BUDAPEST CITY GUIDE (PART 2) / HUNGARY

Vandaag vertel ik je meer over mijn Budapest avonturen en waar jij nou helemaal geweest moet zijn als je ook zo'n lekkere getaway op de planning hebt staan. Lees wel eerst even hier deel 1 van de city guide!

Szimpla Kert / Kazincy Utca 14, Pest 
Ik denk niet dat er een perfecte manier is om dit bijzondere café te omschrijven. Het is gewoon een soort van 'je moet er geweest zijn'. Ik kan je in ieder geval vertellen dat het een pub in een oude ruïne
betreft, dat bestaat uit verschillende kamertjes met daarin allerlei gekke en bijzondere meubels. Een soort bij mekaar geraapt zooitje, maar dan heel erg tof. En met goedkoop bier! 

New York Café / Erzsébet Krt. 9 - 11, Pest 
Ja. Met recht het mooiste café ooit! Je gaat terug naar de Gouden Eeuw, waar je hoffelijk naar je tafel begeleid wordt, er een klassiek orkest bovenaan de trap voor je staat te spelen en waar de goed besnorde obers met witte handschoentjes een glas champagne komen brengen. Had ik al gezegd dat je omringd wordt door héél veel goud, porselein en marmer? Drink er een (prijzig) drankje en loop daarna een rondje door het vorstelijke gebouw. 

Badhuis Széchenyibad / Allatkerti Krt. 9 - 11, Pest
Iedereen zegt dat je in een typisch Hongaars badhuis geweest moet zijn en I confirm: doe dat! Het is goedkoop (denk aan een tientje entree) en de medicinale baden zijn echt té lekker. Jammer wel dat ik uitgleed en mijn teen kneusde (oeps!). 

Vajdahunyad Castle / Vajdahúnyad Vár 1146, Pest
Loop langs het Heldenplein richting dit romantische sprookjeskasteel, dat in het enorme City Park ligt (sowieso leuk voor een picknickje!). Er worden hier regelmatig concerten, festivals en exposities georganiseerd, dus kijk vooral even van te voren wat er te doen is!

Budapest Zoo / Állatkerti Krt. 6 - 12, Pest
Dit, ook in het City Park gelegen, dierenpark is voor de €5,- die je ervoor betaald zeker een kijkje waard! Het is een van de grootste, meest leerzame en oudste dierentuinen van Hongarije en ze hebben er werkelijk alle lieve diertjes die je maar kunt bedenken. Ik had wel het idee dat de dieren hier met liefde en zorg behandeld werden!

0 Comments

Follow Me On Instagram