9x DOEN EN ETEN IN NAPELS EN OMGEVING

Vorige week ging ik nog even (op de valreep) naar de stad waar pizza Margherita is geboren en waar de beste limoncello ter wereld wordt gemaakt: Napels! Wat een geluk, want afgelopen week werd de nieuwe (gedeeltelijke) lockdown bekend gemaakt. Hoe voel jij je hierbij? Bij mij kicken de nieuwe maatregelen best wel in, om eerlijk te zijn. 

9x doen en eten in Napels en omgeving

Ik neem jullie daarom snel mee naar bella Italia, naar al het moois (en lekkers!) dat Napels en omgeving te bieden heeft en deel ik mijn favoriete zonovergoten kiekjes met jou! Oftewel: 9x doen en eten in Napels en omgeving. 
lacherelle doen en eten in Napels1. Bestel tiramisu bij Locanda Ntretella
Laten we even beginnen met het belangrijkste: voedsel. Je bent volgens mij op elke hoek van de straat aan het juiste adres, maar deze tent staat in het specifiek bekend om de tiramisu. Zo romig! Natuurlijk kan een goede pasta of pizza, wijntje erbij, niet ontbreken! Voor een hoofdgerecht ben je ongeveer een tientje kwijt en voor een toetje zo'n vier euro. 
lacherelle doen en eten in Napels
lacherelle doen en eten in Napels
2. Bekijk de zonsondergang vanaf Castel dell'Ovo
Dit kasteel ligt pal aan de zee, op het voormalige eiland Megaride (vandaag de dag een schiereiland). Ik raad sterk aan om je rond zonsondergang richting het kasteel te begeven, want daar wacht je een prachtig roze met oranje spektakel. Lees: ik heb deze foto's dus niet helemaal zitten bewerken, de zonsondergang in Napels is zo magisch mooi van nature! Oja, de toegang is hartstikke gratis. 
3. Huur een Vespa en maak een roadtrip langs de Amalfikust
De Amalfikust schijnt de mooiste kustlijn van Europa te zijn. En laat Napels nou net aan dit stuk UNESCO Werelderfgoedlijst grenzen! Je kunt op verschillende plekken in de stad een scooter huren voor zo'n 50 euro per dag. Wij huurden een rode Vespa (Lizzie McGuire momentje!), maar ik kan je het verhuurbedrijf niet perse aanraden. Ze vonden namelijk dat wij geen scooterervaring hadden, wat precies nergens op gebaseerd was (misschien op het feit dat we twee blonde meisjes in bloemenjurkjes waren?). Anyway, na een goede discussie toch de scooter meegekregen en onze roadtrip kon beginnen! We reden via de kust richting Sorrento en onderweg maakten we een stop in Pompeii. Een behoorlijke afstand met de scooter, dus je moet wel zin hebben om flink wat kilometers te maken.

4. Eet pizza met in de vulkaan Vesuvius gerookte cherrytomaatjes bij Gino Sorbillo
De beste pizzamaker van Napels, volgens locals, is Gino Sorbillo. Daar bestelde ik een pizza Margherita met in de vulkaan Vesuvius gerookte cherrytomaatjes. En ja, dat smaakte net zo goddelijk als dat het klinkt. Niet zo gek ook, want later zag ik dat de pizzameester een lange lijst onderscheidingen en prijzen heeft verzameld. Zijn geheim? De pizza's zo simpel mogelijk houden. Daar leg je slechts tien euro voor neer. Goede deal, als je het mij vraagt!
lacherelle doen en eten in Napels
lacherelle doen en eten in Napels
lacherelle doen en eten in Napels
5. Wandel door de Romeinse stad Pompeii
Het verhaal van Pompeii is een bijzondere: in het jaar 79 na Christus barstte de nabije vulkaan, de Vesuvius, waardoor de hele stad onder lava en as werd bedolven. Alles werd in één klap versteend (ja, ook de inwoners van de stad brrr), waardoor alles wel heel goed bewaard is gebleven. Een groot deel van de stad is inmiddels opgegraven, en ik beloof je, dat is een partij indrukwekkend om te zien. 
lacherelle doen en eten in Napels
6. Ga voor een traditionele lunch bij Tandem
Pizza is natuurlijk de absolute winnaar van Napels, maar volgens de locals komt ragout daar direct achteraan. Bij dit restaurant bestaat de kaart uit de specialiteit van gestoofd vlees in volle tomatensaus in allerlei vormen en maten (ze hebben zelfs vegan ragout!), een echte aanrader! Voor een hoofdgerecht betaal je zo'n dertien euro. 

7. Hang de prins of prinses uit in Palazzo Reale di Napoli
Helaas was het koninklijk paleis tijdens ons bezoek aan de stad gesloten, maar wij hebben deze trekpleister vaak aangeraden gekregen. Dus hier alsnog als tipje van mij aan jou! 
lacherelle doen en eten in Napels
8. Brand een kaarsje in de Cattedrale di Santa Maria Assunta
Dit is de belangrijkste (en misschien wel de mooiste?) kerk van Napels. Het plafond is een soort kunstgalerij an sich, dus gooi je hoofd in de lucht en laat je verwonderen door al het pracht en praal dat deze kathedraal rijk is. De toegang is gratis! 
lacherelle doen en eten in Napels
9. Ga kunst kijken in het Museo d'Arte Contemporanea Donnaregina (MADRE)
Op die ene middag dat het regende, besloten we een museumpje te pakken. MADRE is een museum voor hedendaagse kunst, gehuisvest in het Palazzo Donnaregina. Prima optie als je tijd over hebt of als de zon even plaatsmaakt voor grijze wolken. De entree is slechts vier euro, dus daar hoef je het niet voor te laten. 

De volgende keer neem ik je mee naar een heel schattig en kleurrijk visserseilandje dat voor de kust van Napels ligt: het Italiaanse eiland Procida! Misschien wel het best bewaarde geheim van Campanië... Waar zou jij als eerste naartoe gaan, zodra deze pandemie voorbij is?

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram