BUDAPEST CITY GUIDE (PART 1) / HUNGARY

Vrij impulsief kocht ik een aantal weken terug een ticket naar Hongarije. Ik kan je vertellen, Oostbloklanden zijn zwaar underrated. Ik heb nog nooit zoveel gouden torentjes, pastel gekleurde muurtjes en prinsesserige balkonnetjes gezien in één stad. Dus, ga erheen en bezoek op z'n minst de onderstaande bezienswaardigheden! Ik raad je overigens ook zwaar aan om een appartementje in Pest te boeken (de kant van shops, local eettentjes, barretjes en lieve straatjes). In Boeda staan voornamelijk grote, belangrijke en toeristische bouwwerken (leuk voor een dagje though).

Sint-Stefanusbasiliek / Szent István Tér 1, Pest
Dit is de mooiste basiliek die je ooit in je leven zag! Stap binnen en omring jezelf met gouden plafondschilderingen, metershoge kandelaren en marmeren muren. Ga daarna voor een paar euro met de lift helemaal omhoog en zie hoe de mensen in kleine poppetjes veranderen en je tot over de hele stad kunt uitkijken.

Retrock Vintage Designer Store / Anker Koz 2, Pest
Boedapest zit vol tweedehandsjes, kringlopen en vintage boetiekjes (yeas!), maar deze was by far mijn favoriet. Mooie inrichting, goed en uniek spul, een laid back vibe én twee verdiepingen ;)

Boottocht op de Donau
Met 24 graden op een bootje in een van de mooiste rivieren van Europa varen? Aanrader! Er zijn verschillende bootjes langs de Pest kant van de Donau die een vaartochtje aanbieden voor slechts een tientje. Vaar rondom het bekende Sziget-eiland en bekijk het imposante Parlementsgebouw (niet voor publiek te bezoeken) vanuit haar meest fotogenieke hoek.

Castle District / Szentháromság Tér 2, Boeda
Steek vanaf Pest de rivier over via de prachtige Kettingbrug. Aan het einde van de brug zul je een klein kabelbaantje vinden dat je de berg opbrengt. Het kost maar een paar euro en het bespaart je een hoop zweet en blaren. Eenmaal boven heb je én prachtig uitzicht én je wordt omringd door een sprookjes-Disney-kastelen-en-draken-achtige situatie. Loop iets verder richting de Burchtwijk en bezoek de Matthiaskerk en het Vissersbastion en zie vanaf daar hoe de zon langzaam naar beneden zakt en de schittering in het water plaatsmaakt voor de weerspiegeling van duizenden lichtjes. Toeristisch, maar wel in de categorie 'moet je gezien hebben'. 

0 Comments

Follow Me On Instagram