HAARLEM CITY GUIDE / THE NETHERLANDS

Yeas! Het nieuwe jaar wordt ingeluid met een flinke shopping spree... En laat Haarlem nou net een stadje zijn waar het broeit van de hotspots en fijne winkeltjes met veel groen, design en tweedehands meuk. Serieus, deze valt in de categorie 'moet je geweest zijn'. Ik ga binnenkort zeker terug om nog meer te ontdekken! 

ID / Schagchelstraat 7
Douchecabines als pashokjes, een keukenblok als toonbank, Deense kledingmerken en need this stationery. Dat is deze winkel in een notendop!

My Deer's / Schagchelstraat 12
Hier wil je eigenlijk direct intrekken: een lifestyle store met veel botanische accenten, sieraden, boeken en keramiek. De planten worden grotendeels eigenhandig gekweekt door de eigenaresse, hoe gezellig is dat?!

Mashed / Kleine Houtstraat 19
Zo'n winkel waarin je letterlijk alles wilt hebben. Een mix van nieuw en vintage, waarbij de eigenaresse de vintage items voornamelijk zelf scoort. Je hebt dus gelijk die échte pareltjes te pakken! Verwacht daarnaast veel lijstjes en posters met insecten en gedroogde planten erin (give it to me!). 

Bar Wolkers / Gedempte Oude Gracht 139
Een knus lunchplekje waarbij je het gevoel hebt dat je zo bij iemand in de keuken bent aangeschoven. Bijzonder aardig personeel en een goede kaart (including iets met avocado en veeel bacon).

Number Nine / Kruisstraat 34-36
Lekker struinen door meters mooie Scandinavische kledij en allerlei 'ik heb dit niet nodig, maar ik moet dit hebben' spul. Je kent 't wel.

Rataplan Haarlem / Werfstraat 3-5
Deze kringloop is alleen weggelegd voor de echte koopjesjagers. Ik scoorde er een Lanvin Paris sweater voor €3,- (say whuuut?!) en een plaat van Kiss voor €1,- (SCORE!). 

2 Comments

Follow Me On Instagram