THE YEAR 2018

Het nieuwe jaar staat niet langer als een speldenprikje op de horizon, maar is aardig onderweg de haven binnen te varen. Bizar dat we weer een jaar rond zijn, toch? Wat stond er op mijn lijstje voor 2018? Eens zien... Ik wilde wederom veel reizen, meer balans vinden en bewuster leven (jajaja, het cliché gehalte was aanwezig), werkdoelen behalen en misschien zelfs een nieuwe opleiding doen. Maar vooral: niets voor lief nemen, maar lief hebben. Het lijkt me weer een mooi momentje om terug te blikken om te kijken of dat een beetje gelukt is. Alsof de stofzuiger je jaar heeft opgezogen en je gaat kijken wat er allemaal in die stoffige zak zit, snap je? Dit was mijn jaar 2018 in een virtueel notendopje!

J A N U A R I
Het eerste weekend van januari deed ik iets wat al een tijdje op m'n bucketlist stond: slapen in een boomhut! Benieuwd naar hoe dat was en waar jij dit kunt boeken? Klik hier! De rest van de maand maakte ik lekker veel winterwandelingen en focuste ik me op het inluiden van een nieuw jaar. 

F E B R U A R I
Begin februari zocht ik mijn favoriete Fransman in Hamburg op. Dat was een weekend vol kunst, muziek, feessies en ander lekkers. Al mijn tips hierover kun je hier vinden. Vervolgens stond er een tripje in eigen land op de planning. Ik boekte een hotel en reisde af naar het verre (grapje) Arnhem! Daar ontdekte ik een hele fijne oase van hotspots... Welke dat precies zijn kun je hier lezen. Verder gooide ik deze maand veel koffie's naar binnen op plekken in de stad waar het zonnetje mijn gezicht kon raken. Mijn winterdipje beleefde hoogtijdagen, dus die vitamine D was een warm welkom. 

M A A R T
Na de donkere winterdagen van februari, kwam er in maart eindelijk weer wat reuring in m'n leven. Om te beginnen liet ik een nieuwe tatoeage met m'n mama zetten (klik hier voor het resultaat), waar ik (thank god) nog steeds intens blij mee ben! De dag erna ging ik voor het eerst in m'n leven op wintersport... Gelukkig was m'n pizzapunt (na wat opstartproblemen) helemaal gaande en sjeesde ik hardop lachend de piste af. De enorme spierpijn die ik daaraan overhield, deed me inzien dat ik wel goed af zou zijn met een sportschoolabonnement. Dus vanaf dat punt tot aan heden ga ik steevast drie keer per week naar de sportschool! Als laatste startte ik in maart met een nieuwe deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie. 

A P R I L 
In april was ik blij. De zomer deed z'n intrede en ik bracht veel avondjes buiten, zittend op de stoep of in een bootje op 't water, door. Verder bleef ik een nachtje op een geitenboerderij slapen met een gezellig groepje kippetjes en werd ik in deze maand 24 jaar oud! Dit was ook de maand dat ik de Fleetwood Mac tribute zag en dat was simpelweg net zo lekker als m'n eerste koude biertje op 't terras dit jaar. 

M E I 
In mei had ik behoefte aan vrijheid, zon en natuur en dan specifiek een combinatie daarvan. Ik boekte een blokhut op de Veluwe, werd midden in de bossen wakker en slenterde 20 km per dag bij mekaar. Meer over deze dikke aanrader vind je hier

J U N I 
Ach, juni... Mooie zomermaand dat je bent! Ik bracht een nachtje in een hotel in Leiden door (en dat leverde deze leuke city guide op!) en ik reisde af naar het zonovergoten Kroatië. Hier, hier en hier vind je mijn tips! Als het aan mij ligt de perfecte bestemming voor als je nog geen vakantieplannen in het nieuwe jaar hebt staan. 

J U L I 
In juli startte het festivalseizoen en daar maakte ik gretig gebruik van (met als hoogtepunt Zwarte Cross!). Daarnaast heb ik heel wat uurtjes in het park gelegen, biertjes weggetikt en bommetjes in het frisse water gemaakt. Juli, je was werkelijk heerlijk. 

A U G U S T U S 
In augustus kreeg ik zin om mezelf met waterballonnen te bekogelen en om een ijsklontjesmachine te zijn. Wat een hitte! Dit zorgde er wel voor dat ik mijn favoriete hobby, zon in combinatie met speciaalbier, vaak kon beoefenen. Verder duwde ik m'n voetjes in het zand, gaf ik de zonsondergang meerdere keren een aai over z'n bol en faciliteerde ik m'n oor van een nieuwe piercing. Het hoogtepunt van augustus was het festival Lowlands. Man, man, man. In 2019 wil ik weer!

S E P T E M B E R
In september bezocht ik voor 't eerst Artis (yay!), kreeg ik het steeds zwaarder op mijn opleiding en scoorde ik een vast contract op werk. Buiten dat om genoot ik van een heerlijke nazomer met veel barbecue- en parkfeessies. 

O K T O B E R
Het laatste tropische weekend van 't jaar bracht ik door in een strandhuisje op Scheveningen. We stookten fikkies, roosterden avondeten en schonken wijn tot onze wangetjes roze kleurden. Daarnaast mocht ik weer iets van de bucketlist afvinken: hard gaan in het grootste rolschaatsparadijs van Nederland!

N O V E M B E R
In november ging ik even fanatiek het zon, zee, strand ritueel beoefen in Lissabon (klik hier voor de city guide en hier voor al m'n favoriete Portugese voedselplekjes). Bij terugkomst moest ik naar de kaakchirurg en ben ik een tijdje behoorlijk ziek geweest. Toen het weer wat beter ging, boekte ik in m'n eentje een last minute naar Praag. Dat was zo'n beetje het beste ooit (waarom lees je hier)! Om de maand af te sluiten bezocht ik de musical The Lion King, iets wat ik al járen wilde! Voor ik het wist was de maand voorbij...

D E C E M B E R
Daar zijn we dan. Het heden! You still here? In december rondde ik mijn opleiding Toegepaste Psychologie succesvol af (last van m'n schouders!) en moest ik opnieuw naar die verdomde kaakchirurg. Daarnaast bracht ik een paar dagen in een klooster door (binnenkort een verslag van dit bijzondere avontuur!). De laatste dagen van het jaar breng ik door bij familie aan de kust, bij mijn vrienden in Amsterdam en met een ruime liter rode wijn.

Ik vind 2018 behoorlijk goed gelukt en hoop op nog zo'n rondje in 2019. Ook hoop ik voor jou dat alles waar je op hoopt, van droomt en wenst, uitkomt. Met een heleboel pijn-in-je-buik-van-het-lachen-momentjes, onverwachte berichtjes die je doen smelten, instant uitgerust wakker worden, treinen die op tijd rijden, jouw favoriete jam die opstaat wanneer je net ergens binnen komt lopen en met van die ik-kan-wel-juichen gevoelentjes. Ready? Set. Go!

1 Comments

  1. oh wat super gaaf allemaal zeg wauw! en die boomhut.. ik ben om! ik wil gaan!!

    BeantwoordenVerwijderen

Follow Me On Instagram