THE LITTLE PRINCESS

Je kent ze wel, die films waarin een prinsesje uit haar paleis ontsnapt met alleen een knapzak en haar huisdier om vervolgens de weide wereld in te trekken. Hele verhalen maakt ze mee. Ze ziet dingen en ze ontmoet vreemden. Maar leuk, dat is het wel. Af en toe terugdenkend aan huis, een andere tijd.

Zoals dat prinsesje zich voelt, zo voel ik mij ook wel eens. September, oktober, november en nu is het alweer december. Welgeteld vier maanden die voorbij zijn gevlogen. Vier maanden in een totaal nieuwe wereld. Vier maanden geleden woonde ik nog in mijn paleisje. Met mijn papa en mijn mama en een heleboel vriendjes en vriendinnetjes. Maar toen was het klaar, de middelbare school. Ik stond voor een groot dilemma; dicht bij huis studeren, zodat ik nog lekker thuis kan blijven wonen, of verhuizen naar de andere kant van Nederland, all by myself. Na vele sessies van brainstormen werd het optie twee. Dag huis, dag tuin en hallo, nieuwe wereld! Nieuwe vriendjes en vriendinnetjes zijn gemaakt. Ik verander langzaam in een ander persoon. Dat gaat gewoon, zoals ze zeggen, automatisch. Niets aan te doen. Zo nu en dan keert het prinsesje terug naar haar paleis. Dan gaat ze thee drinken met haar papa en haar mama en feestjes vieren met haar oude vriendjes en vriendinnetjes. Dan beseft ze dat ze haar paleizen leventje nog best wel mist. ‘Ben jij nog maar 17 jaar?’, is naar schijnt de meest gestelde vraag in mijn hele bestaan. Maar het is echt waar. 17 en al bezitter van een volwassen bestaan. Maar zal ik eens vertellen hoe dat gaat met prinsesjes? Die zijn heel gelukkig, nog heel lang. En ook dit prinsesje heeft een gelukkig bestaan, hier in Utrecht. Nu heb ik twee paleisjes. Eentje bij papa en mama en eentje voor mezelf. Ik ben best gelukkig zo. 

3 Comments

  1. mooie foto's!
    En wat mooi geschreven ook! Ik vind je stukjes altijd heel leuk om te lezen (volgens mij had ik dat al eens gezegd, maar ik zeg het graag nog een keer. :D).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem12/14/2011

    wauw cherelle, serieus mooi geschreven! xemma<3

    BeantwoordenVerwijderen

Follow Me On Instagram