TOP 6 MOOISTE CAMPINGS IN NEDERLAND

 Pfoeh, het is alweer een tijdje geleden sinds mijn laatste artikel. Dat is niet geheel zonder reden, want ik ben in december begonnen bij een (te gekke!) nieuwe baan: Goboony. Goboony is Europa's Airbnb voor campers. Zo schrijf ik o.a. artikels over de mooiste camperroutes en deel ik tips over plekken waar je beslist geweest moet zijn. Eigenlijk een beetje wat ik altijd op mijn blog deed! Nu moest ik uiteraard zelf ook even op pad met een camper om de ultieme vrijheid van een camperreis goed te kunnen proeven, so that's what I did! 

Top 6 mooiste campings in Nederland 

Wat ik heb ervaren? Dat het leuke aan een camperreis is dat je de vrijheid hebt om te gaan en staan waar jij wilt. Je kunt dus meerdere campings bezoeken tijdens jouw trip. Ben je nog op zoek naar de mooiste campings in Nederland? Stop dan met zoeken! In dit artikel deel ik namelijk de top 6 mooiste campings in Nederland, waarvan we er zelf ook een paar hebben bezocht tijdens onze roadtrip afgelopen week! Zin in meer tips van Nederlandse bodem? Bekijk hier al mijn tips voor Nederland!
lacherelle campings in Nederlandlacherelle campings in Nederland
1. Camping Zeeburg, Amsterdam (Noord-Holland)
Het kleurrijke Camping Zeeburg in Amsterdam-Oost is perfect om Amsterdam en de omgeving goed te verkennen. Wij hebben op de camping fietsen gehuurd en zijn een lekker dagje gaan fietsen tussen de weilanden, met als eindbestemming het pittoreske Monnickendam! Op de camping zelf vind je ook een groot terras, een kleine campingwinkel, schoon (en verwarmd!) sanitair, een kruidentuintje en een kinderboerderij (mijn favoriet). Vanaf de camping loop je zo Amsterdam-Oost in waar je genoeg mogelijkheden hebt om een zonovergoten terrasje te pakken. Of combineer een bezoek aan de camping met een dagje Haarlem

Adres / Zuider IJdijk 20, Amsterdam 

2. Zonneveld Alpaca's, Tiendeveen (Drenthe)
Oké, hoor dit: Zonneveld Alpaca's is een alpacaboerderij, maar heeft ook een camping. Oftewel: je kunt hier tussen de alpaca's slapen! Daarnaast kun je ook mee op wandeltocht met de alpaca's en kun je er een zogenaamde feed & greet boeken. Ik bedoel, wat wil je nog meer tijdens je vakantie?

Adres / Kanaal Westzijde 2A, Tiendeveen
lacherelle campings in Nederland
lacherelle campings in Nederland
3. RCN de Noordster, Dwingeloo (Drenthe) 
RCN de Noordster is een bungalowpark en camping gelegen midden in het Nationaal Park Dwingelderveld. Ook fijn: je kunt hier expliciet kiezen voor een bosplekje. Zo weet je zeker dat je omringd door groen en het geluid van de vogeltjes kunt ontwaken! Vanaf de camping loop je zo het Nationaal Park in en kun je verschillende wandelroutes volgen. Nog leuker om te doen: e-choppers op de camping huren en lekker door de bossen crossen! Er is ook een dierenhoeve waar je dieren kunt verzorgen en er is een verwarmd buitenbad op loopafstand. Lekker op standje genieten dus! 

Adres / De Noordster 105, Dwingeloo
lacherelle campings in Nederland
4. Kampeerterrein De Lievelinge, Vuren (Gelderland)
De Lievelinge is een initiatief van acht bevriende ondernemers en heeft een ontzettende fijne en vrije sfeer, een beetje die hippie vibes. De camping heeft een bar, waar je ook kunt genieten van een kampvuur. Maar een fikkie stoken bij je eigen accommodatie is ook gewoon hartstikke toegestaan! Verder beschikt de camping over een eigen strandje met verrukkelijk zwemwater en een antieke zweefmolen (ja, echt!). De Lievelinge staat vol met gekke bouwwerken om in te slapen, zoals een pipowagen, een dubbeldekker, een yurt en een boomhut. Vergeet niet om op tijd te reserveren, want deze camping zit zo'n beetje het hele seizoen bommetje vol! De Lievelinge doet haar naam in ieder geval eer aan, want dit is by far mijn lievelingscamping. 

Adres / Haarweg 6, Vuren
lacherelle campings in Nederland
lacherelle campings in Nederland
5. Het Bos Roept, Slootdorp (Noord-Holland)
Het Bos Roept ligt, zoals de naam al doet vermoeden, midden in het bos! Ben je dus op zoek naar rust, ruimte en heel veel bomen om je heen, dan is deze camping een absolute aanrader (of bekijk dit huisje in het bos). Alles en iedereen is welkom op deze camping (zelfs boten!). In mijn ogen is het grootste pluspunt dat je een vuurtje mag stoken bij je campingplekkie. Je kunt een vuurschaal lenen van de camping of er zelf eentje meenemen. Hoe knus? Verder zijn ze heel lekker bezig: ze vangen het regenwater op, gebruiken zonne-energie om het campingwater te verwarmen, passen duurzaam materiaal toe dat geschikt is voor hergebruik en alles is bio-based! Extra tipje van mij: neem een schildersezel en verf of een schetsboek en kleurtjes mee en ga een keer lekker creatief doen in het bos! 

Adres / Den Oeverseweg 12, Slootdorp

6. Camping Land uit Zee, Wieringerwerf (Noord-Holland)
Camping Land uit Zee is echt een unieke camping, zo kun je er slapen in een vliegtuig, een boomvilla, een tourbus van U2 (ja, waarom ook niet?) of in een helikopter! Daarnaast wonen er twee hele pluizige vriendjes op de camping, genaamd Archie en Bono. Twee alpaca's! Ga je in de zomer naar deze camping? Maak dan beslist robbentocht of een waddenexcursie vanuit de haven in Den Oever.

Adres / Oom Keesweg 12A, wieringerwerf

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram