ANTWERPEN CITY GUIDE

De eerste dagen van een nieuw jaar en dat je eigenlijk niet zo goed weet wat je ermee aan moet. Herkenbaar? Om de feestelijke dagen niet gelijk als een schip achter de horizon te laten verdwijnen, besloot ik samen met een vriendin een gezellig hotelletje in Antwerpen te boeken en op een flinke shopping spree te gaan. Lees snel verder voor mijn Antwerpen city guide! 

Antwerpen city guide

Dus! Iets met verplichtingen ontwijken en even tot rust komen bij ons fijne buurlandje dat (tussen haakjes) op slechts twee uurtjes rijden met de trein vanaf Amsterdam ligt. Ik zie geen reden om niet héél snel ook op zo'n lekkere mini city escape te gaan! Bezoek dan gelijk de onderstaande plezante plekjes, want die raad ik je bij deze hoogstpersoonlijk aan. 
Lacherelle Antwerpen city guide
1. St. Vincents / Kleine Markt 13, Antwerpen
Als ik deze winkel in één woord mag omschrijven: een hippe concept store waar je ook nog 's een lekkere bak koffie kunt krijgen. Het heeft iets weg van een ruwe New Yorkse loft, maar ook iets van een minimalistische fotostudio waar 'per ongeluk' nog wat designer items zijn achtergelaten. Naast kledij en koffie vind je hier vintage meubels, kunst en literatuur. 

2. Mercado / Groenplaats 43, Antwerpen
Tegenover het gezellige marktplein vind je Mercado, een foodmarket in een oud postgebouw. Er zijn 13 verschillende foodstands, waar je allemaal lekkere hapjes kunt proberen! 
Lacherelle Antwerpen city guide
3. Think Twice / Kammenstraat 85, Antwerpen
Deze tweedehands parel heeft drie verschillende locaties, maar ga vooral even naar het filiaal op de Kammenstraat. Deze straat barst van de mooie boetiekjes en vintage stores! Ik heb denk nog nooit zo goedkoop en met zulke fijne kwaliteit tweedehands geshopt als bij Think Twice. Ze hebben regelmatig acties waarbij álles in de winkel slechts een paar euries kost.

4. RIOT Antwerp / Lange Koepoortstraat 46, Antwerpen 
Bij RIOT vind je tweedehands kleding van hoge kwaliteit, van Adidas truien tot aan laarsjes van Dr. Martens. Dus liefhebbers moeten hier absoluut een kijkje nemen!
Lacherelle Antwerpen city guide
Lacherelle Antwerpen city guide
5. Plein Publiek / Van Craesbeeckstraat 33, Antwerpen
Het lijkt alsof je je even in Berlijn waant wanneer je naar dit verborgen borrelplekje gaat; een modernistisch gebouw tussen met graffiti bespoten leegstaande panden. Strijk hier in de avonduren neer en neem een vers getapte pint! 

6. Cafematic / Vleminckveld 4, Antwerpen
Het perfecte plekje om je dag in Antwerpen te starten (hallo lekkere bakjes koffie en zelfgemaakte taartjes!) of neer te strijken voor een fijne lunch. Het eten hier wordt met liefde gemaakt en dat proef je absoluut! 
Lacherelle Antwerpen city guide
7. Hoeked Doughnuts / Oudaan 4, Antwerpen
Een simpel, maar ijzersterk (of eigenlijk mierzoet) concept. In dit lieve winkeltje koop je, jawel, vierkante donuts in de meest geniale smaken! Neem twee stuks om mee te nemen en je krijgt er een super lief doosje omheen. Doughnut stop me now

8. Ringz and Thingz / Kammenstraat 65/67, Antwerpen
In dit sieradenwinkeltje scoor je de mooiste sieraden volgens de laatste trends, maar voor een leuk prijsje. Ik kocht er een mooie set zilveren oorbellen voor twee tientjes. Scoor! Ook als je niet naar iets specifiek op zoek bent, is het een genot om hier eventjes rond te struinen. 
Lacherelle Antwerpen city guide
9. MoMu (ModeMuseum Antwerpen) / Nationalestraat 28, Antwerpen
Als mode je iets interesseert, is dit museum zeker een bezoekje waard. Al is het alleen maar om een foto te maken op de kolossale houten trappen in de ontvangsthal. MoMu presenteert tweemaal per jaar een nieuwe tentoonstelling. Aan de hand van stukken wordt het verhaal van een ontwerper of mode-gerelateerd thema verteld. Loop na je bezoek verder de Nationalestraat in, waar je wederom allemaal goede concept stores en interieur winkels kunt vinden. 

10. BÚN / Sint-Jorispoort 22, Antwerpen
Naar zeggen het kleinste restaurant van Vlaanderen, maar ook de lekkerste! Na een bezoek aan Vietnam kan ik je vertellen dat ik nog nooit zo goed Vietnamees eten heb geproefd als hier. Ze omschrijven zichzelf als streetfood, maar ik zou het eerder in de categorie Aziatische fusion willen stoppen. Alles is vers en wordt pal voor je hongerige buikje klaargemaakt...

THE END

1 Comments

  1. Leuk zo'n citytrip! Ik ben vorig jaar een dagje naar Antwerpen geweest. Hele leuke gezellige stad :)

    BeantwoordenVerwijderen

Follow Me On Instagram