WAT TE DOEN IN MÁLAGA

 Afgelopen week vloog ik met drie collega's naar Málaga voor een workation. Echt een top bestemming als je iets warms zoekt tijdens de koude wintermaanden, maar sowieso de beste bestemming als je die combinatie van stad en strand wilt pakken. Stop je voetjes in het zand, gooi jezelf vol met de meest verrukkelijke tapas, vermaak jezelf met een authentieke flamenco show of dwaal lekker rond tussen alle historische bouwwerken. Málaga is een must! Maar wat is er te doen? Lees snel verder! 

Wat te doen in Málaga

Málaga is niet een onwijs grote stad, dus je hebt 'm in ongeveer drie dagen wel uitgespeeld. Je kunt daar natuurlijk nog een dagje strandhangen bij optellen, maar ook kan ik je aanraden om een auto te huren en de omgeving van Andalusië te ontdekken! Daarover later meer! Bekijk hier eerst wat er allemaal te beleven en doen valt in Málaga.
Lacherelle wat te doen in MálagaLacherelle wat te doen in Málaga1. Alcazaba de Málaga
In de categorie plekjes waar je dan rondloopt en je jezelf afvraagt hoe dat er een paar eeuwen geleden allemaal uit heeft gezien tijdens de hoogtijdagen. Dit Moorse fort is de best bewaarde vesting (lees: Alcazaba) van Spanje! Je ziet hier verschillende Arabische en Romeinse invloeden terug, dus echt een lust voor het oog (en de camera). 
Lacherelle wat te doen in Málagahttps://www.instagram.com/p/CbFqQleIKDX/2. Castillo de Gibralfaro 
Vanaf de Alcazaba loop je een stukje verder de berg op omhoog en je komt uit bij Castillo de Gibralfaro; het hoogste puntje van de stad, inclusief het mooiste uitzicht over de stad! Wees wel gewaarschuwd, het is een vrij pittige klim omhoog. De top ligt namelijk op 130 meter hoogte. 
https://www.instagram.com/p/CaZjUztIpv6/3. Centre Pompidou Málaga
Wist je dat het Centre Pompidou Málaga een dependance is van het gelijknamige museum in Parijs? How cool! Ik kreeg een beetje Twister vibes van dit fotogenieke gebouw, dus dat vroeg om een klein dansje! 
Lacherelle wat te doen in Málaga4. Playa de la Malagueta
Zoals genoemd is Málaga een kustplaats, dus pak je zwemkleding maar alvast in! Het strand is echt een feestje om naartoe te gaan: gevuld met palmbomen, kleine tentjes die verse vis grillen en een prachtig uitzicht over de kustlijn. In februari is een kleine zwemsessie nog wel wat fris, maar Wim Hof zou het zeker goedkeuren. 
Lacherelle wat te doen in Málaga
Lacherelle wat te doen in Málaga5. Plaza de la Merced
Dit grote plein in het centrum van de stad is vooral in de avonduurtjes erg gezellig. De terrasjes zitten dan barstensvol tapas etende mensen en in de bomen hangen gezellige lichtjes. Achter op het plein, op nummer 15, vind je het geboortehuis van Picasso! Je kunt het huis van Picasso bezichtigen om te zien hoe hij tijdens zijn jeugd woonde, maar dit hebben wij niet gedaan. Heel eerlijk, het zag er een beetje uit als een uitgemolken toeristische attractie. Maar hey, see for yourselfLacherelle wat te doen in MálagaLacherelle wat te doen in MálagaLacherelle wat te doen in Málaga6. Kathedraal van Málaga
Je kunt er niet omheen: de enorme kathedraal in het centrum van Málaga. Een prachtig gebouw van binnen en van buiten! Voor een tientje kun je de kerk bezichtigen en mag je omhoog klimmen naar het dak van de kathedraal. Dit kan ik je sterk aanraden, want het uitzicht hier? Wauw! Lacherelle wat te doen in MálagaLacherelle wat te doen in Málaga7. Paseo del Parque
Dit enorme stadspark loopt vanaf het historisch centrum naar de wijk Malagueta (dat is maar liefst 800 meter lang!). Het park staat vol palmbomen en andere planten uit verschillende landen, schattige fonteintjes en heerlijke bankjes, dus vooral op een warme dag is het een aanrader om hier lekker doorheen te struinen. 
Lacherelle wat te doen in MálagaLacherelle wat te doen in Málaga8. Museo de Málaga
Dit gratis (!) te bezoeken museum heeft een onwijs fotogenieke patio, maar ook binnenin een kijkje nemen is aan te raden. Je komt in het museum iets meer over de stad en haar omgeving te weten aan de hand van historische en moderne kunst, archeologische vondsten en natuurlijk het werk van Pablo Picasso. Lacherelle wat te doen in Málaga9. Paseo del Muelle Uno
Dit is een van de nieuwere bezienswaardigheden van de stad, de Paseo del Muelle Uno, de pier van Málaga! Ik vond deze pier voornamelijk de moeite waard vanwege het enorme witte kunstwerk die over de promenade loopt (vind je ook niet dat het iets wegheeft van een ruggengraat?). Verder kun je vanaf de pier lekker naar de bootjes in de haven loeren. Lacherelle wat te doen in MálagaLacherelle wat te doen in MálagaLacherelle wat te doen in Málaga10. Lagunillas 
Dit is de wijk waar ons appartement lag en gelukkig maar, wat een kleurrijke wijk is dit! Een aantal graffiti artiesten hebben de wijk overgenomen met de meest spectaculaire street art. Echt een traktatie om doorheen te lopen! Lacherelle wat te doen in Málaga11. Calle Puerta del Mar
Dit is gewoon een onwijs fotogeniek straatje om doorheen te struinen: de combinatie van sierlijke gevels en metershoge palmbomen zijn een tropisch snoepje voor het oog!

Vintage shoppen in Málaga

Het verbaasde me dat Málaga zo vol zit met tweedehands winkels waar ze daadwerkelijk pareltjes verkopen. Ik moest mezelf echt inhouden (hallo handbagage!), maar kon mezelf er toch niet van weerhouden om een super mooie jurk van zijde en een suède jas te scoren. Dan maar met drie lagen kleding het vliegtuig in! De tweedehandse winkels die ik kan aanraden, in willekeurige volgorde: Península, Mosaic Vintage, Época en Flamingos Vintage Kilo Málaga. 

Eten & drinken in Málaga 

1. Casa Lola
Casa Lola is echt een begrip onder de tapasbars in Málaga. Je eet hier kwalitatief goede tapas voor een heel fijn prijsje. Je moet overigens wel tegen een beetje reuring tijdens het eten kunnen, want het restaurant zit altijd volgepakt en de obers rennen een slag in de rondte. 
Lacherelle wat te doen in Málaga2. La Terraza de la Alcazaba
Vanaf deze rooftopbar heb je het beste uitzicht op de Alcazaba en drink je de lekkerste cocktails! Ik raad je absoluut aan om hier rond zonsondergang een plekje te zoeken. Genieten geblazen! 

3. Ciao Granada 33
Wat mij betreft is de een van de lekkerste Italiaanse tentjes in town. Zelfs zo lekker, dat we er twee keer aten. Ik bestelde er de ravioli met gorgonzola, peer en truffelroomsaus (droom hier nog steeds over!). 
https://www.instagram.com/p/CbFqQleIKDX/4. Chester & Punk
Lang verhaal kort: de beste cocktails in het hart van Málaga. Mijn cocktail was vrij spectaculair met vuur en glitters en smaakte me maar al wat goed, dus je kunt wel stellen dat ik me hier kostelijk vermaakt heb. 

5. Casa Mira
Wauw, volgens mij at ik bij Casa Mira het beste huisgemaakte ijs uit m'n leven! Ze hebben hier een soort ijs van chocolademousse en dat was zo romig, niet te doen. Sla deze tent dus zeker niet over tijdens je bezoekje aan Málaga! 
Lacherelle wat te doen in Málaga6. Brunchit
Ik vond Brunchit ook een van de betere adresjes voor, je raadt het vast al, brunch. Op de menukaart vind je pannenkoeken, zowel zoet als hartig, gepocheerde eitjes met zalm of bacon, avocado toast, maar ook salades. Eigenlijk al m'n lievelingsgerechtjes op een rij! 
Lacherelle wat te doen in Málaga7. El Tapeo de Cervantes
Poah, wat een heerlijke tapasbar is dit! Het is er knus, de bediening is vriendelijk en het eten is om je vingers bij af te likken. Ze staan vooral bekend om hun speciale tapas; tapas met verrassende smaakcombinaties. We zijn dan ook voor een verrassingsmenu gegaan en dat was een uitstekende keuze (tenminste, als je alles lust en eet zoals ik). De prijzen liggen hier ietsje hoger dan de gemiddelde tapasbar in Spanje, maar je krijgt zeker waar voor je geld. Lacherelle wat te doen in Málaga8. Heladería Freskitto
Freskitto is ongetwijfeld ook een van de betere ijssalons van de stad. Iedere ijssmaak wordt door de eigenaar ambachtelijk bereid en geperfectioneerd. Dat doet hij zo goed, dat ze de vierde plaats kregen op het Europees kampioenschap voor ijsmakers en de tweede plaats voor de beste kwaliteit ijs van Spanje! Dit moet je gewoon geproefd hebben. 

9. Novíembre
Bij deze tent vind je uitgebreide brunchmenu's op de kaart. Er is voor ieder wat wils en voor een redelijke prijs. De smoothies hier zijn echt retegoed, dus ik raad je sterk aan om die sowieso eens te komen proeven. 

Photos by / ME & DIONE VERBEEK

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram