THE BALI BIBLE / WHERE TO EAT, SLEEP AND PRAY (PART 2)

 Met mijn handen in m'n zij en m'n teenslippers in het sompige gras van de rijstvelden, m'n ogen die een rondje maken langs het stuk pracht van natuur waarin ik mij bevind. Ik maak een sprongetje en plof neer naast een van de metershoge palmbomen, waar het wemelt van de witte vlindertjes. Wat een geluk dat ik deze plek in mijn denkbeeldige rugzakje mag stoppen! Bali zit vol met verborgen plekjes, natuurschatten en is een heuse voedselhemel. In elk deel vertel ik jou mijn favoriete plekjes om te eten, te slapen en om te bezichtigen. 

Where to eat? Nalu Bowls, Seminyak, Uluwatu, Canggu or Ubud
Het lekkerste ontbijtje dat je ooit in je mond stopte haal je hier. Heel simpel: je krijgt er een smoothie in een bakje, met een topping van vers fruit, homemade granola, kokosvlokken of as you wish. De menukaart is geheel geïnspireerd op authentieke Hawaiiaanse recepten en elke bowl is vernoemd naar een ander soort golf ('Nalu' is Hawaiiaans voor wave). Leuk toch?!

Where to sleep? Cafe Locca Homestay, Sanur
Welgeteld vijf stappen van ons voordeurtje (check die beschilderingen!) naar het zwembad, een hemelbed, een palmboom in de tuin en een ijskoude stortdouche. Alles wat je nodig hebt voor een heerlijk nachtje op Bali. Plus voor dit optrekje betaal je nog geen tientje per nacht. Winning!

Where to pray? Ceking Rice Terrace, Ubud
Als je naar Indonesië gaat moet je op z'n minst naar een rijstplantage zijn geweest. Het vat de geschiedenis, cultuur en natuur van 't land in één plaatje samen. De Ceking Rice Terrace is voornamelijk bekend vanwege de 'subak', een traditioneel Balinees irrigatie systeem. Oordeel zelf, die 'trappetjes' zijn toch te mooi voor woorden? 

1 Comments

Follow Me On Instagram