ROADTRIP AROUND SCOTLAND / PART 1

Schotland. Als er een land was dat mijn spirit animal kon zijn, dan was het Schotland. Schotland met haar mystieke sfeer, de overvloed aan kastelen en waar je verwacht op iedere hoek van de straat Harry Potter tegen te komen en op de deurmat van je Airbnb een brief van Hogwarts te ontvangen (note: that didn't happen). Ga hierheen en laat jezelf verassen door het prachtige decor van deze bijzondere stad. In deel twee van mijn reisverslag neem ik je mee richting de Schotse hooglanden.

Calton Hill / Princes Street, Edinburgh
Aan het oosteinde van Princes Street vind je een verstopte trap omhoog... Via deze trap kom je uit op een - met Griekse standbeelden bezaaide - heuvel. Vanaf hier heb je een goed uitzicht over de stad, dus kies een mooie dag uit! De echte wandelaars (lees: een klim van zo'n drie uur) raad ik aan voor de hogere heuvel Arthur's Seat te gaan. The choice is yours.

Edinburgh Castle / Castlehill, Edinburgh
Moeilijk om deze te missen; het kasteel van Edinburgh. Dé geboorteplaats van Mary Queen of Scots, een goudmijn aan geschiedenis. Hier moet je op z'n minst geweest zijn. De entreeprijs kost je een paar tientjes, maar je kunt voor het bezoek ook wel een paar uurtjes uittrekken.

The Royal Mile / Royal Mile, Edinburgh
Dit is de culturele hoofdstraat van de stad. Op zoek naar een pub? Je zult 'm hier vinden. Loop vooral de knusse zijstraatjes en steegjes in, want daar zitten de beste tentjes verstopt! De St. Giles Kathedraal is ook zeker even het binnenlopen waard. Feitje: deze straat loopt parallel aan een ondergrondse stad! #spannend

Gratis wandeltour / Edinburgh
Iedere dag begint tussen 11:00 en 13:00 uur bij de Starbucks aan de Royal Mile een stadswandeling met gids. Gratis. De wandeling duurt zo'n 2,5 uur en eindigt bij de Princess Gardens. De gids neemt je mee langs alle hoogtepunten en vertelt je de bijbehorende spookverhalen, legendes en mythes. Zo ook over Greyfriars Kirkyard: dé begraafplaats waar Voldemort ligt te rusten!

National Museum of Scotland / Chambers Street, Edinburgh
Het leuke aan Schotland is toch wel dat de culturele musea helemaal gratiesch zijn. In dit museum vind je wisselende kunstexpo's, maar heeft ook een soort NEMO Science achtige afdeling én je vindt hier allemaal restanten van dieren uit de ijstijd. Vet cool!

The Elephant House / 21 George IV Bridge, Edinburgh
Deze is voor mijn mede Harry Potter geeks. Dit is namelijk de geboorteplek van onze kleine magische vriend. J.K. Rowling bracht hier uren schrijvend door en ik zeg je, ik snap haar wel. Dit café heeft iets magisch en de koffie smaakt er ook nog eens verdomd goed.

W, Armstrong & Son / 81-83 Grassmarket, Edinburgh
Serieus, de mooiste vintage winkel in town. Ik kocht hier een prachtig 80's jurkje voor slechts 10 pond. Dikke score! Extra pluspunt: alles hangt op volgorde van tijdperk.

Edinburgh Farmers' Market / Castle Terrace, Edinburgh
Iedere zaterdagochtend vind je hier de lokale markt en is, volgens de locals, de mooiste markt ter wereld.

Stockbridge / Stockbridge, Edinburgh
Een wijk net buiten het centrum, dat strak staat van de vintage en tweedehands winkeltjes en hippe eettentjes. Iedere zondag is hier van 10:00 tot 17:00 uur een marktje in de Jubileum Gardens. De perfecte plek voor foodies, kunstenaars en allerlei creatieve mensen.

Heb jij binnenkort een leuke city trip op de planning staan?

0 Comments

Follow Me On Instagram