ZO OVERLEEF JE HET FESTIVALSEIZOEN VANUIT HUIS!

Die dude die ooit heeft verzonnen dat het leven een feestje is, maar dat je wel zelf eerst even de slingers op moet hangen, had hartstikke gelijk. Besef: tot september (!) geen festivals, feestjes of andere feestelijke activiteiten die gepaard gaan met goedlachse vrienden, matige muziek en volle bak heup schudden op de dansvloer. Of toch niet… Want met de onderstaande tips verander jij je huis binnen mum van tijd in een zonovergoten festivalterrein! En hey, dat je gewoon op een normaal toilet kunt kakken, niet door de modder hoeft te banjeren en geen drie muntjes voor een doodgeslagen biertje neer hoeft te leggen (in ruil voor de gezondheid van de wereldbevolking), klinkt toch als een prima deal?
1. Maak een line-up
Je festival begint met de line-up. Wordt het een dancefestival, komen er vooral bandjes of hoor je toch liever de grote techno helden? Jij bepaalt!
2. Maak een timetable
Line-up bepaald? Door naar de timetable! Veel artiesten gooien het internet nu vol met livestreams, dus misschien wil je dat opnemen in jouw timetable. Eerst een uurtje discohitjes, om daarna door te gaan naar je balkon met een lekker setje op Spotify? Het kan allemaal! Denk ook na over een headliner en een afsluiter. Is je timetable klaar? Print ‘m uit en plak deze op random plekken in huis.
3. Haal bier en snacks in huis
Nu moet je een paar essentiële keuzes gaan maken. Wil je die echte festivalvibe nabootsen? Dan haal je flink wat blikken Heineken in huis en leng je deze aan met wat water. Vervolgens serveer je deze in een plastic bekertje. Je kunt ook kiezen voor mixjes met nét iets te veel prikloze frisdrank of een lekker draaidopwijntje. Echte festivalklassiekers! Qua snacks moet het vooral zo vet mogelijk, denk aan blikken knakworsten, zompige hamburgers en frietje rendang (of zoiets). Iets in voordeelverpakking doet het sowieso goed op een festival. Misschien kun je er nog wat ingeblikt fruit tegenaan gooien voor de vitamines.

4. Fix de aankleding
Doe de lichten uit en draai je spacelamp aan. Het helpt voor de sfeer ook wel mee om hier en daar wat campingstoelen neer te knallen. Meer heb je eigenlijk niet nodig!5. Zoek een campingplekje
Line-up is bekend, timetable zit in je achterhoofd en er is genoeg proviand om het mee weg te spoelen. Tijd om je tent uit te zetten! Dit is waar jouw festivalavontuur begint. Gooi je tent uit op een mooi plekje, bijvoorbeeld de keuken of de tuin (als je die hebt). Daarna kan het flaneren over het camping- en festivalterrein beginnen!
6. Let's party!
Vooraan staan bij je favoriete artiest? Het mooie is: op dit festival sta jij altijd vooraan! Niet vergeten om je vrienden/huisgenoten te berichten dat je links vooraan staat, voor het geval ze je weer eens niet kunnen vinden. Zorg bijvoorbeeld ook voor een volle powerbank, want op een festivalterrein is nou eenmaal geen elektriciteit aanwezig.
THE END

1 Comments

Follow Me On Instagram