20x DE BESTE RESTAURANTS IN KAAPSTAD

Yihaaa! Vandaag woon ik officieel acht weken in het paradijselijke Kaapstad. Ik kan niet geloven hoe snel de tijd vliegt en tegelijkertijd voelt het alsof ik hier al bijna een jaar woon, ken je dat gekke gevoel van tijd wanneer je aan het reizen bent? In die acht weken tijd ben ik bij al heel wat restaurants neergestreken en ik kan inmiddels wel concluderen: Kaapstad heeft behoorlijk wat fine dining going on! Ik neem je mee op virtuele smaaktour naar de 20 beste restaurants in Kaapstad (naar mijn mening dan hè). 

20x de beste restaurants in Kaapstad

Goed, de 20 beste restaurants van Kaapstad dus. Ik moet toegeven dat ik behoorlijk verrast was door het aanbod hier. Je kunt goed (en met goed bedoel ik fan-tas-tisch) eten voor een hele scherpe prijs (we zijn immers niet in Nederland). Zo at ik vorige week bij nummer 37 van de beste restaurants ter wereld (!) en was ik evenveel geld kwijt als op een gemiddelde zaterdag op terras in Amsterdam. Daarnaast is het aanbod plantaardige restaurants en menuopties behoorlijk hoog. Good busy Cape Town
Lacherelle beste restaurants Kaapstad
1. Gigi Rooftop Restaurant & Bar at the Gorgeous George Hotel
Gigi Rooftop is een plek waar je wel even moet reserveren, maar doe dat zeker, want dit is een gem waar je u tegen zegt! Neem plaats op het kleurrijke dakterras en bestel een van de vele bijzondere cocktails die de kaart rijk is. Andere aanraders: de zoete aardappel gnocchi met shiitake en de bloemkool risotto met gemarineerde artisjok. 

2. Clarke's Bar & Dining Room
Nog zo'n tent waar ik vaak kom tijdens mijn lunchpauzes op werk: Clarke's Bar & Dining Room. Er is genoeg keuze op de kaart, maar volgens mij staan ze voornamelijk bekend om hun juicy burgers. Ik heb die helaas nooit geproefd, want de salades en tosti's zijn hier ook gewoon te lekker. 

3. Kloof Street House
Oh, Kloof Street House... Ik zou hier elke week wel kunnen eten! Laten we beginnen met het feit dat het restaurant is ingericht als een soort Victoriaans huis met roodleren banken, oude grammofoonspelers, dramatische schilderijen, wanden vol eeuwenoude boeken, marmeren schouwen, dat soort werk. Het geheel voelt dus heel huiselijk aan, maar met een chique randje. Doordeweeks kun je hier voor een leuk prijsje een 3-gangen lunch eten; dan mag je voor een vaste prijs drie gerechtjes van de kaart kiezen. In het weekend kan dit niet, maar hebben ze misschien nog wel wat beters: een live jazz band! Dus zeker de moeite waard om hier een paar keer terug te komen. Wel even reserveren.Lacherelle beste restaurants KaapstadLacherelle beste restaurants Kaapstad4. GOLD Restaurant
GOLD Restaurant is er eentje waar je gewoon een keer geweest moet zijn. In maar liefst 14 (!) gangen ga je op smaaksafari door Afrika. Van couscous uit Marokko en de struisvogel uit Namibië tot aan springbok uit Zuid-Afrika; alle gerechten komen voorbij. En dat niet alleen, want aan het begin van het diner word je op Afrikaanse wijze versierd met schmink en tussen de gangen zijn er verschillende dans, zang en trommeloptredens te bewonderen. Kortom, dit is niet zomaar een restaurant, maar een groot spektakel!

5. Mzansi Restaurant
Dit is een heel bijzonder restaurant, want het is gelegen in 'township' (krottenwijk) Langa. Geen zorgen, dit is een van de veiligere townships in town. Zorg er wel voor dat je taxichauffeur je netjes voor de deur van het restaurant afzet, dan word je vanaf daar goed opgevangen door de eigenaren. En hoe! Het restaurant wordt gerund door een familie. Terwijl de moeder van het gezin lekker staat te kokkerellen, nemen haar zoons je mee naar de geschiedenis van de plek. Ze vertellen je meer over de apartheidsregering en het ontstaan van de townships. Vervolgens maak je kennis met verschillende traditionele Afrikaanse gerechten in de vorm van een lopend buffet (om je vingers bij af te likken!) en wordt er muziek gespeeld door een live band (de rest van de familie). Aan het einde van de avond stonden we met z'n allen muziek te maken en voelde het bijna alsof ik bij mijn eigen familie thuis was. Misschien had dat ook te maken met het feit dat 'mama' (zoals ze graag door haar gasten genoemd wordt) ons enorm thuis liet voelen. Het is niet voor niets dat Mzansi Restaurant al jaren in het lijstje van top-rated African restaurants staat.  

6. The Cousins Trattoria
Als je het mij vraagt, is The Cousins Trattoria de beste Italiaan van Kaapstad. Ik kan aanraden om hier de klassieke pasta te bestellen, want die draaien ze voor je neus rond in een enorme kaas. Hou op met me hoor! De gerechten zijn enorm, smaakvol, maar voor een fantastisch prijsje. 
Lacherelle beste restaurants Kaapstad
Lacherelle beste restaurants Kaapstad
Lacherelle beste restaurants Kaapstad7. FYN Restaurant 
Oke, hoor dit: FYN Restaurant staat in de top 50 (!) beste restaurants ter wereld. Hier eten is dan ook echt een unieke ervaring. Aangezien ze voor diner drie maanden vooruit volgeboekt waren, zijn wij voor de lunch gegaan. Wees dus zeker op tijd met reserveren! Voor zes gangen met bijpassende wijnen waren wij ongeveer 80 euro kwijt. Niet gek voor een sterrenrestaurant, zeker niet als je de Nederlandse prijzen gewend bent. 

8. Tjing Tjing House
Tjing Tjing House bestaat uit drie verdiepingen: Torii Restaurant op de begane grond, waar ze traditioneel Japans eten serveren, Momiji Lounge op de eerste verdieping, waar ze een seizoensgebonden menu serveren dat is geïnspireerd op de Japanse keuken en op de bovenste verdieping vind je Tjing Tjing Rooftop Bar. Zoals de naam al zegt: een rooftop bar waar je goed terecht kunt voor cocktails met een hapje. Het interieur en de gehele aankleding is hier echt zalig, dus zeker een bezoekje waard! 

9. MOJO Market
Toegegeven, MOJO Market is niet echt een restaurant, maar een food market waar je keuze hebt uit verschillende keukens. In het weekend vind je hier, naast een overvloed aan lekker eten, live muziek. Ik kan ook erg aanraden om hier een hapje af te halen en daarna lekker aan het strand op te eten onder het genot van de zonsondergang. 
Lacherelle beste restaurants Kaapstad
Lacherelle beste restaurants Kaapstad10. La Colombe 
Oké, dit is oprecht het beste restaurant waar ik OOIT heb gegeten (en waarschijnlijk ook de duurste, maar dat geheel terzijde). La Colombe is dan ook een van de beste restaurants van de stad, if not, van  heel Afrika! Voor diner zaten ze al drie maanden van tevoren volgeboekt, dus zijn wij voor de lunch van ik-weet-niet-meer-hoeveel gangen gegaan (inclusief bubbels en wijn waren we daar rond de 90 euro per persoon voor kwijt). Iedere gang was een op zichzelf staande ervaring, wat zeg ik? Een waar kunstwerkje! Absoluut een aanrader om hier te gaan eten als je iets vieren hebt of als je gewoon een keertje een unieke eetervaring wilt meemaken. 

11. The Pot Luck Club
Het was niet makkelijk om een reservering voor The Pot Luck Club te krijgen, zo populair is het restaurant, maar gelukkig hadden ze nog een plekje aan de bar voor lunch toen ik een aantal weken van tevoren boekte. Verwacht kleine gerechten die je lekker kunt delen. In de open keuken in het midden van het restaurant kun je met eigen ogen aanschouwen hoe alles met liefde bereid wordt. De inspiratie voor de gerechtjes komen uit alle uithoeken van de wereld, dus verwacht een interessant palet van smaken. 

12. La Boheme Wine Bar & Bistro
It's all in the name: bij La Boheme kun je terecht voor goede wijnen, maar ook de menukaart mag er zijn. Je kunt hier de smaakvolle tapas bestellen met een Zuid-Afrikaanse tintje (denk aan carpaccio van struisvogel!) èn voor een goede prijs. 
Lacherelle beste restaurants Kaapstad
 13. Ariel Modern Italian
Ook deze Italiaan is er eentje om je bord bij af te likken. Ariel Modern Italian serveert pastagerechten voor omgerekend een tientje en die smaken me toch een partij goed. Niet te doen! Over de typisch Italiaanse toetjes die ze hier serveren nog maar te zwijgen... 

14. Hemelhuijs
Hemelhuijs is oprecht hemels. De deuren zijn al geopend sinds 2010, dus deze tent gaat al eventjes mee in het culinaire leven van Kaapstad. Het menu is gebaseerd op wat er in het seizoen groeit en wordt geïnspireerd op verschillende keukens uit de wereld. Het servies waar alles op geserveerd wordt stop je het liefst stiekem in je tasje, want oh my, dat is me toch een partij prachtig! 

15. ASOKA
Bij ASOKA moet je bij voorkeur op de dinsdagavond aanschuiven. Er is dan vanaf 19.30 uur live jazz muziek en vanaf 21.30 uur komt er een DJ die je helpt om tegen de after-dinner dip te vechten. Ze serveren hier allemaal kleine gerechtjes om te delen en geloof me, je gaat die hele kaart willen bestellen! Het menu is opgebouwd rondom de vijf elementen: aarde (vegetarisch), water (vis), wind (kip en eend), vuur (vlees) en Nirvana (toetjes). Bestel er een goede cocktail naast en je bent na het eten helemaal klaar om die voetjes van de vloer te gooien. 
Lacherelle beste restaurants Kaapstad
Lacherelle beste restaurants Kaapstad16. Codfather Seafood & Sushi
Voor de beste, meest verse vis OOIT moet je bij Codfather Seafood & Sushi zijn (hoe grappig is die naam ook?). Ga lekker tafelen tussen de flessen wijn in de wijnkelder en zoek boven in het restaurant een verse moot vis uit en/of kies wat lekkers uit van de lopende band met sushi. 

17. Between Us
Between Us is oprecht mijn favoriete plek voor alles: om te werken, voor een koffietje, voor een uitgebreide of snelle brunch, maar ook voor avondeten. De vibes zijn goed, het eten is ontiegelijk lekker en net even anders, het interieur straalt warmte uit en je hebt vanaf de plekjes bij het raam perfect uitzicht op de Tafelberg. 

18. Chinchilla
Een van de weinige rooftop barretjes in Kaapstad: Chinchilla. Kijk hoe de zon langzaam in de oceaan verdwijnt onder het genot van een glaasje bubbels, een dozijn oesters of een ander lekker hapje, terwijl je achterover leunt in een van de banken. 
Lacherelle beste restaurants Kaapstad19. Mr Lin's Sushi & Thai
Verwacht geen fancy restaurant, maar verwacht wel eten waarbij het even lijkt alsof je even getransporteerd bent naar een tentje op een tropisch eiland in Thailand of in de vibrant streets van Japan. Bij Mr Lin's Sushi & Thai eet je de beste sushi, smaakvolle pad thai en geurige hot pot. Echt om je vingers bij af te likken! 

20. Black Sheep Restaurant
Black Sheep Restaurant heeft een Zuid-Afrikaanse keuken. Mede om die reden besloot ik om hier mijn laatste avondmaal met vrienden te houden. Ik bestelde gegrilde kudu, een goed glas rode wijn erbij en witte chocolademousse toe. Smikkelen! Het is wel belangrijk om eventjes te reserveren. Geen plek? Ga dan bij het broertje, dat wordt gerund door dezelfde eigenaar, eten: The Dark Horse

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram