COPENHAGEN CITY GUIDE / DENMARK

Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, is verkozen tot meest leefbare stad ter wereld en ik heb helemaal door waarom. In deze stad zie ik mezelf wel wonen! Gelijk verhuizen ging me nog nét een stapje te ver, dus besloot ik er een klein weekje heen te gaan om een vriendin die hier woont op te zoeken. Na een uurtje vliegen stap je uit in een soort real live catwalk van Scandinavisch design. Wat mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan het stijlvolle hoge Noorden? Je leest het hier! Vooruit dan, omdat het zó'n leuke plek is een XXL variant!

SHOPS
Golden Age / Norrebrogade 5, Copenhagen
Je vindt hier een behoorlijk goede collectie aan vintage. Zeker een bezoekje waard! 

PRAG / Norrebrogade 45, Copenhagen
Deze winkel haalt duidelijk inspiratie uit klassiek vintage met een urban randje. Hier hangen goede basisitems en extravagante tutu's gewoon naast elkaar. Ik hou ervan! Hier kun je alvast inspiratie opdoen. 

Acne Archive / Elmegade 21, Copenhagen
Dit is alles wat je wilt: een outlet van Acne Studios! Ik herhaal: een outlet van Acne Studios! Vooralsnog kun je hier makkelijk honderden euro's spenderen ;)

Wasteland / Studiestraede 19, Copenhagen
Hier kun je losgaan op alles dat met 80's prints en retro accessoires te maken heeft. Ze verkopen hier zowel originele als customized kleertjes. Aan de rekken hangt spul van o.a. Levi's, Converse, Adidas en Lacoste. 

KNIGGE. VINTAGE / Studiestraede 24, Copenhagen
Pastel met tijgerprint. Knalroze met neonletters. Je zou bijna vergeten dat dit een kledingwinkel is, want de opmaak van deze winkel is om een partijtje vrolijk van te worden (kijk zelf maar). De kleren hier zijn wel behoorlijk aan de prijs, maar het blijft inspirerend om erdoorheen te snuffelen.  

Kobenhavn K / Studiestraede 32, Copenhagen
Ik kan hier heel kort over zijn: deze winkel heeft alles dat je hartje voor tweedehands kan wensen. 

Carmen Copenhagen / Larsbjornsstraede 7, Copenhagen
Dit is één van de oudste (en ze zeggen zelf ook de beste) vintage winkels van Kopenhagen. Ik zou het omschrijven als een winkel met een lekkere funky vibe en focus op 70's en 80's. Ook hier vallen de prijzen ietwat duur uit, maar dan heb je wel wat moois in handen. 

KEIKO / Birkegade 9A, Copenhagen
Naast een zeer interessante en uitgebreide collectie vintage pareltjes, vind je hier ook veel kunst aan de muur en organiseren ze hier regelmatig kunstexpositie's. Helemaal leuk!

Studio Travel / Blagardsgade 14, Copenhagen
In deze winkel vind je zorgvuldig uitgekozen vintage uit Italië. Jongens, wat wil je nog meer? Hoe leuk ook zijn de plaatjes op hun Instagram!

FOOD & DRINKS
California Kitchen / Norrebrogade 12, Copenhagen
Hier kun je van die bowls als op bovenstaande foto bestellen. Ze hebben bowls in verschillende stijlen, bijvoorbeeld Japans (poké bowl), Mexicaans (burrito bowl) en ik ging voor de teriyaki bowl met zoete aardappel en edamame!

Tivoli Food Hall / Bernstorffsgade 3, Copenhagen
Middenin de stad bevindt zich Tivoli, één van de oudste (gebouwd in 1843!) pretparken ter wereld. Het park heeft een houten achtbaan, botsauto's, een draaimolen en alles wat je verwacht in een oud pretpark. Wel een beetje jammer dat je, naast entreegeld, per attractie een behoorlijke prijs moet neerleggen. Daarom raad ik je aan om wat bij de foodhallen te eten of drinken; vanaf hier heb je magisch uitzicht op het park! 

Paludan Bog & Café / Fiolstraede 10, Copenhagen
Dit is zo'n typische tent waar je met een goed boek en een stevige bak koffie in een leren stoel urenlang kunt wegzakken. Het heeft trouwens wel iets weg van een bibliotheek; de muren zijn bedekt met boeken en je bent vrij om er eentje te lenen. Uitgebreid brunchen is hier ook zeker een must!

42 Raw / Pilestraede 32, Copenhagen
Het leuke aan Scandinavië is dat veganistisch voedsel er een ding is én dat dat vaker lekkerder is dan de niet-vegan opties. Deze tent is dus volledig raw (it's in the name) en de burgers zijn hier 100% lekker!

Wulf & Konstali Food Shop / Sankt Hans Torv 30, Copenhagen
Brunchen is een ding in Denemarken. Je doet het en je doet het goed. Waar het écht goed kan? Hier! Je krijgt een menukaart met allemaal kleine ontbijtgerechtjes en je mag voor één prijs zelf aankruisen welke hapjes je allemaal wilt. Mix & match to the max!

Torvehallerne / Frederiksborggade 21, Copenhagen
In deze foodhallen kun je mooie, verse en lokale delicatessen en gerechtjes vinden. Ik heb mezelf gelukkig gemaakt met een goede koffie en fruitig taartje. Yum!

MUST DO'S
Superkilen / Norrebrogade 210, Copenhagen
Dit stadspark is ongelofelijk fotogeniek door haar drie gekleurde gebieden: The Red Square, The Black Market en The Green Park. In het rode gedeelte vind je een café, muziek en sportattributen, het zwarte gedeelte (met de iconische strepen!) is lekker artistiek en het groene gedeelte is de plek waar je kunt picknicken of je hondje kunt uitlaten. Zonnetje aan, boekje mee en gaan!

Statens Museum for Kunst / Solvgade 48-50, Copenhagen
Alleen al het gebouw is een kunststuk op zich! Je kunt hier gratis naar binnen en de expositie zelf is ook niet mis. Hier vind je meer informatie.

Rosenborg Castle / Oster Voldgade 4A, Copenhagen
Dit renaissancistisch stadspaleis is niet alleen mooi omdat het uit 1607 komt en vol glinsterende schatten ligt, maar ook omdat het omringd is door een groot stadspark waar je heerlijk kunt hangen (hallo, uitzicht op kasteel!).

Nyhavn / Copenhagen
Waarschijnlijk is dit het meest gefotografeerde stukje van Kopenhagen, maar hoe leuk zijn die vrolijk gekleurde huisjes in dit haventje? Het oudste huis dateert zelfs uit 1681 #wegowaaayback!

The Marble Church / Frederiksgade 4, Copenhagen
Deze kerk kun je gratis bezoeken en waarom zou je dat niet doen als je binnenin beloond wordt met een prachtig goudkleurig plafond! Raak niet in de war: ze noemen dit ook wel de Frederikskerk.

Designmuseum Danmark / Bredgade 68, Copenhagen
Ik heb me hier zo kostelijk vermaakt: kunstzinnige kleurplaten ingekleurd, het geheim achter Deens design ontrafeld, toegepaste kunst geobserveerd en de vormgeving van interieur vergeleken. Echt een aanrader! Pluspunt: als student mag je gratis naar binnen.

Malmö / Malmö
Ken je die spannende serie The Bridge? Als je de trein vanuit Kopenhagen naar 
Malmö pakt, zal deze via precies die brug rijden! Binnen een uurtje sta je middenin in dit schattige Zweedse stadje. Waar je zeker heen moet gaan zijn Agge & Bonan voor goede bagels, AB Smaland voor interieur, plantjes en lekker voedsel en naar Arsenik Boutique voor bijzondere kleren!

Louisiana Museum of Modern Art / Gl Strandvej 13, Copenhagen
Op een adembenemend plekje aan de oevers van de Sont, op een halfuurtje rijden van Kopenhagen, ligt dit belangrijke museum voor de moderne kunst. Wat mij betreft één van de meest indrukwekkende musea dat ik ooit heb bezocht. Waarom? Ga er maar gewoon heen ;) Zorg dat je een combinatieticket met de trein koopt, dat scheelt je heel wat centjes!

Botanisk Have / Gothersgade 128, Copenhagen
Ik was heel blij toen ik erachter kwam dat Kopenhagen een botanische tuin heeft. Perfect om op een mooie dag doorheen te wandelen! Toch zijn deze tuinen voornamelijk bekend vanwege de kassen die dateren uit 1874. Hier vind je exotische vlinders, tropische planten en bloemen en natuurlijk cactussen! Een toegangskaartje is ongeveer €5,-.

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram