25x MIJN FAVORIETE HOTSPOTS IN KAAPSTAD

 Mijn eerste maand in Kaapstad zit erop en wow, dat vloog voorbij! Ik vlieg de dag voor kerstavond terug naar Nederland, even mijn familie en vrienden doodknuffelen, maar guess what? Ik heb vorige week een vliegticket terug naar Kaapstad geboekt! Na de feestdagen ga ik gewoon lekker terug, want deze meid is zeker nog niet klaar met dit land, het oogverblindende landschap en de vele hotspots die Kaapstad rijk is. Ontdek in dit artikel wat mijn favoriete plekjes in Kaapstad zijn!

25x mijn favoriete hotspots in Kaapstad

Ik heb zo ontzettend veel tips binnen gekregen voor te gekke hotspots in Kaapstad, en uiteraard ben ik zelf ook op jacht gegaan naar de lekkerste plekjes. Ik heb inmiddels een hele lijst verzameld en die deel ik graag met jou! Van secret bars tot aan coffee hotspots en alles wat daar tussenin zit: in dit lijstje vind je voor ieder wat wils. 
Lacherelle hotspots Kaapstad1. Truth Coffee Roasting
We beginnen dit lijstje met het plekje waar ik het vaakst kom, omdat het letterlijk om de hoek van mijn appartement zit. Truth Coffee Roasting heeft een soort 19-eeuwse steampunk vibe (Google maar) en daar ga ik echt geweldig goed op! De koffie wordt lokaal geroosterd en dat proef je; wat een heerlijke bakkies worden hier geserveerd. Het schijnt zo te zijn dat er nog een secret bar achterin het café zit, waar je via de toiletten met een wachtwoord kunt komen. Op dit moment heb ik nog niet uitgevogeld hoe of wat, maar dat ga ik tot de bodem uitzoeken (en dan deel ik het uiteraard met jullie)!

2. Against the Grain
In de kleurrijke wijk Bo-Kaap vind je Against the Grain. Wat je hier kunt vinden? Cape Malay Fusion Cuisine! En dat is me toch een partij lekker! Ik kan aanraden om een traditionele 'koeksister' (een soort kruidige oliebol) te bestellen, gemaakt door de moeder van de eigenaar! 

3. Yours Truly
Bij het eeuwig hippe Yours Truly kun je op ieder gewenst tijdstip op de dag terecht voor een versnapering, koffie of een koud drankje. Persoonlijk vind ik het vooral erg leuk om hierheen te gaan voor een biertje of flesje wijn in het weekend, want de menukaart is vrij simpel. Altijd goede vibes hier, dus de perfecte plek om je weekend te starten!Lacherelle hotspots Kaapstad4. V&A Food Market
In de oude haven van Kaapstad vind je V&A Food Market. Hier vind je meer dan 40 kraampjes met het allerlekkerste voedsel, voornamelijk lokale producten van kleine ondernemingen die hun gerechten als een concept zien. Ga lekker buiten zitten op een zonnige dag of neem ergens binnen plaats en geniet van de knusse atmosfeer. 

5. Honest Chocolate
Honest Chocolate gebruikt organisch geproduceerde cacaobonen en toveren die vervolgens om naar eerlijke chocoladerepen en -truffels. Je kunt naar hun zaakje in het centrum gaan voor een koffie met een lekkernij, maar beter nog: boek een Chocolate Bonbon Workshop in hun werkplaats! Hier leer je meer over het proces, mag je heel veel proeven en natuurlijk zelf bonbons maken! Een betere Charlie & The Chocolate Factory situatie had ik me niet kunnen wensen (I mean, ze hadden er kranen waar chocolade uit stroomde!). 

6. The Power & The Glory
The Power & The Glory is een stijlvolle bar, dat lekker huiselijk aanvoelt. Overdag een heerlijk plekje voor een goede kop koffie met een gastronomische sandwich, in de avonduurtjes een goede spot om een dansje te wagen. In het weekend komen er dj's plaatjes draaien en kunnen de voetjes écht helemaal van de vloer. Lacherelle hotspots Kaapstad7. The Athletic Club & Social 
Hoewel je bij The Athletic Club & Social ook heel goed schijnt te kunnen eten, is dit een van mijn favoriete plekken voor een drankje en een dansje. Ze serveren hier namelijk steengoede cocktails. Na 22:00 uur worden de lichten gedimd en voeren de dj's de boventoon. De club bestaat uit drie verdiepingen met daarin verschillende kamertjes, en op iedere verdieping vind je een ander muziekgenre. Lekker afwisselend dus! 

8. BLONDIE
Deze parel vind je in hartje Kaapstad. Overdag serveert BLONDIE hier mouth-watering Mediterraanse gerechten en 's avonds is dit gewoon een ontzettend leuke bar. Een beetje alternatief, zowel qua publiek als muziek en I love it. 

9. Heaven Coffee Shop
Een piepklein koffiezaakje waar je zo voorbij loopt als je geen weet van zijn bestaan hebt. Heaven Coffee Shop zit namelijk in een kerk verstopt! Hallo, kan de locatie nog unieker? De naam is dus zeker wel toepasselijk (en niet alleen omdat ze hier hemelse koffie schenken!). Vergeet vooral niet om eventjes in de gebroken spiegel te kijken, daar kun je namelijk een inspirerende quote vinden... 
Lacherelle hotspots Kaapstad
10. The Conscious Kitchen
Ik weet dat ik dit bijna bij alles zeg, maar ook hier zou ik wel iedere dag kunnen eten. Ik wil gewoon de hele menukaart van The Conscious Kitchen uitspelen. Van pulled jackfruit tacos tot aan chocolate açai bowls en van rainbow bao buns tot aan Vietnamese rice paper rolls... En om over de smoothies nog maar te zwijgen. Smikkelen! En het allermooiste? Alles wat ze serveren is plantaardig! 

11. NUDE FOODS
We gaan even door op het lijstje plantaardige tentjes en komen uit bij NUDE FOODS. Een natuurvoedingswinkel waar je zowel kunt neerstrijken voor wat eten en drinken als je eco-friendly boodschappen kunt inslaan. Alles wat je hier koopt is vrij van plastic, duurzaam en lokaal gemaakt. Ik ben fan! 

12. Infinite Café Plant-Powered Kitchen
Gevestigd in een soort enorme broeikas, in het bruisende stadscentrum, vind je Infinite Café Plant-Powered Kitchen. Op de menukaart vind je klassieke gerechten, maar dan gezonder en vriendelijker voor de planeet. Denk aan plantaardige burgers en verfrissende salades. Lekker èn gezond! 
Lacherelle hotspots Kaapstad13. Butter All Day
Een fijn plekje met goede koffie en ook de avocado toast kan ik hartstikke sterk aanraden. Een heerlijk tentje om te werken of een ontbijtje te scoren (want bij Butter All Day is het all-day breakfast!). 

14. Ou Meul Oranjezicht
Afgelopen week ging ik samen met een collega op een hele lieve hond passen. Tijdens een blokje om met het hondje stuitte ik op Ou Meul Oranjezicht. Een combinatie van een bakkerij en koffietentje, met een hele fijne en rustgevende vibe. Zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent! 

15. The Lawns at the Roundhouse 
Ergens tussen de Tafelberg en de Atlantische Oceaan, kun je het relaxte The Lawns at the Roundhouse vinden. Het is een iets chiquere tent, dus handig om rekening mee te houden. Nog een dingetje om rekening mee te houden: je hebt hier fan-tas-tisch uitzicht over zee! Dus ik raad aan om rond zonsondergang een plekje te bemachtigen en te genieten van het kleurenspektakel met een lekker drankje in je hand. 
Lacherelle hotspots Kaapstad16. Nourish'd Café & Juicery
Nourish'd is een plantaardige zero waste tent, te vinden in hartje Kaapstad. De eigenaresse toverde haar vaders garage in 2017 om tot een juicery en is vandaag uitgegroeid tot een populaire lunchspot! Ze verkopen ook allerlei hebberigmakende zero waste merchandise. Ik ben dol op dit soort tentjes! 

17. The House of Machines
Bij The House of Machines kom je voor een goede bak koffie, solid cocktails, live muziek of om je motor op te laten lappen! Fun fact: ze zijn ooit begonnen als meeting house voor motorliefhebbers. In hun bar brengen ze mensen dan ook graag samen met machines en goede drank (en dat is zeker goed gelukt)! Ook leuk: je kunt stoere merchandise in de winkel kopen. 

18. The Gin Bar 
De naam verklapt het natuurlijk al een beetje (heel erg), maar bij The Gin Bar kom je om steengoede gin te drinken. Ik moet eerlijk toegeven dat ik mezelf niet echt liefhebber kan noemen, maar de cocktails hier zijn wel echt een uitzondering op die regel. Daarnaast: je hebt keuze uit maar liefst 100 soorten gins, waarvan 80 in Zuid-Afrika worden gemaakt! The Gin Bar zit een beetje verstopt en wordt daarom ook wel The Secret Gin Bar genoemd: je moet bij Honest Chocolate Cafe helemaal door naar achter lopen. Je komt vervolgens op een soort mediterrane binnenplaats met alternatieve vibes uit en dan weet je dat je goed zit!
Lacherelle hotspots Kaapstad19. ERTH
Tot nu toe een van mijn favoriete werkplekjes. ERTH is lekker rustig, koel in de hete zomermaanden en je eet er vooral gezond en clean. Verwacht veel superfoods op het menu, active koffie's en moisture boost sapjes. Ik loop altijd helemaal voldaan de tent uit: hard gewerkt en gezond gegeten. 

20. The Strangers Club
The Strangers Club is ook echt een parel, want naast het prachtige interieur, heerlijke eten en de kwaliteitskoffie, verkopen ze er ook allemaal mooie en duurzame spulletjes! De zaak is gebouwd in een voormalig huis dat uit 1828 (!) stamt, je kunt dus letterlijk op ontdekkingstocht door de verschillende kamers terwijl je op je bestelling wacht. 

21. Our Local 
Bij Our Local heb je het gevoel alsof je bij iemand in de tuin in een enorme botanische kas zit. En tja, dat is toch precies wat je wilt als je ergens een hapje gaat eten en/of drinken?! Het geheel voelt heel huiselijk aan, omringd door planten, terwijl je plaatsneemt aan een lange tafel dat iets wegheeft van een Italiaanse bruiloft in een wijngaard. 
Lacherelle hotspots Kaapstad22. Ground Zero Marley Coffee
Dit plekje heb ik echt in mijn hartje gesloten. Bij Ground Zero Marley Coffee kom je om de beste bulletproof coffee te drinken, even tot rust te komen en eventueel een blunt te roken (bestel wat water als dit je voorkeur heeft, blowen is in Zuid-Afrika een grey area). Om bij de binnentuin te komen moet je door het gat in de bar kruipen, dus het heeft iets weg van een secret bar. Oh en de falafel wrap is hier to die for

23. Coffee on Orange
Bij Coffee on Orange kom je voor een goede bak koffie en bestel je de lekkerste shakshuka. Ik vind het persoonlijk een perfect plekje om te werken of met een boek achterover te leunen en mee te deinen op de jazzmuziek die ze hier spelen. Niets bijzonders, gewoon simpel genieten! 

24. Harvest Café
In het surfplaatsje Muizenberg kun je neerstrijken bij Harvest Café voor een gloeiendhete bak koffie en een stevig ontbijt na een goede surfsessie. Surf je zelf niet? Dan is dit alsnog een fijne plek met heerlijke surfvibes en een leuke tent om surfers te spotten, if you know what I mean. Niks mis mee!

25. The Dog's Bollocks at YARD
YARD is beroemd om de mega grote burgers (serieus, de grootste burger die ik ooit at!). De sfeer is lekker ongedwongen (lees: je wordt hier door het personeel aangesproken met bitch). Mijn reservering stond dan ook groot op de tafel aangekondigd als 'Cherelle + her 4 bitches'. Ik kan er wel om lachen! Daarnaast moet je iemand van de tafel tot de bitch benoemen, die persoon moet dan vervolgens het eten voor de tafel bij de keuken ophalen. Like I said: lekker ongedwongen sfeertje! Ook wel eens verfrissend, toch?

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram