THE YEAR 2017

Ehhh, wow? Ik weet vrijwel zeker dat ik niet de enige ben als ik zeg dat dit jaar letterlijk voorbij vloog. Het jaar 2017. In m'n hoofd klinkt dat al als iets dat geweest is. Ergens zijn mijn gedachten al bij 2018 en alles wat dat al dan niet brengen gaat. Maar ik wil graag eerst nog even bewust stilstaan bij het afgelopen jaar. Ik vind zo'n jaarwisseling altijd een mooi momentje van zelfreflectie en het helpt een beetje bij de dingen afsluiten, leermomentjes te pakken en herinneringen voorgoed in het langetermijnpotje te stoppen. Tot zover m'n sentimentele gedoe. Hierbij mijn krabbels over dit tot z'n einde naderende jaar. 

 • Het jaar begon ongelofelijk goed: ik voelde me al een tijdje niet meer zo fijn in mijn vorige thuis en op exact 1 januari ontving ik een berichtje dat ik naar mijn eigen huisje kon verhuizen! Vier weken later stond ik verhuisdozen uit te pakken aan de andere kant van de stad. Alsof het zo moest zijn. 
 • Januari begon met flinke sneeuwval, dus ontvluchte ik de boel en vertrok voor een weekje naar het Spaanse Valencia. Je leest hier hoe dat was! 
 • Ook mijn eerste ski-ervaring werd een feit en hoop heel snel een keertje op wintersport te gaan! 
 • Toen de sleur van februari z'n intrede begon te doen, ging ik met een vriendin liften en kwamen we uit in een boshutje ergens op de Veluwe. Lees hier hoe! 
 • Bij de eerste lentezon pakten mijn mama en ik het vliegtuig richting Boedapest. We hadden het daar heerlijk, zie hier de city guide, maar helaas brak ik daar m'n teen in een badhuis. Auw! 
 • Verder was het een jaar waarin ik talloze musea afging, met Museum Voorlinden en het Noordbrabants Museum als hoogst scorend in de lijst met persoonlijke aanraders. 
 • De zomer was fijn, vol met vrienden en verbrande neuzen, en biertjes in het gras. En festivals! Met Lowlands als hoogtepunt van zo'n beetje het hele jaar. En let's face it: ook wel wat gevoelentjes van fear of missing out
 • Inmiddels kreeg ik op werk een nieuw contract aangeboden en dat bevestigde het gevoel dat ik daar helemaal op m'n plekje zit, iets dat me blij en trots maakt op wat ik iedere dag mag doen. 
 • Toen de herfst viel, ben ik op reis gegaan naar Dubai en Sri Lanka. Iets wat een een pracht van een reis had moeten worden, wat het deels ook was, eindigde in een Sri Lankaans ziekenhuis. Mijn travelbestie kreeg een acute blindedarmontsteking. Het was allemaal een beetje verdrietig, maar erop terugkijkend heeft het ons ook veel geleerd. Hier en hier de reisverslagen! 
 • Een paar weken daarna een goed goedmakertje voor de vakantie: ik ging met m'n familie naar mijn lievelingsland. Schotland! Hoe mooi dat was? Je leest het hier en hier
 • Het jaar sluit ik af met een aantal dagen bij mijn lieve familie aan de kust, een nachtje Antwerpen en haar knusse kerstmarkt en wat flinke borreltjes met vrienden. Een passend einde van een goed gelukt jaartje.
Hoe was jouw 2017? Laat het weten in de comments, vind ik leuk ;) En ik wens jou in ieder geval alvast een abonnement op instant warme voeten, je favoriete muziek, mensen die je waard zijn, kleine vreugdedansjes, groene stoplichten, goede beslissingen, nachten waarin je heerlijk slaapt, lange zomeravonden, zorgeloze zondagen, gezondheid en heel veel hardop lachen. 

2 Comments

 1. wauw wat een hoop leuke dingen heb je meegemaakt!! Vooral veel reizen! in 2017 heeft mijn leven een beetje stil gestaan in dat soort dingen ivm het klussen in ons huis, hopelijk ga ik dit allemaal weer flink inhalen in 2018! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa, mijn reisvoornemen is in ieder geval goed gelukt haha! Ik hoop dat jullie huisje snel heel mooi wordt en dat je in 2018 inderdaad veel leuke dingen gaat doen :) Fijne daagjes alvast. X

   Verwijderen

Follow Me On Instagram