TIPS VOOR EEN RONDREIS DOOR ANDALUSIË

 De Spaanse Regio Andalusië leent zich perfect voor een rondreisje. Het zit barstensvol historische steden, witte bergdorpjes, hoge bergtoppen en ongerepte natuur. Prachtig! Wij huurden een auto voor slechts een dag, maar je kunt er uiteraard voor kiezen om jouw roadtrip iets te verlengen. Eén ding weet ik zeker: ik ga absoluut nog eens terug om op een uitgebreidere ontdekkingstocht door Andalusië te gaan. Hierbij alvast mijn tips voor een rondreis door Andalusië!

Tips voor een rondreis door Andalusië

Andalusië is niet alleen een van de meest zuidelijke regio's van Spanje (hallo lekker weer!), wat mij betreft ook een van de mooiste. En wist je dat de regio op slechts een uurtje varen van Marokko ligt? Jazeker! Perfect voor een combi-dealtje dus. Je leest hier al mijn tips voor een rondreis door Marokko
Lacherelle tips voor een rondreis door Andalusië
Lacherelle tips voor een rondreis door Andalusië
Lacherelle tips voor een rondreis door Andalusië
Lacherelle tips voor een rondreis door Andalusië
Lacherelle tips voor een rondreis door AndalusiëLacherelle tips voor een rondreis door Andalusië1. Ronda
Op het vliegveld sprak ik een Nederlands stel dat al zo'n 40 jaar in Andalusië woont, dus mijn brandende vraag aan hun luidde natuurlijk: "Wat mag ik absoluut niet missen tijdens mijn bezoek aan deze regio?". In koor antwoordden ze: "Ronda!". Dus zo geschiedde, huurauto opgehaald en en route richting Ronda! Ronda is een van de meest bekende èn een van de meest oudste dorpjes van de regio. Wat Ronda zo bijzonder maakt? Het stadje is gebouwd op een rots aan de rand van de El Tajo de Ronda kloof. Het oude deel ligt aan de ene kant van de kloof en het nieuwe deel aan de andere kant; de sprookjesachtige brug Puento Nuevo verbindt de twee stadsdelen met elkaar. En dat levert hele mooie plaatjes op! De brug ligt namelijk op zo'n 120 meter boven de kloof en de waterval. Wauw!
Lacherelle tips voor een rondreis door AndalusiëLacherelle tips voor een rondreis door AndalusiëLacherelle tips voor een rondreis door Andalusië
2. Torcal de Antequera
Torcal de Antequera is een natuurreservaat dat op een hoogte van maar liefst 1400 meter in de bergen ligt. Je kunt kiezen uit drie verschillende wandelroutes: 1,5 kilometer, 3 kilometer en 4,5 kilometer. Let wel op: het is klimmen en klauteren geblazen! Wat het park zo bijzonder maakt zijn de rotsen die door erosie in bijzondere vormen zijn gesleten. Het is net alsof je ergens in Amerika, of in een Lord of the Rings film, bent beland! 
Lacherelle tips voor een rondreis door Andalusië
Lacherelle tips voor een rondreis door Andalusië3. Málaga 
Málaga is eigenlijk te leuk om even snel langs te cruisen. Het is dan ook de op een na grootste stad van Andalusië èn de op vijf na grootste stad van Spanje, dus ik raad je aan om hier zeker drie dagen te verblijven! Ga lekker dobberen in de Middellandse Zee of bekijk hier wat je nog meer kunt doen als je in Málaga bent!  

Photos by / ME & DIONE VERBEEK


THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram