THE BALI BIBLE / WHERE TO EAT, SLEEP AND PRAY (PART 1)

Ik zag vanaf mijn vliegtuigstoel hoe de zon langzaam naar een ander werelddeel zakte. Ik was onderweg naar hét paradijs van Indonesië: Bali! We kwamen aan in Kuta, bekend om het foute (en zeer slechte, uit eigen ervaring) uitgaansleven, maar ook om de perfecte surfgolven! Het voelde een beetje alsof we in klein Hawaii waren aangekomen... De relaxte mensen, de surfspots, de bloemen, de muziek... Yes, baby! Pak een biertje, gooi je billen in het zand en bewaar je zorgen voor morgen... Dat soort werk. Iedere morgen riepen de locals met een grote glimlach 'my sister, how are you tomorrow?' en dan riep ik altijd vrolijk terug 'I don't know about tomorrow, my friend, but today is good. Very good!'. Bali zit vol met verborgen plekjes, natuurschatten en is een heuse voedselhemel. In elk deel vertel ik jou mijn favoriete plekjes om te eten, te slapen en om te bezichtigen. 

Where to eat? Art Cafe, Ubud
Een dromerig tentje met een inrichting die je zo in je backpack wilt stoppen. Rieten stoeltjes, zelfgemaakte slingers, dromenvangers, wilde bloemetjes in vaasjes en veel kunst aan de muur. Oh, en de menukaart is super verantwoord en mega lekker. Wij hadden net geluncht, dus bestelden we er een verse kokosnoot met munt en limoen. Een betere verfrissing bestaat er niet!

Where to sleep? Warung Coco, Kuta
Je eigen hutje aan een zwembad, omringd door palmbomen. Do I need to see more? Nou vooruit, het gebeuren oogt als een soort mini-resort, maar je betaalt er een hostel prijsje voor! Bovendien is het ontbijt su-per uitgebreid en volledig inbegrepen. Hoppa!

Where to pray? Tirta Empul Tempel, Ubud
Je hebt er misschien al wel eens iets over gelezen, dit is die Hindoeïstische tempel waar je jezelf
bij een nieuwe maan in een soort bad kunt reinigen (lees: bevrijden van kwade geesten) met heilig water. Dit was de eerste keer dat ik een ceremonie van dit geloof bijwoonde en het was zo onwijs bijzonder! Alle vrouwen hadden hun mooiste jurken uit de kast getrokken en de mannen hadden zichzelf behangen met zijden stoffen. Tijdens het ritueel plakt iedereen rijstkorrels op het voorhoofd en dat zag er stiekem best grappig uit. 

1 Comments

Follow Me On Instagram