THE YEAR 2020

 Och, och, en wat had deze meid zin in dat 2020. En wat was het toch precies wat niemand er van had verwacht! Een typisch gevalletje 'nieuwe ronde, nieuwe kansen', noemde ik het precies een jaar geleden. Dit zou hét jaar zijn geweest waarin ik mijn grote droom, naar Australië gaan, zou hebben nagejaagd. In plaats daarvan jaagde ik de top tien van Netflix en de snacks in mijn koelkast na. Toch heb ik dit jaar zeker niet stilgezeten: vier verschillende banen en talloze verhuizingen hield ik eropna. Blik je mee terug op dit bewogen, apocalyptische jaar?

J A N U A R IEerlijk is eerlijk, het jaar begon goed! Na de jaarwisseling brachten een vriendin en ik een weekendje in een hotelletje in Deventer door. Het weekend erop ging ik met een andere vriendin een weekend naar de Efteling. Whiehoeee! Het weekend dáárop ging ik een nachtje weg met mijn werk, waar we met alpaca's knuffelden (dit is toch alles wat je wilt in het leven?). Als klapper op de vuurpijl kreeg ik na veel onderzoek en onzekerheid ein-de-lijk een positieve uitslag in het ziekenhuis en dat betekende maar één ding: ik kon mijn droomreis naar Australië maken! Veel champagne, traantjes van geluk en een groot afscheidsfeest volgden. 

F E B R U A R IIn februari plande ik veel gezellige uitjes met vrienden en familie, want het zou niet lang meer duren voor ik aan de andere kant van de wereld zou zitten! Zo ging ik met een paar vriendinnen een paar dagen naar Delft en deden we mee aan een workshop droogbloemen kransen maken (lockdown tippie voor thuis deze!). 

M A A R TMaart stond in het teken van concerten bezoeken (Patrick Watson, je was mijn absolute muzikale hoogtepunt dit jaar), uiteten gaan en feesten! Niet wetende dat al deze activiteiten spoedig niet meer mogelijk zouden zijn... Maart kende twee grote dieptepunten: door de hamstergekte was ik genoodzaakt om een fles wijn tegen twee WC-rollen te ruilen (nog steeds hardop lachen om deze) en het nieuws kwam naar buiten dat Australië haar grenzen op slot deed... Wie had er net ontslag genomen en haar huis opgezegd? Yep, that's me. In één klap was ik werk- en dakloos. Hoera!

A P R I LMijn grootste uitdaging van april was een nieuw leven zoeken. Ik nam afscheid op mijn werk en begon met het inpakken van verhuisdozen. Waar ik naartoe zou verhuizen? Geen idee! Ik deelde mijn verhaal op social media en die werd massaal gedeeld. Ik kon het niet geloven, maar een aanbod voor een baan en een uitnodiging voor een huisbezichtiging volgden! Ik bracht mijn verjaardag in quarantaine door en sliep een paar weken bij mijn ouders tot ik uiteindelijk mijn nieuwe huisje in mocht! Yay

M E IIn mei startte ik bij mijn nieuwe baan en deed ik een staycation in het Volkshotel in Amsterdam. Verder deed ik wat volgens mij heel Nederland deed: wandelen, bakken, in de zon zitten, op mondkapjes jacht gaan, Netflixen en repeat (who can relate?). Ook begon ik twee nieuwe quarantainehobby's: sieraden maken en ukelele spelen! 

J U N I In juni ging de horeca weer open en wat ben ik toen belachelijk veel uiteten gegaan (oeps). Ik kon er maar geen genoeg van krijgen! Moedertje natuur trakteerde ons op stralend weer en na werk was ik vaak in het park, in het water of naast een barbecue te vinden. Oja, en ik schreef dit gezellige artikeltje over hoe je het festivalseizoen vanuit huis kunt overleven. 

J U L IDeze maand voelde het leven weer een beetje normaal: er werd een beetje gefeest, ik zag vrienden, er werden terrasjes gepakt en ik ging met vrienden een paar dagen op vakantie in eigen land. Onder het mom van discover your own backyard. Toch zat ik er niet echt lekker in. Mijn baan vraagde alles van mijn energie en het lukte me maar niet om me in m'n nieuwe huisje thuis te voelen...

A U G U S T U S
In augustus sliep ik twee weken in een huis van vrienden in Amsterdam die zelf op vakantie waren. Wat was het fijn om even in een andere omgeving te zijn! Daarna stond er een 3-daags minifestival op de planning, mijn absolute hoogtepunt van dit jaar! Een hittegolf of niet, we hebben die grasweide toen helemaal kapot gedanst. Daarnaast mocht ik, na vier maanden in dienst, voor het eerst een dagje op kantoor werken. Wat een tijden! 

S E P T E M B E RIn september moest ik plotseling mijn huis uit, dus heb ik een paar weken bij verschillende vrienden gelogeerd. Besefmomentje dat ik echt omringd ben door de liefste schatjes! Gelukkig duurde m'n zoektocht naar een nieuw thuis niet lang en vond ik via een goede vriend mijn eigen paleis in de binnenstad van Utrecht! Man, man man, wat was (en ben) ik blij. Tot slot kon er dit jaar zelfs nog iets van mijn bucketlist afgestreept worden: een ballonvaart maken (lees het hele avontuur hier). 

O K T O B E R
In oktober verhuisde ik naar mijn nieuwe huis, waar ik inmiddels helemaal fijn aan het vertoeven ben. Een dag na de verhuizing besloot ik samen met een vriendin even gek te doen en boekten we een last minute vlucht naar Italië (lees hier 9x doen en eten in Napels en omgeving). Ook bezochten we het Italiaanse eiland Procida (hier 5 redenen om volgend jaar ook naar Procida te gaan). Beste. Beslissing. Ooit. Na Italië door met de vakantiemodus (waar moet je anders je vakantiedagen aan uitbesteden dit jaar?) en bracht ik met vriendinnen een lang weekend door in een huisje aan het bos. Bij terugkomst kreeg ik te horen dat ik langdurig in contact was geweest met een besmet persoon... Mwehhh! Dus moest ik tien dagen in quarantaine en heb ik mezelf uiteindelijk ook laten testen. Negatief, thank god! Gelukkig was ik net verhuisd, dus had ik genoeg klusjes in huis en in de tuin waar ik me op kon storten. Wel echt de langste week ooit dit. 

N O V E M B E RMijn ouders zijn rond dezelfde periode als ik verhuisd, dus een weekendje voor het eerst naar m'n ouders nieuwe huis voelde helemaal als een weekendje weg! Heerlijk. Verder wandelde ik in november veel en ben ik flink aan het solliciteren geweest. Met resultaat: ik werd aangenomen bij mijn droombaan! Feest!

D E C E M B E RDecember is dit jaar een beetje gek, hé? Niet zo feestelijk als normaal, wat ingetogener. Ergens heb ik zo'n gevoel dat op 1 januari opeens al onze problemen en pandemieën als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar zo werkt het helaas niet haha. Deze maand startte ik bij mijn nieuwe baan en tot nu toe ben ik mezelf zo dankbaar dat ik deze stap gemaakt heb! Kerst wordt dit jaar een gevalletje Netflix op standje kerstfilm in de warmste trui die ik kan vinden en eten bestellen voor het leven. Een wandelingetje hier en daar en een lekker flesje alcoholische druivensap opentrekken. Wat zijn jouw plannen dit jaar?

Het kostte wat bloed, zweet en tranen, maar 2020 bracht me het fijnste huis ooit, nieuwe hobby's en een baan waar ik lang van heb gedroomd. Je zult het vast totaal met me eens zijn als ik zeg dat dit jaar geen sticker verdient. Toch gebeuren er ook mooie dingen in donkere tijden, openen er nieuwe deuren waar oude deuren sluiten. Voor het nieuwe jaar hoop ik op goede gezondheid voor iedereen, dat lokale ondernemingen hoogtijdagen mogen vieren, avondjes doorzakken in feestelijke kroegen, dat er weer een beetje gereisd mag worden, lange en warme knuffels, een huis gevuld met lachende mensen, minder eenzaamheid in de samenleving, een flinke dosis selfcare en, I'm not gonna lie, dat coronavaccin. Hou vol, lieve mensen. Het komt goed! 2020, ik zal je niet snel vergeten, maar afscheid nemen doe ik met plezier. Doei!

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram