LEIDEN CITY GUIDE / THE NETHERLANDS

In de categorie even lekker een hotelletje pakken (lees hier ook de city guide van Arnhem) heb ik er vandaag nog eentje voor je in petto: het Boutique Hotel Rembrandt in Leiden. En als je er dan toch bent, pak dan gelijk even wat mee van al het gezelligs, moois en lekkers dat de stad rijk is. Even serieus, zin in een dagje shoppen of cultureel rondslenteren? Dit is je bestemming en ik ga je nu exact vertellen waarom.

SHOPS
MEI / Pieterskerk-Choorsteeg 18, Leiden
Naar eigen zeggen een concept store voor daydream believers, met de mooiste vintage woonaccessoires, sieraden en té leuke cadeautjes. Mark my words: je wilt hier in één keer je hele maandsalaris er doorheen jassen. 

Modejacht / Pieterskerk-Choorsteeg 2, Leiden
Op jacht naar bijzondere vintage pareltjes? Dan ben je bij Modejacht helemaal aan het juiste adres! 

VNTG / Botermarkt 11, Leiden
Naar mijn mening was dit de leukste vintage shop in Leiden. Je vindt er een mix van 80's en 90's kleding, gecombineerd met een paar luxe merken (en alles voor een prikkie!). 

Wonderful Nature / Breestraat 114C, Leiden
Deze winkel moét je gezien hebben, al lijkt het bijna alsof je in een soort dierentuin slash insectenmuseumpje staat. Je kijkt je ogen uit: kleurrijke schelpen, een opgezette leeuw, insecten uit tropische oorden, ingelijste vlinders, bijzondere edelstenen en nog veel meer van dat soort spul. Geen zorgen, ik heb me laten vertellen dat alle dieren een natuurlijke dood zijn gestorven. Je kunt het een beetje zien als recyclen. 

Flamingo / Vrouwensteeg 9, Leiden
Hier vind je hele gezellige hand-picked vintage en tweedehands items. 

Hartendief / Breestraat 171, Leiden
Hartendief steelt je hartje inderdaad, maar dan met haar tweedehands (merk)kleding. Achterin de winkel zit nog een extra vintage concept store verstopt, dus dat betekent dubbel zoveel zwijmelpraktijken. 

Vintage Island / Zadelstraat 39, Leiden
Een hippe vintage winkel (jaja, Leiden loves vintage) waar je sowieso iets gaat scoren. Let maar op!

TRASJ & TEA / Hooglandse Kerksteeg 12, Leiden
Deze knusse op Ibiza geïnspireerde winkel verkoopt heerlijke thee en dingen waar je je hele keuken mee vol wilt gooien. Loop vanuit de winkel trouwens ook even het grachtje op, vanaf de oude brug waan je je in een typisch Leids plaatje.

FOOD & DRINKS
Happy Tosti / Maarsmansteeg 10A, leiden
Hier kun je de allerlekkerste tosti's proeven, geserveerd door super lieve medewerkers met een arbeidsbeperking. Extra pluspunt: je kunt je tosti op een schommel opeten! 

Lot & de Walvis / Haven 1, Leiden
Ergens bij een super schattig haventje vind je deze heerlijke tent, waar je onder andere de welbekende eggs benedict met zalm of pannenkoekjes met rood fruit kunt verorberen. Op zondagochtend betaal je €15,- en mag je onbeperkt ontbijten (een betere manier om je kater weg te werken bestaat er denk ik niet!). 

Waag / Aalmarkt 21, Leiden
Zin om onder of na het shoppen even wat te drinken of snacken? Strijk neer op het terras van Waag en je zult gelukkig zijn. 

Vet Gezond / Omegaplantsoen 4, Leiden
Vet Gezond is vet gezond en vet lekker en lekker betaalbaar. Op de menukaart staat bijvoorbeeld een gezonde variant van kapsalon, vegetarische spareribs en veganistische pizza's. Is weer eens wat anders!

ROOS, taste & smile / Botermarkt 12, Leiden
Je kunt hier de hele dag door ontbijten, lunchen of iets daartussenin, maar dit is ook een prima tent als je op zoekt bent naar een plek waar je goede koffie naar binnen kunt gooien.

Proeflokaal Bregje / Breestraat 147-149, Leiden
Je kunt hier standaard een drie-gangen menu krijgen voor nog geen 15 ekkies. Het typische voorbeeld van 'veel voor weinig'. Je moet wel even reserveren, want deze tent zit iedere avond helemaal volgepakt. 

Chummy Coffee / Breestraat 97, Leiden
Simpel: een goed koffiespotje met écht goede filterkoffie.

MUST DO'S
Hortus Botanicus / Rapenburg 73, Leiden
Ik was super blij toen ik erachter kwam dat Leiden over de oudste botanische tuin van Nederland bezit. Je vindt hier kassen met tropische bloemen en planten, vlindertuinen, een sterrenwacht (inclusief een soort galactisch museum) en een hele grote tuin vol kruiden, beelden en moesjes. Echt wel leuk om even langs te gaan! 

Leidse Burcht / Van Der Sterrepad 5, Leiden
De burcht van Leiden is een van de oudste bouwwerken van Leiden en bevindt zich midden in de stad. Klim omhoog en trakteer jezelf op een lekker uitzichtje. Blijkbaar is dit ook een populaire trouwlocatie, want wij hebben hier wel drie (!) bruidjes gespot!

Bootje varen / Leiden
Leiden is een echte grachtenstad, dus als je tekort bent aan activiteiten, dan raad ik het zeker aan om een bootje te huren. Flesje wijn en stokbroodje mee, zonnebril op en gaan! 

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram