CARAÍVA: TIPS VOOR DEZE VERBORGEN PAREL IN BRAZILIË

Herinner jij het nog? Een jaar geleden vertrok ik voor 6 maanden naar Zuid-Afrika. Daar maakte ik al snel een aantal Braziliaanse vrienden en nou wil het geval dat ze afgelopen maand gingen trouwen in Caraíva in de staat Bahia. En ik was uitgenodigd! Dus zette ik koers richting de witte zandstranden, de kristalheldere wateren en de gastvrije sfeer van Brazilië. Wat blijkt? Caraíva is een verborgen parel die je snel eens met eigen ogen moet ontdekken. 

Caraíva: tips voor deze verborgen parel in Brazilië

Of je nou op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen met je billen op je strandhanddoek, de heupjes graag losgooit op een zwoele zomeravond gevuld met samba of je de smaak van Brazilië wilt proeven. Caraíva is bij uitstek een bestemming waar voor ieder wat wils te vinden is. Wat Caraíva nou écht uniek maakt? Dit paradijselijke dorp aan zee is nog onaangetast; er zijn geen wegen, je legt alles op je blote voeten door het zand af, de enige vorm van vervoer is paard en wagen en het dorpje is enkel per boot te bereiken. Hoe idyllisch! Ga je mee op ontdekkingstocht naar de lekkerste plekjes om je maag te vullen, de beste ervaringen om te beleven en de mooiste plekken om te verblijven?
Caraíva tips verborgen parel in Brazilië

De beste restaurants in Caraíva

Birita Caraíva 
Begin je culinaire reis door Brazilië bij Birita Caraíva, een charmant restaurant dat bekend staat om de (lokale) vleesgerechten. Geniet van de ontspannen sfeer van het restaurant, terwijl je meedeint op live muziek met een goed gevuld bord voor je snufferd. 

Beco da Lua
Voor een unieke ervaring moet je zeker Beco da Lua bezoeken. Je kunt van verschillende kaarten gerechtjes kiezen en er is iedere avond live muziek. Beco da Lua is echt een creatieve broedplaats, zo kun je er naast goed eten en genieten van lokale muziek, kunst van lokale kunstenaars kopen en zelfs een tattoo laten zetten! Ik ben hier een aantal keer naar teruggegaan, het was regelrecht een van mijn favoriete tentjes! 
Caraíva tips verborgen parel in BraziliëBoteco do Pará
Dit plekje is perfect om zonsondergang te bekijken met een biertje of een traditionele caipirinha in je hand. Het is hier altijd een drukte van jewelste, dus kom op tijd om een tafeltje aan de rand van de rivier te bemachtigen voor het beste uitzicht! 

MANGUE Sushi Bar
Als je de rijst met bonen een beetje zat bent en je hebt zin om weer een keertje iets anders te eten dan een Braziliaans gerecht, probeer dan MANGUE Sushi Bar eens. Hier kun je verse sushi smikkelen en andere Aziatische lekkernijen bestellen. 

Culinária Central 
It's all in the name, want Culinária Central biedt een culinair avontuur van typisch Braziliaanse gerechten. Probeer zeker de traditionele Moqueca, een stoofpotje met groenten of vis en proef de authentieke smaak van Brazilië!  

Café Da Praia Caraíva
Als je echt een goede bak koffie zoekt, dan moet je hier zijn. Het is echt zo'n typisch schattig koffietentje, waar je overigens ook heel goed terecht kunt voor een ontbijtje of gezonde lunch. Neem plaats aan een tafeltje buiten, lekker onder de schaduw van een palmboom. 

Gabriela Bar e Panela
Hier kun je terecht voor een typische Braziliaanse lunch of avondmaaltijd. Neem plaats in de tuin (een oase van groen!) en ga voor de specialiteit van het huis voor een echte lokale eetervaring. 
Caraíva tips verborgen parel in Brazilië
Padoca Caraíva 
Mijn laatste tip van dit rijtje is voor een van de meest goedkope tentjes om te eten. Ook wel eens lekker toch, een goedkoop hapje? Het eten is er simpel, maar smaakvol. Vooral omdat Brazilië niet bepaald een goedkoop land is (lees: het gaat richting de Nederlandse prijzen). 

Interessante activiteiten in (de omgeving van) Caraíva 

Samba dansen bij Bendito
Heb je een lekker hapje eten achter de kiezen? Tijd om je heupjes los te gooien! Dit doe je het beste bij Bendito, waar ze meerdere avonden per week live samba muziek hebben. Een must-do tijdens je bezoek aan de noordoostkust van Brazilië, want dit is de plek waar de opzwepende muziek zijn oorsprong vindt.Caraíva tips verborgen parel in BraziliëCaraíva tips verborgen parel in BraziliëBezoek een inheemse stam in Nationaal Park Monte Pascoal
Maak per buggy een reis naar het Nationaal Park Monte Pascoal en bezoek het inheemse dorp Porto do Boi Pataxó. Hier maak je kennis met de rijke cultuur van de inheemse stammen die hier al eeuwenlang in en met de natuur leven. Je leert meer over hun tradities en rituele gebruiken, waaronder het ceremonieel gebruik van rapé. Rapé is een vorm van snuiftabak, dat door een sjamaan via een blaaspijp in je neus geblazen wordt. Er wordt gezegd dat dit je lichaam en energie fysiek, spiritueel en mentaal reinigt. Voor sommige mensen heeft dit overgeven, flauwvallen of huilen als gevolg, maar dat hoort er allemaal bij. Hoe meer je in connectie met jezelf staat, hoe rijker de ervaring. En dat heb ik geweten! Ik kan iedereen deze bijzondere en helende ervaring aanraden. Aan het eind van de ceremonie krijg je een kruidenbad en daarmee komt je bezoek aan de stam op z'n einde. Voor mij was dit een van de meest unieke en spirituele ervaringen tijdens mijn reis door Brazilië.

Ga een dagje strandhangen op Praia do Corumbau
Tijd om te ontspannen op het rustige en betoverende strand van Praia do Corumbau, ideaal voor een dagje zon, zand en zee. De omgeving is hier prachtig en de zee is hier een stuk kalmer dan op andere stranden uit de omgeving. 
Caraíva tips verborgen parel in BraziliëNeem een duik bij Barra de Caraíva
Dit is denk ik wel de meest afgelegen en de meest bijzondere plek van Caraíva. Dit is namelijk de plek waar de rivier en de oceaan elkaar ontmoeten! Oftewel: een prachtige plek om een duik te nemen. Kleine extra tip: doe dit tijdens zonsondergang, want vanaf deze plek heb je daar oogverblindend mooi zicht op.

Mooiste plekken om te verblijven in Caraíva

Inn Beach House (Pousada Casa da Praia)
Voor een luxueus verblijf aan het strand moet je bij Inn Beach House zijn. Vanaf je kamer heb je uitzicht op zee, maar ook in het zwembad is het goed vertoeven. Prima plekkie om je helemaal thuis te voelen als je het mij vraagt! 
Caraíva tips verborgen parel in Brazilië
Caraíva tips verborgen parel in BraziliëCaraíva tips verborgen parel in BraziliëPousada Vila Do Mar
Dit was de plek waar de ceremonie van de bruiloft plaatsvond, je kunt dus waarschijnlijk zelf wel invullen hoe paradijselijk het er hier uitziet! De kamers zijn gezellig en de tuin is prachtig, gevuld met palmbomen en uiteraard met uitzicht op de oceaan. Hier kom je helemaal tot rust! 
Caraíva tips verborgen parel in Brazilië
Caraíva tips verborgen parel in BraziliëPousada Casa da Praia
De lekkerste cocktails, gezellige deuntjes, een zwembad praktisch op het strand, omringd door palmbomen en uitzicht op zee, kun jij een paradijselijker plekje dan dit omschrijven? Dacht het niet! Je kunt in een van de kamers verblijven of je kunt iets bescheideners boeken en hier gewoon een dagje komen chillen, doen ze niet moeilijk over als je wat hapjes en drankjes besteld. Wij hebben hier de dag na de bruiloft lekker een brak dagje aan het zwembad gehangen. Pool party!

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram