HOW TO BE A TOURIST IN YOUR OWN COUNTRY

Ik open de grootste kaart van Nederland die ik in mijn kast vinden kan. Ik sluit mijn ogen en laat mijn wijsvinger een plaatsje op de kaart aanwijzen. Daar zitten we dan, in de trein naar Delft! Het was mijn laatste vrije weekend met een geldige OV-chipkaart. Daar moest ik, als kersverse student-af, natuurlijk grondig gebruik van maken. Dit avontuur naar Delft was een typisch gevalletje van 'toerist in eigen land' en lieve mensen, daar is minder mis mee dan je zou denken. Ik bezocht deze stad eenmaal eerder, maar dat was 's nachts en het enige wat ik zag was de kroeg. Dit bezoek was anders: we beklommen de Nieuwe Kerk (hallo, uitzicht!), aten broodjes op een bootje in de gracht, snoven historie en cultuur in Museum Prinsenhof (die geschiedenislesjes van vroeger kwamen ein-de-lijk eens van pas) en lieten onze centjes rollen in de gezellige zijstraatjes. Mijn tip: laat jezelf een beetje verrassen en stel je open voor hetgeen dat jouw bestemming te bieden heeft. Ga voor de verandering dus eens niet die grote winkelstraat in, maar loop bijvoorbeeld eens een historisch gebouw binnen of doe iets dat eigenlijk gewoon heerlijk cliché is. Beter nog: verdwaal! Zo kom je op de gekste (en soms mooiste) plekken... Ga jij wel eens even weg in eigen land? 

2 Comments

  1. Wat leuk! Ik heb altijd vlakbij Delft gewoond haha! x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het eten ziet er heerlijk uit :-D

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen

Follow Me On Instagram