THE BALI BIBLE / WHERE TO EAT, SLEEP AND PRAY (PART 3)

Bali wordt bewoond door de grappigste, brutaalste en meest fascinerende beestjes die je ooit zag: aapjes! Zo zaten wij een keer in de schaduw op een terrasje een ijskoude smoothie te drinken toen er opeens een hongerige aap de boom uit kwam geslingerd en bij ons op tafel belandde. Ieeek! Daarnaast is er een bos waar een hele apenstam zich gehuisvest heeft, het zogeheten 'Monkey Forest'. Dit prachtige stukje jungle kun je tegenwoordig onder een aantal regels bezoeken (een beetje toeristisch, maar wel een aanrader!). Dat is wat ik misschien nog wel het meeste mis aan Indonesië, de groene natuur en het rijke dierenleven dat je van zo dichtbij kunt bewonderen. Bali zit vol met verborgen plekjes, natuurschatten en is een heuse voedselhemel. In elk deel vertel ik jou mijn favoriete plekjes om te eten, te slapen en om te bezichtigen. 

Where to eat? Three Monkeys Cafe, Ubud
In dit restaurant kun je zó lekker eten! Je vindt er een mix van de Indonesische, Thaise en Italiaanse keuken (geloof me, een gouden combinatie). Ik bestelde er een pizza van pompoen, gedroogde vijgen, geitenkaas en spinazie voor nog geen €5,-. Yummm! Plus het terras buiten kijkt uit op de rijstvelden, je wordt ontvangen met een lekker koud welkomstdrankje en je krijg een warm doekje om jezelf een beetje op te frissen. 

Where to sleep? Santhika Bed & Breakfast, Lovina
Bij deze B&B hadden we ons eigen hutje mét openluchtbadkamer (zo'n €10,- per persoon, per nacht). In de avond stond ik dus gewoon onder de sterrenhemel te douchen! Je kunt er ook voor kiezen om lekker budget een nachtje op een open air bed in de tuin door te brengen (zie foto). Het ontbijt is to die for, de eigenaar is een tikkeltje gestoord (en zit vol spannende verhalen), de bar is voorzien van schommels in plaats van barkrukken, er worden iedere week barbecues en kampvuren op het strand georganiseerd en ze houden een papegaai als huisdier. Oh, had ik al verteld dat wij een gratis voetenmassage en cocktail kregen bij aankomst? 

Where to pray? Gunung Kawi, Ubud
Gunung Kawi, ofwel de Dichtersberg, is een complex van tien in de rotsen uitgehouwen Candi's uit de 11e eeuw. Ook kun je er een in de rotsen uitgehouwen ruïne van een boeddhistisch klooster vinden. Het klinkt misschien een beetje stoffig, maar het was oprecht indrukwekkend! Op de wandelroute ernaar toe word je omringd door rotspartijen, stukken jungle en schattige kraampjes waar je handgemaakte souvenirs kunt scoren. 

2 Comments

  1. aah die schedels daar, zo mooi!! Die slaapplek klinkt perfect, zou wel eens in zo'n open slaapkamer willen slapen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaaf! En wat een mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen

Follow Me On Instagram