10x DE LEUKSTE HOTSPOTS IN UTRECHT

 In het kader van support your locals presenteer ik met veel liefde mijn favoriete lokale hotspots in Utrecht! Omdat ik zelf al bijna 10 jaar in Utrecht woon en ik na al deze jaren van ontdekken tot de conclusie ben gekomen dat de onderstaande plekjes absoluut een plekje in de spotlight verdienen! Dus ga jij binnenkort een dagje of weekendje naar Utrecht? Zoek de onderstaande plekjes absoluut eens op! 

De leukste hotspots in Utrecht

 Van plant-based hotspots tot aan kleurrijke wegdroomwinkeltjes en van kleine koffiebarretjes tot aan vintage walhalla's; dit zijn de leukste hotspots in Utrecht!
lacherelle hotspots in Utrechtlacherelle hotspots in Utrecht1. Life's a Peach 
Het concept van Life's a Peach is simpel: dit is gewoon de beste 100% plant-based focacceria van de stad! Toevallig ken ik de eigenaresse goed, ze komt uit Italië komt en kent dus alle geheimen van de Italiaanse keuken. En dat proef je! Ik kan je de focaccia Peach erg aanraden, met geroosterde perzik, rode ui en vegan geitenkaas. Naast vers eten vind je hier lokale ontwerpen en kunst.
lacherelle hotspots in Utrecht2. Carla's Conditorie
Bakkerij, koffiebar en lunchplekje met een lief vriendinnetje van mij als bakprinses en eigenaresse. Dat is Carla's Conditorie! Iedere dag is de vitrine weer gevuld met versgebakken taarten, koeken, cakes en lunch. Het fijne is: alle producten zijn vegetarisch en vaak zelfs vegan en alles wordt met speltmeel in plaats van tarwe gemaakt.

3. Rood & Bloem
Rood & Bloem is mijn favoriete winkel als het gaat om nieuwe plantenvriendjes en groene cadeautjes scoren. Deze stadstuinwinkel is echt een schatkamer voor iedereen die van groen houdt! Je vindt hier kamerplanten, bijzondere stekjes van eigen kweek en ander vers groen, maar ook prachtige potten, botanische prints en handgemaakte producten.  
lacherelle hotspots in Utrecht4. Roxy'79 Vintage 
Bij Roxy'79 Vintage, dat om de hoek van mijn huis zit, valt altijd wel wat te snuffelen. Zoek je echte tweedehands schatten, met veel kleur en 70's patroontjes, dan zit je hier helemaal goed. Ook leuk om gewoon even een rondje door de boetiek te doen en je te laten inspireren! Ik scoorde er eerder dit jaar deze 80s leren blazer (en ja, die heb ik op deze foto per ongeluk met mijn pyjamabroek gecombineerd haha!). 

5. Beadies
Sinds de lockdown ben ik een quarantaine hobby rijker, namelijk sieraden maken. Gelukkig heb ik in Utrecht een heel fijn snoepwinkeltje gevonden waar ik de allermooiste kralen kan kopen: Beadies! Bij deze kralen- en sieradenwinkel (die al sinds 1998 bestaat!) heb je oneindig veel keuze en vind je daarnaast ook de mooiste handgemaakte sieraden (ook te gek voor cadeautjes dus!).

6. ANAN Saigon Streetfood
Na mijn reis door Vietnam proefde ik nergens de authentieke smaak van de Vietnamese keuken, tot ik bij ANAN kwam en me gevoelsmatig weer even helemaal in de bruisende straten van Saigon vol lekkers waande. Wanneer je ANAN binnenstapt, wordt je omringd door levendige kleuren en verleidelijke geuren. Neem verschillende hapjes om te delen en ik beloof je dat alles meer dan goed zal smaken! 
lacherelle hotspots in Utrechtlacherelle hotspots in Utrechtlacherelle hotspots in Utrecht7. BLACKFISH Brand New & Vintage
Bij BLACKFISH vind je, zoals de naam al doet vermoeden, een mix van nieuwe en vintage kleding. Sla de kelder zeker niet over, want deze hangt vol met schatten en er staat een met (gratis!) bier gevulde koelkast. Ik scoorde er laatst nog bovenstaande kimono, maar eigenlijk wil je dus alles in deze winkel in je garderobe hebben. 
lacherelle hotspots in Utrechtlacherelle hotspots in Utrecht8. Blackbird Coffee & Vintage
Blackbird is een koffiebar en je scoort hier natuurlijk de lekkerste koffie en huisgemaakte ontbijtjes, maar ook vintage racefietsen en meubels. Bijna alles wat je hier ziet is te koop! lacherelle hotspots in Utrecht9. The Malt Vault
The Malt Vault is een echte hidden gem! Deze whisky bar zit namelijk verstopt in een werfkelder aan het water van de Utrechtse grachten en je proeft hier echt de sfeer van een Schotse pub als je het mij vraagt. Je proeft hier overigens nog veel meer, zoals de beste cocktails en natuurlijk heel veel bijzondere soorten whisky! Kun je niet kiezen? Je kunt ook een proeverijtje bestellen en die raad ik je zeker aan! 

10. De Nijverheid
De Nijverheid, dat is gelegen in het Werkspoorkwartier, omschrijft zich het beste als culturele vrijhaven. Je vindt hier een heel fijn terras aan het water, ateliers en werkplaatsen voor kunstenaars, een expositieruimte, verschillende podiumkunsten en een gezamenlijke kunstkantine. Het complex doet een beetje Berlijns aan en ik word gewoon heel blij van die creatieve vibe! Absoluut een aanrader om hier een keertje in het weekend neer te strijken. 

THE END

2 Comments

  1. Ik woon 25 minuten van Utrecht af dus dit ziet er echt top uit, thanks for sharing :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah super leuk! Hopelijk heb je er wat aan. Have fun! X

      Verwijderen

Follow Me On Instagram