ARNHEM CITY GUIDE / THE NETHERLANDS

Ja, af en toe moet je gewoon even lekker een hotelletje pakken. Een plek in de buurt waar je graag komt of in een stad die je graag eens zou willen ontdekken. Breng wat maskertjes, nagellak en een grote fles champagne mee en je weekend getaway is completer dan een pizza met kaas! Dat bracht mij bij Design Hotel Modez in Arnhem. In het kader van je moet jezelf soms gewoon even die chill vibes gunnen en dat geld moet rollen. Nu we het er toch over hebben: deze stad is qua shoppings en tentjes voor voedsel en drankjes harstikke leu-heuk! 

Design Hotel Modez / Elly Lamakerplantsoen 4, Modekwartier 
Dit hotelconcept ligt in één van de meest modieuze wijken van Arnhem. Voor de inrichting van de kamers heeft mode-illustrator Piet Paris een aantal Nederlandse modeontwerpers gevraagd. Wij hadden de eer om in de kamer 'De People of the Labyrinths' te slapen. Waarbij de vormgevers hun eigen huis hebben gefotografeerd en dit in het 3D behang hebben laten terugkomen. En dat was... kleurrijk. En hysterisch! 

Net-A Style & Sell / Klarendalseweg 440, Modekwartier
De eigenaresse van deze shop ontwerpt en produceert haar eigen items, die ze na het voltooien van de klus in deze atelier-winkel verkoopt. En ik zeg het je: daar zitten flinke pareltjes bij! 

Sugar Hill / Klarendalseweg 192, Modekwartier
Ga hierheen voor een drankje of voor een lunch, want het eten (en dan met name de taart en de burger) zijn hier god-de-lijk! Ik denk dat ik hier de lekkerste burger ooit at. Dat betekent iets!

Froufrou's / Sonsbeeksingel 102A, Modekwartier
Dit is je winkel. Je vindt er bijzondere vintage, maar ook eigentijdse kleding, tassen, schoenen en interieur! Ik kocht er veel te veel spullen, maar ik ben er oh-zo blij mee. 

Boy Boy Records / Sonsbeeksingel 96, Modekwartier
Een muziekwinkel zoals 'ie hoort te zijn: gouden plaatjes, disco hitjes, interieurspul uit de 70's en een goede hoek om te loungen.  

TAPE / Hommelstraat 66, Modekwartier
Luie stoelen, oude leren banken, een sterke bak koffie, Arnhemse lekkernij; een kleine greep van wat dit tentje te bieden heeft. 

Lost in Wanderland / Hommelstraat 60, Modekwartier
Als je lekker gaat op lifestyle/concept stores, dan mag je deze zeker niet overslaan! Je vindt er interieur, alles wat je direct random aan iemand cadeau wil doen, kleding, sieraden, plantjes en ander fijn spul van kleine Nederlandse labels en designers. 

Bos & Heij / Kerkstraat 36, 7straatjes
Deze is chill, want: een café en (vintage) winkel in één! Ze hebben er vooral heel veel leuke en originele cadeautjes en hebbedingetjes. 

ZafVino / Zwanenstraat 22, 7straatjes
Dit is je typische kleine, knusse wijnbar met al het lekkers uit Italië in huis: ambachtelijke vleeswaren, kaasplankjes en antipasti. Stop. Het. In. Me. 

Brew2Cup / Kortestraat 28, Centrum 
De betere koffie van Arnhem drink je hier. Ze hebben een microbranderij en specialiseren zich in het branden van de zogenaamde 'estate specialty coffees'. Ik weet ook niet helemaal wat dat betekent, maar goed is de koffie er zeker! 

Collectie DE.GROEN / Weverstraat 40, Centrum
Een (gratis!) te bezoeken tentoonstelling met hedendaagse beeldende kunst en ze hebben ook een heel relaxed café in tha house. Hey, da's twee vliegen in één klap!

Stella by Starlight / Coehoornstraat 33, Coehoorn
In dit huiskamercafé (for real: het lijkt net alsof je bij iemand thuis op visite bent) ben je welkom voor biologische drankjes, een simpele maaltijd, creatieve energie en live muziek. Nu al mijn favoriete plekje van Arnhem! 

Ga jij er wel eens een spontaan nachtje tussenuit? Zou je vaker moeten doen!

0 Comments

Follow Me On Instagram