WAT TE DOEN IN TOSCANE? DE 15 MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN

Legends say dat ik nog altijd tussen de Toscaanse heuvels aan het wijnen ben en dat ik nooit meer huiswaarts keer. Grapje natuurlijk, maar als het aan mij had gelegen was ik nog iets langer in het Italiaanse Toscane gebleven. Wat. Is. Het. Hier. Knap! De groene heuvels, de romantische vergezichten en om over de Toscaanse keuken nog maar te spreken... Lees snel verder en ontdek de 15 mooiste bezienswaardigheden van Toscane! 

De 15 mooiste bezienswaardigheden van Toscane

Voor werk werd ik ingevlogen naar Toscane voor een teambuilding week en verbleef daarna nog een aantal dagen in Lucca en Florence met collega's voor la dolce vita! Begin je reis in Pisa, want dat is lekker goedkoop vliegen en dan pak je gelijk die scheve toren mee. Vervolg je reis naar het eeuwenoude Lucca en sluit met hoogtepunt Florence af. Pas maar op, want op deze stad ga je keihard verliefd worden!
Lacherelle wat te doen in Toscane mooiste bezienswaardigheden
Lacherelle wat te doen in Toscane mooiste bezienswaardighedenLacherelle wat te doen in Toscane mooiste bezienswaardigheden

Stop 1: Pisa

1. Leonardo Café & Ristoro
Een perfect plekje voor ontbijt, brunch of lunch. Je vindt hier mijn persoonlijke favoriete ontbijtjes op de kaart: avocado toast met gepocheerd ei of een croissant met zalm en avocado. Een heerlijke smoothie on the side en je hebt de perfecte start van je dag in Pisa! 
Lacherelle wat te doen in Toscane mooiste bezienswaardighedenLacherelle wat te doen in Toscane mooiste bezienswaardigheden2. Leaning Tower of Pisa
Toeristischer krijg je het bijna niet, maar ben je in Pisa, dan kan een cliché kiekje met de toren van Pisa op Piazza dei Miracoli natuurlijk niet ontbreken. En eerlijk is eerlijk: de toren is prachtig! Overigens zijn de andere gebouwen op dit plein, Duomo Santa Maria Assunta en Battistero di San Giovanni, ook het bekijken waard. Een van de mooiste kathedralen van Italië! 
Lacherelle wat te doen in Toscane mooiste bezienswaardigheden
3. Tuttomondo (muurschildering van Keith Haring) 
In 1989 maakte de beroemde Keith Haring een van zijn laatste kunstwerken: de Tuttomondo. Wat deze muurschildering zo bijzonder maakt, is dat het een van de weinig openbare werken van de kunstenaar is. En hoe vrolijk word je van die kleurtjes?!  
Lacherelle wat te doen in Toscane mooiste bezienswaardigheden4. Griglieria le Vettovaglie 
Op een van de gezelligste pleinen van Pisa, vind je dit heerlijke restaurantje. Ze serveren hier typische Italiaanse streekgerechten voor een mooie prijs. Ik ging voor de ravioli met porcini, een Toscaanse bospaddestoel, ook wel bekend als eekhoorntjesbrood. Om je bord bij af te likken! Lacherelle wat te doen in Toscane mooiste bezienswaardigheden

Stop 2: Lucca

1. Gelateria Veneta
Wat is een bezoekje aan Italië zonder gelato? Deze ijssalon schijnt een van de beste ijsmakers van Toscane te zijn. De familie Santini maakt al jarenlang naar authentiek recept ijs in de allerlekkerste smaakjes. Proeven maar! 

2. Torre Guinigi
Lucca is echt een stadje van torentjes en pleinen. Een van de mooiste en bekendste torentjes is Torre Guinigi. Voor 5 euro mag je de toren beklimmen en wordt je op de top getrakteerd op het meest fotogenieke uitzicht op Lucca. Wat deze toren extra bijzonder maakt? Uit het dak van het gebouw groeien bomen! Daardoor heb je bovenaan net het gevoel alsof je in een klein parkje staat. Lacherelle wat te doen in Toscane mooiste bezienswaardigheden3. Piazza dell'Anfiteatro
Zoals genoemd staat Lucca bekend om haar vele pleinen. Het mooiste plein is zonder twijfel Piazza dell'Anfiteatro. In vroegere tijden diende dit ovale plein als Romeins amfitheater. Vandaag de dag kun je er vooral erg goed terrasjes pakken en genieten van live muziek. Gluur tijdens je drankje nog even goed omhoog, want kijk je goed, dan zie je in de huizen nog stenen zitten die afkomstig zijn van het originele amfitheater. 

4. Piazza San Michele
Ik kan het niet laten om nog een plein te tippen, namelijk Piazza San Michele. Dit plein vind je in het hart van Lucca en is meer dan 2000 jaar oud. Te midden van het plein staat de kerk San Michele in Foro. Een indrukwekkend bouwwerk dat zeker even het inlopen waard is. Misschien een mooi moment om een kaarsje te branden? 
Lacherelle wat te doen in Toscane mooiste bezienswaardigheden

Stop 3: Florence

1. Osteria All'Antico Vinaio 
Deze broodjeszaak is een bijzondere. Dagelijks staan er enorme rijen (zeg maar gerust honderden mensen) voor de zaak en begrijpelijk ook, want hier eet je het lekkerste Italiaanse broodje ooit! Er worden uitsluitend lokale producten gebruikt en de broden zijn huuuge (en dat voor ongeveer 7 euro!). Je begrijpt: ga op tijd in de rij staan en bij voorkeur op een doordeweekse dag. Laat je overigens niet afschrikken als er toch een lange rij staat, ze hebben drie winkels naast/tegenover elkaar die hetzelfde verkopen. Hierdoor gaat de rij vrij snel! 
Lacherelle wat te doen in Toscane mooiste bezienswaardigheden
Lacherelle wat te doen in Toscane mooiste bezienswaardigheden
2. Piazzale Michelangelo
Aanrader: flesje wijn en wat lekkers in je tas stoppen en naar Piazzale Michelangelo wandelen rond zonsondergang. Vanaf hier heb je namelijk het allermooiste uitzicht over de stad! Heb je geluk, dan maken straatmuzikanten het romantische plaatje helemaal compleet met wat Italiaanse muziek. Echt even een goed momentje om te proosten en stil te staan bij de mooie dingen in het leven. 
Lacherelle wat te doen in Toscane mooiste bezienswaardigheden
3. Osteria del Gatto e la Volpe
Gewoon een steengoed restaurant in het stadshart van Florence. Geloof me, want ik was met twee locals op stap en zij eten hier regelmatig! Je vindt hier typisch Toscaanse gerechten op de kaart, voor een fijne prijs en met dat heerlijke Italiaanse sfeertje. 

4. La Vecchia Botella
Nog zo'n goed restaurant dat door meerdere locals wordt aangeprezen. Zorg wel dat je een reservering hebt staan, want de tent zit bijna altijd vol. Dat was bij ons dus ook het geval, maar omdat mijn collega's de eigenaar kennen mochten we (en dit is een grappig verhaal) in hun magazijn eten! Binnen mum van tijd stond er opeens een acht persoons tafel tussen de wijndozen, de voorraad tafelkleden en potten olijven. Hilarisch! En hoe gastvrij?! We aten als vorsten en de flessen wijn en huisgemaakte limoncello vlogen over tafel en betaalden slechts 25 euro per persoon.
Lacherelle wat te doen in Toscane mooiste bezienswaardigheden
5. De kathedraal van Santa Maria del Fiore
De populairste bezienswaardigheid van de stad: de imposante kathedraal! Als je voor het enorme bouwwerk (lees: een van de grootste kathedralen ter wereld) staat, is het bizar om te bedenken dat de bouw meer dan 140 jaar heeft geduurd. Toegang tot de kathedraal is gratis. Wil je de top van de koepel bezoeken? Dan moet je wel een kaartje kopen om de welgeteld 460 treden te mogen beklimmen. Het uitzicht? Magisch... 

6. Ponte Vecchio 
Denk je aan Florence, dan denk je aan Ponte Vecchio. De legendarische brug die boven de rivier de Arno zweeft. De brug is gebouwd in 1345 en dat maakt Ponte Vecchio de eerste brug van Florence die de ene kant van de stad met de andere kant verbond! Op de brug vind je kleine winkeltjes die sieraden en goud verkopen. Een must om even overheen te lopen! 
Lacherelle wat te doen in Toscane mooiste bezienswaardigheden
7. Palazzo Vecchio 
Op Palazzo Vecchio staat het oude gemeentehuis (vandaag de dag een museum) van Florence en zoals je misschien al voelt aankomen is dat een parel van een gebouw. Aangrenzend vind je een mooi plein: Piazza della Signoria. Dit plein staat vol met Romeinse beelden en romantische kunstwerken die gewoon gratis te bewonderen zijn. Toch leuk om even te gluren! 

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram