BRATISLAVA IN 24 UUR: HIER MOET JE HEEN

Laatst was ik naar Wenen (bekijk hier mijn tips voor een stedentrip naar Wenen) en het leuke aan deze stad is: vanaf hier is het slechts een uurtje treinen naar de hoofdstad van Slowakije! Bratislava is een rustig stadje, vrij onontdekt en leent zich perfect voor een dagtripje. Lijkt het jou ook wel wat om Bratislava in 24 uur te ontdekken? Hier moet je heen! 

Bratislava in 24 uur: hier moet je heen

Bratislava is een relatief kleine hoofdstad, maar er is gelukkig genoeg historie te vinden! Lange tijd is Bratislava, voormalig Pressburg, namelijk onderdeel geweest van Koninkrijk Hongarije en later natuurlijk Tsjechoslowakije. Een paar eeuwen lang was Bratislava een kroningsstad, de stad waar koningen gekroond werden. Dit uit zich vandaag de dag in een stad vol pracht en praal! Bratislava is, naast Wenen, overigens zeer goed te combineren met een bezoekje aan Boedapest
Lacherelle Bratislava in 24 uurLacherelle Bratislava in 24 uur
1. Bratislava Castle
Dit gerestaureerde 15-eeuwse kasteel is niet te missen; vanuit alle hoeken van de stad zie je deze gigantische burcht schitteren vanaf een rotsachtige heuvel. Maak de klim omhoog en wandel onder een van de originele toegangspoorten door en bekijk de vestingwerken die rondom het kasteel liggen. Maak ook zeker een wandeling door de goed onderhouden tuin! In het kasteel zelf vind je tegenwoordig het Slovaaks Nationaal Museum, deze heb ik verder niet bezocht. In de kroontoren zijn nog wel 13-eeuwse kroonjuwelen tentoongesteld, maar deze was helaas gesloten tijdens mijn bezoek. 
Lacherelle Bratislava in 24 uur
2. St. Elisabeth Kathedraal
De St. Elisabeth Kathedraal, ook wel bekend als de Blauwe Kerk, is echt een aanrader om even langs te hobbelen. De blauwe kleur maakt het gebouw sprookjesachtig mooi en is echt een snoepje om naar te kijken! Neem ook zeker binnen even een kijkje om een kaarsje te branden en tot rust te komen. Lacherelle Bratislava in 24 uur
3. Primate's Palace
In het midden van de stad staat een groot roze gebouw: het paleis van de aartsbisschop. Ik moet eerlijk toegeven dat een toegangskaartje kopen me niet is gelukt (iets met onduidelijke bordjes en miscommunicatie haha), maar een rondje rondom het gebouw lopen is absoluut al een attractie op zich. 

Eten & drinken in Bratislava

1. Talks Kaviaren
Dit is het perfecte plekje om een koffietje te doen of even rustig te lunchen. Op de kaart vind je zoetigheden van de bakkerij, gezonde sandwiches en verschillende salades. 
Lacherelle Bratislava in 24 uurLacherelle Bratislava in 24 uur
2. Foodstock 
Soms heb ik echt zoveel zin in een Aziatisch maaltje. Ik had zo'n dag toen ik in Bratislava was. Gelukkig stuitte ik op Foodstock, een 100% vegetarisch tentje die bekend staan om hun crispy dumplings. En terecht: je betaald hier ongeveer 6 euro voor 15 stuks dumplings en voor 1,50 euro mag je onbeperkt limonade drinken. Gevalletje veel (en lekker) voor weinig! 

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram