ISTANBUL CITY GUIDE / PREVIEW

As we speak ben ik mijn koffer van Istanboel aan het uitpakken. Eén van mijn beste vriendinnetjes studeert momenteel in deze crazy city, dus ik had meer dan een goede reden om een klein tripje te maken! Ik moet even bijkomen, want de terugreis verliep niet helemaal soepeltjes... Komt 'ie: in eerste instantie wilde we de shuttle bus naar het vliegveld pakken, maar er stond een rij van een halve kilometer (ik overdrijf niet). Vanwege de tijd waren we dus genoodzaakt een taxi te pakken, maar er stond inmiddels een enorme file. Eenmaal in haast aangekomen lichtte de taxichauffeur ons op. Hij ruilde ons briefje van 100 om voor een tientje en deed overkomen of wij een fout hadden gemaakt tijdens het betalen, en dus betaalde we een paar tientjes bij (pas op: die oplichterij is blijkbaar een doodnormale gang van zaken in Istanboel). Snap je het nog? Met slechts een paar minuten te gaan voordat de gate sloot, kregen we te horen dat de vlucht bijna overboekt was (we moesten onszelf óók nog inchecken!). Gelukkig konden we nog nét mee aan boord en werd onze vlucht met dik een uur vertraagd. Yes! Eindelijk een beetje geluk. Ehm, niet dus. Door de vertraging mistte we de laatste trein naar huis, waardoor we voor de keuze stonden om op het station te overnachten of om opnieuw een taxi te pakken. We kozen voor het laatste en eindigde met een rekening van €250,-. Ondanks de bumpy ride vind ik het jammer om weer in het rustige Nederland te zijn. Bereid je voor op een hele lange city guide!

2 Comments

  1. Vervelend dat je terugreis wat stroefjes is verlopen, maar gelukkig heb je wel een paar geweldige dagen in Istanbul gehad! x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een spanning nog op het laatste moment! Wel gaaf dat je een trop naar Istanbul hebt gemaakt. Lijkt me een prachtige stad (al is die oplichterij wel een bekend puntje geloof ik ;)) xx

    BeantwoordenVerwijderen

Follow Me On Instagram