DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN BRETAGNE

 Afgelopen maand vertrok ik in het holst van de nacht met een volgeladen auto en een paar surfplanken op het dak richting Bretagne in Frankrijk. Naar Finistere, om precies te zijn. De regio doet haar naam eer aan, want Finistere betekent letterlijk 'het einde van het land'. En zo voelt het zeker als je hier met een flesje wijn in je hand op het strand richting de horizon tuurt. Bretagne heeft mijn hartje veroverd met haar reusachtige rotspartijen, heerlijke surfspots en haar achter de bomen verscholen kasteeltjes! 

De mooiste bezienswaardigheden van Bretagne

Naast goede golfjes pakken valt er nog veel meer te beleven in deze indrukwekkende regio. In dit artikel deel ik de mooiste bezienswaardigheden van Bretagne met jou!lacherelle bezienswaardigheden Bretagne1. Ga op visite bij Chateau de Perennou
Lichtelijk twijfelachtig rijden we de lange oprit richting de hekken van het kasteel af. Het kasteel komt namelijk ietwat verlaten over, maar desondanks dat worden we direct hartelijk ontvangen door de kasteelheer. De man des huizes legt uit dat het kasteel al bijna tien generaties (!) in het bezit van zijn familie is. Hoe bijzonder! We krijgen een uitgebreide rondleiding (in het Frans haha) over het landgoed en we mogen zelfs eventjes binnenin de kasteelmuren gluren. We kunnen helaas niet alles bewonderen, want het interieur (waar de tijd eeuwen heeft stilgestaan!) wordt flink gerenoveerd en de beste man woont ook gewoon nog in het kasteel. Al met al een bijzonder plekje als je meer wilt weten over Franse tuinen en een goed bewaarde familiegeschiedenis. lacherelle bezienswaardigheden Bretagnelacherelle bezienswaardigheden Bretagnelacherelle bezienswaardigheden Bretagne1. Hike van Pointe du Van naar Pointe du Raz
Als je ooit Engeland, Schotland of Ierland hebt bezocht, dan zul je daar ongetwijfeld aan terugdenken bij het bewandelen van dit Bretonse kustpad. Steile kliffen en grillige rotsen geven een woeste schoonheid aan dit meest westelijke puntje van Frankrijk. Vanaf Pointe du Van volg je het internationale kustpad G34 (aangegeven door een witrood geschilderd balkjes en paaltjes) voor een prachtige route van ongeveer 15 km. Op sommige stukjes is het een beetje klimmen en klauteren, maar de uitzichten waar je op getrakteerd wordt zijn het stuk voor stuk waard. Zo zie je in het noorden de punten van schiereiland Crozon en bij helder weer ook de beroemde vuurtoren van Ar Men. 
lacherelle bezienswaardigheden Bretagne
3. Bezoek Quimper
De Bretonse naam van de stad betekent 'samenvloeiing'. Die naam komt voort uit het feit dat de rivieren Odet, Steir en Jet hier samenkomen. Het is een absolute aanrader om door de straatjes van Quimper te slenteren. De vakwerkhuizen en geplaveide straten brengen je helemaal terug naar het Frankrijk van de Middeleeuwen. Met als Cathedrale Saint-Corentin de Quimper als grootste eye-catcher. Zeker ook even een kijkje binnen nemen! 
lacherelle bezienswaardigheden Bretagnelacherelle bezienswaardigheden Bretagnehttps://www.instagram.com/p/CSpMURRorBg/4. Ga surfen bij Pointe de la Torche
Pointe de la Torche is een natuurlijk schiereiland. Dus de wind speelt hier een belangrijke rol, wat het een populaire plek maakt voor surfers. Niet zo'n fan van watersport? Je kunt je wetsuit ook omruilen voor je wandelschoenen en een prachtige wandeling rondom dit punt maken. Het rotspad biedt namelijk een gran-di-oos uitzicht op de hele baai! 
lacherelle bezienswaardigheden Bretagne5. Doe een ciderproeverij bij Distillerie-Cidrerie Manoir du Kinkiz
Je verwacht het misschien niet, maar Bretagne is een echte appelcider streek! Sterker nog: er zijn meer dan 600 appelsoorten in deze regio, waaronder zeer oude rassen. Een bezoekje aan een ciderproeverij mag daarom absoluut niet ontbreken! Wij gingen naar Manoir du Kinkiz. Hier leer je hoe de cider gemaakt wordt en welke vaardigheden daaraan te pas komen, je kunt een wandeling maken door de appelboomgaard en uiteraard wordt er na de rondleiding uitgebreid geproefd! De rondleiding met proeverij is ook nog eens hartstikke gratis. 

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram