THE YEAR 2021

En wederom voelt dit jaar alsof het slechts een maand duurde, vind je niet? Een jaar waarin de vaccinaties en corona maatregelen ons om de oren vlogen, ondanks dat we met z'n allen zo hard hebben gehoopt dat dit jaar alles beter zou worden. Het liefst benoem ik dit niet eens, maar het valt niet te ontkennen dat deze situatie impact heeft op ons leven, op afgelopen jaar, op onze plannen en dromen. Vorig jaar schreef ik dat er ook mooie dingen gebeuren in donkere tijden en die wil ik er toch graag inhouden (of zoals Albus Dumbledore zou zeggen: "Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light")! Want ook dit jaar is er gelachen, gefeest, gereisd en heb ik gesmede plannetjes uit laten komen. Laten we samen terugblikken op het jaar 2021! 

J A N U A R ILacherelle 2021Lacherelle 2021De eerste maand van het nieuwe jaar lag mijn focus vooral op mijn nieuwe baan. Tussen het thuiswerken door bracht ik veel tijd door met mijn bakvorm in de keuken en besloot ik het verder een beetje rustig aan te doen. 

F E B R U A R I
Lacherelle 2021Herinneren jullie het nog? In februari was er sneeuw. Veel sneeuw! En natuurijs! Dus ik maakte wandelingetjes buiten en genoot met volle teugen. Daarnaast had ik een soort van nieuwe hobby: naar concerten gaan via livestreams. Met wat vrienden en een goede fles rood op de bank hangen en genieten van het geluid dat uit de televisie komt. Niet zo spectaculair als in het echte leven, maar zeker eentje voor in de categorie roeien met de riemen die je hebt! 

M A A R TLacherelle 2021Lacherelle 2021In maart moest ik helaas aan mijn knie geopereerd worden, dus bracht ik flink wat tijd door in bed (hallootjes ontbijtjes op bed) en op de bank (een mooie afwisseling) met de poot omhoog. Daarnaast stond er wat spannends op de planning: stemmen! Ook organiseerde ik een virtueel vrijgezellenfeest voor een vriendin en was maart de maand waarin het voor het eerst dit jaar weer was toegestaan om in een fysieke winkel te winkelen. Ja jongens, kleine hoogtepuntjes met veel impact! 

A P R I L
Lacherelle 2021April was een maand vol vreugde, want: ik kreeg een oppashondje! Vanaf dit moment mag ik eens per week voor de allerliefste Joep zorgen, een labradoodle. Gelukkiger kon je mij niet maken. Ook bracht ik een week door in het ouderlijk huis van een vriendin in Drenthe. Daar hadden we badfeestjes, dronken we wijn uit pak, speelden we verstoppertje en werkten we overdag samen vanuit huis. Dat was me toch een partij een fijne week! Ook werd ik deze maand 27 jaar en dat vierde ik met een groot tuinfeestje (weliswaar in shifts om het een beetje corrieproof te houden allemaal). 

M E ILacherelle 2021Lacherelle 2021Lacherelle 2021In mei ging ik voor het eerst op vakantie met een camper (the perks of werken voor een camperverhuur platform!). We maakten een kleine roadtrip langs de 6 mooiste campings in Nederland en dat was echt een onvergetelijk avontuur! Maar daar bleef het niet bij, want ik vertrok daarna gelijk naar Zandvoort voor een weekendje lekker uitwaaien. Daar werd voor het eerst dit jaar in de zee gezwommen en zagen we hertjes in de Amsterdamse Waterleidingduinen! 

J U N I
Lacherelle 2021
Lacherelle 2021
Lacherelle 2021
Lacherelle 2021

Lacherelle 2021Whiehoeee, ik mei gebeurde er een hoop leuks! Om te beginnen was het deze maand heerlijk zonnig en daar maakte ik goed gebruik van met boottochtjes, barbecues, een weekendje weg met vriendinnen, sangria drinken en... Op campingtrip met mijn werk naar reizende camping de Camphanen! Om de maand af te sluiten verraste een vriendinnetje mij met een weekendje weg naar de kersenstreek nabij Wijk bij Duurstede (hoe lief?!). Ook schreef ik deze maand een artikeltje over de 10 leukste hotspots in Utrecht. Komt dat lezen! Ondanks alle gezelligheid ging het toch niet helemaal lekker met me, dus besloot ik de stap te nemen naar een psycholoog te gaan. Een hele spannende beslissing, maar ik ben zo ongelofelijk trots op mezelf dat ik dit gedaan heb! 

J U L I
Lacherelle 2021Lacherelle 2021Zomermaand juli was heerlijk. Ik maakte lekker veel wandelingetjes met mijn oppashond, dronk cocktails op terrassen en in de avonduurtjes verplaatste ik regelmatig richting de waterkant (terwijl ik dit schrijf verlang ik opeens ongekend veel terug naar de zomer). Als klappertje op de vuurpijl ging ik met twee vriendinnen een weekendje kamperen in de achtertuin van een van hun ouders. De achtertuin werd omgedoopt tot 'Camping Industria' en we hebben dat weekend heel wat afgelachen. 

A U G U S T U S
Lacherelle 2021
Lacherelle 2021De maand augustus begon met hetgeen waar ik (en wie niet eigenlijk?) al zo lang naar verlangde: dansen op een festival! Maar liefst drie dagen lang hobbelde ik rond met een biertje op rechts en een glimlach van oor tot oor. Daar kon ik de rest van de maand nog op teren. Maar er stond nog veel meer moois op de planning: met de hele vriendengroep zijn we naar Bretagne gegaan voor een surfvakantie (bekijk hier de mooiste bezienswaardigheden van Bretagne)! Van heerlijke surfspots naar achter de bomen verscholen kastelen en van reusachtige rotspartijen naar spelletjesavonden op de camping. Deze vakantie was alles wat ik nodig had en meer! Thuis aangekomen kwam ik erachter dat mijn moestuin als een gek groeide en de rest van de maand ben ik weer lekker de keuken ingedoken om receptjes te maken met groenten en kruiden uit m'n moestuintje. Een eigen moestuin onderhouden was voor mij echt een goal, dus die kan ik met trots afvinken! 

S E P T E M B E RLacherelle 2021In het kader van die bovengenoemde moestuin: deze maand deed ik voor het eerst mee aan een wildplukwandeling. Echt een enorme aanrader om eens te doen! Het inspireerde me absoluut om nog meer in m'n tuintje aan het werk te gaan, me bezig te houden met eigen eten verbouwen en m'n groene plantenvriendjes weer even goed onder handen te nemen. Daarnaast ging ik voor het eerst sinds bijna twee jaar (!) weer naar een live concert (van de Belgische band Balthazar). Nou jongens, tranen geblazen hoor! Wat een gemis! Voor de pandemie ging ik bijna maandelijks naar concerten. Ook ging ik in september voor het eerst sinds ik bij mijn huidige baan werk naar kantoor. Dat bracht de long needed motivatie en werkplezier met zich mee. Tot slot werd ik als ceremoniemeester gevraagd voor de bruiloft van een vriendin, in al mijn enthousiasme organiseerde ik een vrijgezellenfeest dat een heel weekend duurde. We sliepen met z'n allen op het mooiste landgoed ooit, met een enorme tuin. In het nieuwe jaar gaat er eindelijk getrouwd worden! 

O K T O B E R
Lacherelle
Lacherelle
Lacherelle 2021
Lacherelle 2021Yeas! Deze maand werd er meer gereisd! Zo besloot ik met wat vrienden een vriendin in haar laatste dagen als twintiger mee te nemen op verrassingsreis naar Berlijn. Eenmaal daar dansten we tot zonsopgang in volgepakte clubs vol blije, zwetende mensen. Genieten! Na Berlijn ging ik door voor een stedentripje naar Wenen (check mijn tips voor een stedentrip naar Wenen) en Bratislava (bekijk ook Bratislava in 24 uur). En tussendoor gebeurde er iets heel tofs: ik mocht Goboony helpen bij het ontwerpen van nieuwe merchandise en dat kwam deze maand uit! Een collectie met warme hoodies, eco-friendly tote bags, luchtige shirtjes, camping mokken en nog veel meer! Om dat te vieren bezocht ik met vrienden eindelijk weer eens een festival (dat dit gelijk de laatste van het jaar zou worden hadden we toen helaas niet kunnen voorspellen). Ook vierde ik dit jaar natuurlijk weer mijn favoriete feestdag: Halloween! Ik was verkleed als waarzegster en ik kan je vertellen, ik heb die avond heel wat toekomsten voorspeld ;) Tussendoor kneusde ik ook nog mijn knie door onhandigheid, dus eindigde de maand in een marathon bankhangen met de poot omhoog. Oeps! 

N O V E M B E R
Lacherelle
Lacherelle 2021Lacherelle 2021Wat als je super veel zin hebt in echte Zweedse kaneelbolletjes en je verder niks belangrijks in je agenda hebt staan? Precies, dan boek je toch gewoon een vliegticket naar Stockholm! Gekkigheid natuurlijk, maar in november bracht ik wel een bezoekje aan een van mijn favoriete landen van deze aardbol om te genieten van de ultieme Christmas vibes. Bekijk hier de 20 beste tips voor jouw stedentrip naar Stockholm! Daarnaast mocht ik voor werk een weekje naar Gent en Antwerpen met collega's (snoepreisje!). More of this please in het nieuwe jaar! Oja, en ik hang sinds kort poedeltje naakt drijvend in een zwembad in een van mijn favoriete tentjes in Utrecht. Ik werd namelijk gevraagd of ik model wilde staan voor het project 'gewichtloos'. Gewichtloos symboliseert het comfortabel, vloeibaar en vrij voelen in het lichaam. Een gevoel waar ik absoluut achter sta, maar wat eigenlijke elke vrouw zou moeten ervaren met haar eigen lichaam! Een wijsheid die ik beslist meeneem naar het nieuwe jaar. 

D E C E M B E RLacherelle 2021Dat was 'm dan! Another year over and a new one just began. Terugkijkend op afgelopen jaar is er toch echt wel een hoop gebeurd, met de stap om in therapie te gaan denk ik als grootste hoogtepunt (en toegegeven, soms ook als grootste dieptepunt). Ik kijk met zoveel plezier terug op de reizen die ik ook dit jaar weer heb mogen maken, de dingen die ik voor werk heb mogen doen en op de avonturen die ik met vrienden heb beleefd. Ook het gevoel van dankbaarheid speelt dit jaar een hoofdrolletje. Dankbaar voor gezondheid en dankbaar voor de mensen om me heen! Tijdens de feestdagen ga ik lekker in dat bubbeltje van vet veel eten en heel veel films kijken (Harry Potter marathon coming through!) zitten en daar kom ik dan pas weer tegen de jaarwisseling uit. Ja lieve mensen, als jullie op oudejaarsavond een balletje glitter met een fles champagne over straat zien lopen: dat ben ik. Heb jij al mooie plannetjes voor de feestdagen gemaakt? 

2022, ik hoop dat jij het jaar wordt waarin die pandemie regelrecht de geschiedenisboeken invliegt. Zo van hoppa, dat is verleden tijd! Met daarna de nodige periode van feesten en partijen ;) Ook wordt 2022 het jaar waarin ik Utrecht ga verlaten en een zogeheten digital nomad ga worden! Super spannend, maar zo ongekend veel zin in! Lekker vanuit alle uithoeken van Europa werken (misschien wel vanuit een campertje?). Sowieso wil ik volgend jaar meer camperavonturen beleven. Ook hoop ik stiekem dat ik in het nieuwe jaar de liefde ga vinden. Ik vind het weer een keertje tijd worden! Dat gun ik mezelf, maar sowieso wens ik iedereen die dit leest een lawine van liefde toe. Een heel prettig uiteinde gewenst, zoals dat altijd zo dubieus gezegd wordt, en see you in een gloednieuw jaar! 

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram