ROADTRIP AROUND SCOTLAND / PART 2

Uitkijkend over een rustig kabbelend meer, dat omringd is door eeuwenoude historie aan robuuste legendes over veldslagen en bebaarde mannen in kilts. De eerste ochtend van het jaar waarin besneeuwde bergtoppen het uitzicht vullen. Oneindig veel kusjes voor de allerliefste papa die 52 Schotse verjaardagskaarsjes uitblaast. Verhalen over monsters in meren en magische wezentjes in bossen. De Highlands van Schotland en dat ze ongelooflijk mooi zijn. In deel 1 laat ik je Edinburgh zien, in dit deel neem ik je mee de natuur in! 

Rosslyn Chapel / Chapel Loan, Roslin
In de omgeving van Roslin Glen Country Park (ga hier absoluut een tocht maken!) vind je het mooiste kerkje waar je ooit zult binnenwandelen; de Rosslyn Chapel. Je zult 'm misschien herkennen van de Da Vinci Code. Een bijzonder kerkje, met een bijzonder verhaal. En als je dan toch in Roslin bent, breng dan gelijk een bezoekje aan Roslin Castle. Dat op 8 minuten wandelen van de Chapel afligt.

Kilchurn Castle / Loch Awe, Dalmally
Aan de rand van Loch Awe ligt Kilchurn Castle, waar vroeger veel Schotse clans bijeenkwamen. Een sprookjesachtige bedoeling! In Schotland komt ieder kasteel met een verhaal, dus als je het interessant vindt, verdiep jezelf vooral even in het verhaal dat achter dit kasteel schuilgaat... 

Inveraray Castle / Inveraray, Argyll 
In het eeuwenoude havenstadje Inveraray ligt een - je raad 't al - pracht van een kasteel. Maak een rondje in het stadje en trakteer jezelf op een traditioneel bord fish & chips in één van de pubs!

Rest and Be Thankful / A83 Road, Arrochar
Dit is het hoogste punt in de omgeving, dus je kunt je voorstellen dat je vanaf hier een heerlijk uitzicht hebt. In vroegere tijden was dit dan ook de plek waar krijgers en soldaten zichzelf in 't gras gooide om te rusten en even stil te staan bij de dingen waar ze dankbaar voor waren. Dat ik op die bergpas mocht staan, met dat uitzicht, is waar ik dankbaar voor ben. 

Doune Castle / Castle Road, Doune
Als je, net als ik, zo'n ongelofelijke fan bent van Game of Thrones en Outlander moét je hierheen. Het authentieke kasteel dient namelijk als decor voor verschillende films en bekende series (hallo, Winterfell!). Tip: neem de gratis audio guide mee, want je oren zullen zich vullen met de stem van Jamie Fraser (kwijl!). 

Loch Lomond National Park / Loch Lomond, Lomond
Eén van de grootste meren in Schotland, omringd door een National Park dat perfect is om doorheen te wandelen en jezelf te laten verrassen met de meest prachtige uitzichten!

St. Conans Kirk / Bein Bheir View, Loch Awe
Een beetje een hidden treasure is het wel, maar dat maakt het kerkje juist zo mystiek. Glip vooral ook even het balkon op en geniet van het prachtige uitzicht dat je vanaf hier over Loch Awe hebt!

Je kunt vanuit Edinburgh verschillende tours boeken die je door de Highlands rijden, maar de ervaring wordt naar mijn mening nóg beter als je een auto (of camper) huurt en je je eigen meerdaagse roadtrip doet! 

1 Comments

Follow Me On Instagram