THE YEAR 2023

We zijn weer aan het einde van een avontuur gekomen, het avontuur dat 2023 heet. 2023 was het eerste jaar dat ik volledig als digital nomad door het leven ging. Wat betekende dat dit jaar bijna 60 (!) verschillende bedden mijn 'thuis' waren, vanuit 9 landen op 3 continenten heb gewerkt en ontelbare koffietentjes en co-working spaces als mijn kantoor diende. Ook woonde ik dit jaar voor een aantal weken in een camper. It's been quite a ride! Voor de buitenwereld leek het misschien alsof ik in 2023 non-stop op vakantie was, maar de waarheid is dat ik hele jaar door 40 uur per week heb gewerkt terwijl ik continue aan het verplaatsen was. Dus één ding weet ik zeker: mijn flexibiliteit, geduld en aanpassingsvermogen is flink op de proef gesteld dit jaar. Maar ook: in 2023 leefde ik het leven waar ik altijd van gedroomd heb. Het was af en toe stevig doorpakken, maar wat kijk ik met een grote koffer gevuld met liefde, trots en genot terug op het jaar 2023. Zin om samen met mij de inhoud van die koffer een laatste keer te bekijken voor ik 'm ga opbergen? 

J A N U A R ILacherelle the year 2023Lacherelle the year 2023Lacherelle the year 2023Na een kort bezoekje aan Nederland, vloog ik de eerste week van januari weer terug naar mijn geliefde Kaapstad in Zuid-Afrika. Eenmaal aangekomen, dook ik gelijk het strand op en beleefde ik fijne avonturen en zwembadfeestjes met mijn vrienden daar. Daarna kwam een van mijn beste vriendinnetjes uit Nederland op bezoek! We dansten op festivals, gingen duiken met zeeleeuwen (bucketlist!) en vertrokken voor een rondreis door Namibië. Daar zagen we neushoorns, giraffen, olifanten, leeuwen en dolfijnen. We gingen kamperen op een off-grid camping in de woestijn, ver weg van de bewoonde wereld. We keken avond aan avond naar de magische sterrenhemel, bouwden kampvuurtjes en tikten flink wat flesjes wijn weg. We reden met quads door de woestijn, aten verse oesters uit de zee en om het avontuur compleet te maken kwamen we met onze auto vast te zitten in het zand. Oeps! Gelukkig kwam uiteindelijk alles weer goed en vlogen we met een glimlach weer terug naar Kaapstad. 

F E B R U A R ILacherelle the year 2023Lacherelle the year 2023Lacherelle the year 2023
Lacherelle the year 2023Februari begon lekker sappig met een vakantie naar de Zuid-Afrikaanse wijnlanden: Stellenbosch. Wakker worden tussen de druivenranken en een met lokale wijnen gevulde koelkast. Wat wil je nog meer? Daarnaast herinner ik februari als een maand gevuld met gouden uurtjes, zonsondergangetjes, roadtripjes naar het strand, karaoke avondjes met de vriendengroep (ja, dit is absoluut een hobby van ons) en als knallende afsluiter zette ik in februari een nieuwe tattoo van de Tafelberg. 

M A A R TLacherelle the year 2023Lacherelle the year 2023Maart stond in het teken van afscheid nemen en met volle teugen genieten van alles wat Zuid-Afrika te bieden heeft: hikes, de natuur, gastronomie, muziek en zoveel meer. Na zes mooie maanden was alweer mijn laatste maand in Kaapstad aangebroken! Dat ging gepaard met heel wat traantjes, maar ik wist ook: tijd voor een nieuw hoofdstuk!

A P R I L
Lacherelle the year 2023Lacherelle the year 2023In april nam ik definitief (voor nu) afscheid van Kaapstad en vervolgde ik mijn leven in Barcelona! Ook daar zette ik direct een nieuwe tattoo, want je leeft tenslotte maar één keer. Ik ontdekte de prachtige stad en mijn nieuwe buurtje El Born (op slag verliefd!) en liet me betoveren door alle mooie kunst die de stad rijk is. Een van mijn beste vriendinnetjes kwam op bezoek en samen beleefden we de leukste avonturen. Ik maakte nieuwe vrienden, ging op stap met mijn oud-huisgenoot uit Kaapstad die ook in Barcelona was komen wonen en zelfs mijn lievelingscollega voegde zich bij mij in Barcelona. Kortom: april was een en al feest! 

M E ILacherelle the year 2023Lacherelle the year 2023Lacherelle the year 2023Ook in mei ging ik nog steeds heel lekker in Barcelona en besloot een ander vriendinnetje me ook op te komen zoeken. Wat een geluksvogel ben ik! Samen met haar ging ik nog even de laatste toeristische trekpleisters af van de stad die ik 1,5 maand mijn thuis mocht noemen. Daarna vlogen we vanuit Barcelona naar Nederland, waar we begonnen aan onze roadtrip naar Frankrijk! Met de hele vriendengroep hadden we een feestweekje in een kasteel in de Franse Champagnestreek op de planning staan. Het was zo fijn om al mijn lieve vriendjes en vriendinnetjes weer even te zien (en iedereen eens flink plat te knuffelen!). Daarna zette ik weer koers richting Nederland, waar ik gelijk doorging naar een vrijgezellenfeest van een andere lieve vriendin. De rest van de maand stond in het teken van tijd doorbrengen met mijn familie.

J U N I Lacherelle the year 2023Lacherelle the year 2023
Lacherelle the year 2023
Lacherelle the year 2023Juni begon met een werktripje naar de streek van de beste Franse wijn: Bordeaux! Het weekend bestond vooral uit op terrassen hangen met cocktails en (uiteraard) wijn uit de streek, doordeweeks sliepen we op een camping aan de kust voor allerlei teambuilding activiteiten. Daarna werkten we nog een aantal dagen vanuit een 15-eeuws Frans chateau tussen de wijnvelden. Dat ging gepaard met veel wijn proeven (en er werd natuurlijk hard gewerkt). Aan het einde van de maand vloog ik naar mijn nieuwe digital nomad bestemming: de Algarve in Portugal! 

J U L ILacherelle the year 2023Lacherelle the year 2023Lacherelle the year 2023Lacherelle the year 2023In de Algarve woonde ik samen met een vriendinnetje uit Brazilië, dus dat was heel fijn. We zwommen door zeegrotten, deden talloze morning dips, bekeken de zonsopgang vanaf het strand, deden een grottentour op een piratenschip, aten borden vol tapas met vrienden, genoten van dagjes strand en maakten snikhete wandelingen langs de kust. Als kers op de taart (pun intended) liet ik ook nog een nieuwe tattoo van een kers zetten. Aan het eind van de maand ging ik opnieuw terug naar Nederland, deze keer voor een bruiloft op Vlieland! Uiteraard bleef ik weer even in Nederland hangen om al mijn lievelingsmensjes te kunnen zien. Daarnaast was het natuurlijk zomer, dus tijd voor die heupjes in de swing op diverse festivals! 

A U G U S T U SLacherelle the year 2023Lacherelle the year 2023Ik mocht voor een aantal weekjes op het huisje (en kat!) van vrienden uit Utrecht passen, dus in augustus probeerde ik zoveel mogelijk leuke dingen te doen met mijn vrienden en collega's daar. Wat dacht je van boottochtjes met pizza op de Utrechtse grachten, met mijn lieve papa en mam op terras zitten aan het water, naar de Parade, maar ook een weekendje zeilen (was mijn eerste keer!) op de zeilboot van vrienden stond op de planning. Het zonnige weertje zat gelukkig flink mee. Ik heb met volle teugen genoten van deze maand, maar eind augustus was het ook weer tijd om afscheid te nemen. Bittersweet. Maar hey, mijn volgende bestemming was zeker niet mis: Berlijn! 

S E P T E M B E R Lacherelle the year 2023Lacherelle the year 2023September was misschien wel een van mijn lievelingsmaanden dit jaar. De eerste dag van de maand stapte ik met mijn hutkoffer op de trein naar Berlijn waar ik eerst een weekje samenwoonde met een vriendin. We leefden als onbezorgde feestbeesten. Overdag kunst kijken en vintage shoppen, 's avonds het rauwe nachtleven van Berlijn onveilig maken. Daarna verhuisde ik naar mijn eigen appartementje dat ik van een kennis onderhuurde, daar kwamen een aantal van mijn favoriete mensen bij me op bezoek. Ieder weekend was het feest. Een blijere meid kan je me niet krijgen hoor! 

O K T O B E RLacherelle the year 2023Lacherelle the year 2023Lacherelle the year 2023Lacherelle the year 2023Lacherelle the year 2023In oktober verruilde ik Berlijn om voor (voor mijn gevoel veel te snel) een vakantie naar Brazilië! Twee Braziliaanse vrienden uit Zuid-Afrika stapten namelijk in het huwelijksbootje en dat werd gevierd in Caraíva, Brazilië dus. Het was zo bijzonder om getuige te zijn van hun liefdesavontuur en dat op zo'n bijzondere plek op de wereld te mogen vieren! Daarna vlogen we met een groepje vrienden door naar geboorteplek van de bossanova en samba: Rio de Janeiro! Wat een magische wereldstad! Na Rio stond er nog een hele rits tropische bestemmingen op me te wachten: de paradijselijke eilanden rondom Ilha Grande, de tropische regenwouden van Paraty en het eindpunt van mijn rondreis door Brazilië: São Paulo. Toen zat mijn tijd daar er alweer op en begon mijn grote overwinteren-op-Fuerteventura-in-een-camper avontuur! 

N O V E M B E RLacherelle the year 2023Lacherelle the year 2023In november ging ik volledig off-grid en ervaarde ik voor een aantal weken het rauwe camperleven op de Canarische Eilanden. Het was fantastisch mooi en een unieke ervaring om in een camper te wonen, maar toch was dit de eerste keer als digital nomad dat er gevoelens van eenzaamheid en heimwee door me heen stroomde. Het was een maand waarin ik veel tijd had om na te denken en kwam mezelf een aantal keer niet zo gezellig tegen. Achteraf een interessant leerproces, maar op dat moment zelf zat ik er mentaal natuurlijk niet heel super in. Toch ben ik super dankbaar voor deze ervaring! En ik mag zeker niet klagen, want tussendoor ging ik nog een weekje naar Brussel en Durbuy in België voor werk en kwamen mijn ouders ook nog gezellig twee nachtjes op bezoek. De energieleveltjes vlogen weer omhoog! Terug op Fuerteventura kwamen er drie vriendinnetjes op bezoek, dus kon ik weer even de luxe van een appartementje ervaren. Lang verhaal kort: november had zo z'n ups en downs. Maar hey, het leven begint aan het einde van je comfort zone, toch? 

D E C E M B E R
Lacherelle the year 2023Surprise! Opeens zijn we weer in de laatste maand van dit jaar aangekomen. Op dit moment zit ik lekker met m'n bevroren pootjes in Friesland. Hierna ga ik heel fijn even met mijn ouders knuffelen en eens even wat litertjes glühwein nabij kerstbomen drinken. Daarna is het de beurt aan mijn vrienden in Utrecht, waar ik ook de jaarwisseling ga vieren. Zin in! Ik ben in in deze tijd van het jaar altijd extra dankbaar als ik me weer kan omringen met de mensen die met het meest lief zijn. En daar, mooie mensen, wil ik dit jaaroverzicht graag mee afsluiten. 

 Begin 2024 pak ik de ijzeren vogel weer terug naar Fuerteventura, waar ik de eerste twee maanden van het nieuwe jaar ga vertoeven. Waar ik daarna mijn weg naartoe ga vervolgen? Ik heb geen idee, maar wat ik wel weet is dat ik mijn gevoel achterna ga. Dan kom ik vast goed terecht, waar dat dan ook mag zijn! Ik hoop dat 2024 weer stijf gaat staan van de mooie reizen, vol nieuwe levenslessen, want dit is ook het jaar dat ik 30 verjaardagskaarsjes ga uitblazen! Ik hoop ook op een vast abonnementje op goede gezondheid (en voor de mensen om me heen) en dat er misschien, naast zelfliefde, ook een echte liefde mijn leventje gaat binnenwandelen! Ik hoop dat ik me meer geaard ga voelen als nooit tevoren en ik de juiste mensen om me heen heb die me daarin kunnen versterken. Tot slot hoop ik dat ik ook dit jaar de motivatie, kracht en hoop heb om mijn dromen uit te laten komen en mezelf te blijven ontdekken. Want dat is het mooiste wat er is, dat heb ik wel geleerd. Dan wil ik dat je nu eventjes je ogen sluit en een wens voor jezelf doet die in het nieuwe jaar gaat uitkomen. Proost op het jaar dat ons tegemoet lacht! 

THE END 

0 Comments

Follow Me On Instagram