HOTSPOT / COOL JAPAN IN TROPENMUSEUM

Vorige week was ik bij de feestelijke opening van de tentoonstelling Cool Japan in het Tropenmuseum. Ik zeg het je: hier moét je heen! Japan staat natuurlijk bekend om eeuwenoude tradities, maar ook om de hyperactuele visuele uitingen en de bijzondere fancultuur. Deze tentoonstelling brengt alles bij elkaar: ik heb mijn jeugdsentimenten Pokémon, Zelda en Hello Kitty gespot, opvallende (en intens roze) harajuku kledij bewonderd, mythische vechtersbazen op de Nintendo verslagen, een bibliotheek aan mangaboeken uitgelezen en met menselijke robots gepraat. Dat laatste vond ik behoorlijk creepy, vooral omdat robots in Japan als een bezield wezen, en dus niet als een levenloos mechanisch hulpje, worden gezien. Het is 't helemaal waard om deze reis door de Japanse cultuur te maken! De tentoonstelling is nog t/m 1 september 2019 te bewonderen. 

Tropenmuseum / LINNAEUSSTRAAT 2, AMSTERDAM
Photos by / KIRSTEN VAN SANTEN

0 Comments

Follow Me On Instagram