) dat zich heeft ontpopt tot een van de fijnste plekken in de stad. Met name tijdens zonsondergang bruist het hier; er worden kleine feestjes georganiseerd, mensen komen hun groenten en fruit verbouwen in de kleine moestuintjes en je ziet skaters helemaal losgaan op de oude landingsbaan. Een ding is zeker: dit park staat voor vrijheid en dat voel je terug in de sfeer van het park!

THE END

1 Comments

  1. Wat een gave foto's! Ik ben nog nooit in Berlijn geweest, maar het lijkt me een prachtige stad!

    BeantwoordenVerwijderen

Follow Me On Instagram