7 THINGS TO DO ON HVAR / CROATIA

Vorige week vertelde ik je hier over de highlights van Dubrovnik. Vanaf daar pak je een ferry naar Hvar Island; een eiland dat je zeker niet mag skippen gedurende je bezoekje aan Kroatië! Hvar ligt tussen de eilanden Brac, Vis en Korcula, stuk voor stuk parels van een vakantiebestemmingen. Maar Hvar onderscheidt zich door haar uitgestrekte druiven-, lavendel en olijvenvelden, aka de beste wijnen, de zuiverste oliën en de lekkerste geuren. Maar wat valt hier verder te beleven? Ik vertel het je. 
1. Gooi jezelf vol met ijskoffie's bij Ka'lavanda Music Bar
Deze tent heeft zo'n typische kaart waarvan je eigenlijk alles wilt bestellen. Het is ietsje aan de prijzige kant, maar alles ziet er dan ook verdomde goed en lekker uit. Strijk hier neer en neem beslist deze heerlijke cold brew coffee
2. Bewonder Hvar vanuit Spanjola Fort 
In Kroatië zijn ze verzot op uitzichtpunten, maar van alle uitzichten die we hebben bewonderd was het uitzicht vanaf hier de allermooiste. Vanaf het plein beneden lijkt de klim naar het fort een flinke, maar binnen 20 minuutjes sta je al boven en al met al is het minder steil dan je zou verwachten. Zorg er natuurlijk wel even voor dat je dit niet op het heetste punt van de dag doet. Als potentiële plaatsvervanger van Cersei kun je vanaf het fort goed loeren of Khaleesi of the Great Grass Sea, Mother of Dragons, al ergens in aantocht is...
3. Verdwaal in de smalle straatjes van Stari Grad
Stari Grad betekent letterlijk 'Oude Stad' en dat is volledig te begrijpen wanneer je door de smalle straatjes slentert. Het is één van de oudste nederzettingen op de Adriatische eilanden en daarom wordt het stadje al jaren beschermd door de UNESCO Werelderfgoedlijst. 
4. Delicatessen proeven bij Za Pod Zub
Hier shop je de typische delicatessen van het eiland en je mag van alles proeven! De perfecte spot om souvenirs en cadeautjes voor jezelf te scoren.
5. Doe een wijnproeverij in Jelsa
Wanneer je op een eiland bent waar de beste wijnen van Dalmatië worden gemaakt, kun je niet om een wijnproeverij heen. Volgens locals ben je bij Vina Tomic in Jelsa aan het juiste adres. Voor zo'n €20,- proef je vier soorten kwaliteitswijn met bijpassende snacks én krijg je een kijkje achter de schermen in hun geheime 'wijnkeuken'. Oprecht: ik heb me hier toch een partij lekkere wijnen geproefd!
6. Dineer bij Artichoke
Wanneer je in Jelsa bent, raad ik je aan om te dineren bij Artichoke. Ik denk dat ik hier één van de lekkerste maaltijden van mijn hele reis heb verorbert. Voor een tientje bestelde ik de huisgemaakte gnocchi met zeevruchten en truffel. Niks meer aan doen. 
7. Eet een lavendelijsje 
Yup, ze maken hier zelfs ijs van lavendel! Het smaakt een beetje zoals het ruikt; vrij kruidig. Om eerlijk te zijn niet perse de lekkerste smaak die ik ooit at, maar voor de vorm toch leuk om een keertje te bestellen.

 Volgende week reizen we per boot af naar Split, mijn meest favoriete bestemming in Kroatië! Zie ik je dan? 

1 Comments

Follow Me On Instagram