BERLIN CITY GUIDE (PART 2) / GERMANY

18:26


Berlijn is een soort schatkist van kunst en cultuur (en eten, zó veel eten!). Eentje waarbij je alles wil pakken wat je pakken kan en niets wil missen. De stad is opgedeeld in verschillende wijken, allemaal met hun eigen plekjes, must-sees en onmisbare bezienswaardigheden. In dit deel: Tiergarten, Friederichshain en Mitte. Heb je deel 1 al gelezen? Check het hier!

Bikini Mall / Budapesterstrasse 38-50, Tiergarten
Dit winkelcentrum moét je gezien hebben: je vindt er concept stores en pop-up stores van kunstenaars, designers en allerlei andere creatieve merkjes. Het aanbod van winkels verandert er maandelijks (wát-een-feest!).

25Hours Hotel (Monkey Bar) / Budapesterstrasse 40, Tiergarten
Ten eerste is dit een belachelijk mooi hotel (maar echt!), ten tweede kun je er de lift pakken naar het dakterras waar je uitzicht hebt op de dierentuin van Berlijn! Drink er een cocktail uit je designerglas, geniet van je groene uitzicht en plof neer op een designerstoeltje (het interieur is echt een gevalletje zwijmel-zwijmel).

Helmut Newton Foundation / Jebensstrasse 2, Tiergarten
De spraakmakende expo van Helmut Newton in FOAM gemist? Dan ga ik je vast heel blij maken als ik je vertel dat deze Berlijnse fotograaf al jaren een eigen gallerij heeft in zijn geboortestad. En ja, it's worth it: er hangt namelijk ook werk van zijn vrouw Alice Springs.

East Side Gallery / Muhlenstrasse, Friederichshain
De Berlijnse muur moét je een keer gezien hebben. Op deze plek zijn de muren beklad met werk van o.a. Bodo Sperling, Thierry Noir, Dimitrji Vrubel en en zo'n 115 andere kunstenaars. Prach-tig!

Markthalle Neun / Eisenbahnstrasse 42-43, Friederichshain
Ik presenteer u: de foodhallen van Berlijn! Met (let op!) in het weekend een speciale ontbijteditie. Dit wil jij.

Het Badeschiff / Eichenstrasse 4, Friederichshain
Het Badeschiff is drijvend zwembad in de rivier de Spree (echt, wie heeft deze genialiteit verzonnen?). In de zomer maakt het zwembad deel uit van een strandbar en in de winter is het een soort overdekt saunacomplex (mag ik hier wonen?).

RAW-tempel / Revaler Strasse 99, Friederichshain
Deze valt wat mij betreft in de categorie 'moet je geweest zijn'. Het is een enorm fabrieksterrein dat is omgetoverd tot een soort cultureel mini-dorpje, met een vlooienmarkt, een openluchtbioscoop, verstopte terrasjes, straatkunst(enaars), een foodmarkt, een indoor skatehal, ateliers en ik kan nog wel even doorgaan... Zoek je nog een lekkere alternatieve technoclub? Dan is Suicide Circus misschien wel een kijkje waard.

Holocaust-Mahnmal / Cora-Berliner-Strasse 1, Mitte
Je weet wel, die grote grijze abstracte blokken. Een echte toeristische trekpleister, maar wel eentje die je eigenlijk niet over mag slaan. Het is zo'n indrukwekkend (en fotogeniek, voornamelijk fotogeniek) bouwwerkje waar je jezelf helemaal in kunt laten verdwalen.

House of Small Wonder / Johannisstrasse 20, Mitte
Het schijnt dat dit hét plekje is waar je absoluut eens moet lunchen. Voor het interieur en voor de originele kaart. Ik heb dit plekje helaas moeten overslaan wegens tijdsgebrek (en een overschot aan fingerlicking good restaurantjes), maar ik raad je 'm op basis van betrouwbare verhalen toch aan.

You Might Also Like

1 COMMENTS

  1. Wat een gave foto's! Ik ben nog nooit in Berlijn geweest, maar het lijkt me een prachtige stad!

    BeantwoordenVerwijderen

.

.